Overslaan en naar de inhoud gaan
Bomaco

Kwaliteit en veiligheid zijn voor bouwmachineproducent BOMACO prioriteit

BOMACO, afgeleid van 'bouwmachineconstructie', is producent van hoogwaardige producten en werktuigen om te hijsen en te tillen in de bouwsector. Vanuit het Limburgse Dilsen-Stokkem verdelen zij hun producten aan gespecialiseerde handelaars in de Benelux en snel ook in Duitsland en Frankrijk. De ambitie is groot, de goesting nog groter.

Toen en nu

BOMACO werd in 2000 opgericht. De verkoop liep al snel als een trein, waardoor de productie niet meer bij te houden was en ze uitbesteed werd aan een externe firma. In 2011 nam Steven Warson BOMACO over en startte opnieuw met eigen productie. Ondertussen is BOMACO uitgegroeid tot een bekende producent van kwalitatieve bouwmachines.

Werktuigen

BOMACO is gespecialiseerd in het produceren van machines en toebehoren om te hijsen en tillen. Hun bekendste producten zijn pallethaken om palletten op te tillen met de kraan, tangen om bijvoorbeeld borduren te plaatsen bij wegenbouw en mechanische klemmen en hijsbalken om grotere en langere producten op te tillen zoals volledige pakken met stenen of prefab elementen. BOMACO verkoopt niet rechtstreeks aan de eindklant, maar aan gespecialiseerde winkels in de Benelux. Doorheen de jaren hebben ze een trouw netwerk van vaste dealers opgebouwd.

Kwaliteit

Kwaliteit is BOMACO's belangrijkste waarde. In essentie produceren zij veiligheidsproducten, dus er is geen ruimte voor onvoorzichtigheden. Daarom laat BOMACO zich adviseren door ingenieurs en tekenaars. De producten moeten aan de Belgische wetgeving en aan specifieke richtlijnen en normen voldoen. Er worden ook altijd risicoanalyses uitgevoerd om het aantal risico's voor de eindgebruiker tot een absoluut minimum te brengen. Alles wat er bij BOMACO geproduceerd wordt, wordt wekelijks getest met gewichten en gekeurd door een onafhankelijke partij. Ze laten niets aan het toeval over.

Bomaco

Toekomstvisie

Op vraag van de eindklant en de verkooppunten worden er elk jaar nieuwe producten toegevoegd aan het werktuigenassortiment van BOMACO. Het doel is om over enkele jaren de productie stevig uit te breiden met een groot aantal nieuwe producten en grotere aantallen. Momenteel beperkt de afzetmarkt zich tot de Benelux. Dat is mooi, want vooral in België zijn ze voor enkele producten de enige producent. Toch staat een uitrol naar ook Duitsland en Frankrijk op de korte termijnplanning voor BOMACO. Ze hebben de ambitie om de markt te blijven faciliteren met kwaliteitsvolle en hoogwaardige producten.

Ervaren lassers

De eerste stap in hun groeiverhaal is extra productiemedewerkers vinden om mee hun schouders te zetten onder de ambitie van BOMACO. Momenteel telt het bedrijf zes productiemedewerkers, maar de nood aan extra handen is groot. Ondanks de automatisaties die BOMACO al doorvoerde, zijn er ook taken die alleen kunnen uitgevoerd worden door ervaren vakmannen. Specifiek is BOMACO op zoek naar ervaren lassers die zelfstandig kunnen werken, houden van een uitdaging en van het complexere laswerk en mee willen groeien met het bedrijf.

In contact komen met Bomaco

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan