Overslaan en naar de inhoud gaan
Rectilim

Loyale werknemers vind je bij Rectilim in Kiewit. Kris is er één van.

Rectilim werd in 1963 opgericht door René Vandikkelen. Het familiebedrijf groeide en evolueerde en dus werd de garage ingeruild voor een fabriek. Intussen staat de derde generatie aan het roer van dit Limburgs spuitgietbedrijf.

Hoe is je carrière begonnen bij Rectilim?

Kris: Zo’n 24 jaar geleden ben ik hier toegekomen als schoolverlater. Ik had matrijzenbouw gestudeerd en zag een job als draaier/frezer bij Rectilim wel zitten. Met de kennis die ik op school had opgedaan en héél veel goesting ben ik hier begonnen. Het feit dat ik altijd gemotiveerd en leergierig was, heeft me veel mooie kansen opgeleverd. 

Welke kansen heb je hier gekregen?

Kris: Ik heb zelf mogen ondervinden dat hier veel doorgroeimogelijkheden zijn. 24 jaar geleden was ik draaier/frezer en intussen ben ik technisch verantwoordelijke. Ik heb Rectilim zien groeien en evolueren. Je krijgt hier kansen om beter te worden in je job maar ook om door te stromen naar een andere functie als je dat zou willen. Ik ben heel blij dat ik ben kunnen meegroeien met het bedrijf. 

Kan je de sfeer op de werkvloer omschrijven?

Kris: De sfeer zit hier goed! Er wordt gepraat en gelachen maar natuurlijk ook gewerkt. De drie shiften overlappen elkaar waardoor alle werknemers twee uur per dag samenwerken. Dat is bevorderlijk voor de sfeer. Het leuke is dat iedereen meewerkt, ook de bazen. Ik heb bijvoorbeeld altijd met Jan, zaakvoerder van Rectilim, samengewerkt. Dat heeft gezorgd voor een goede band en prima verstandhouding. We lopen allemaal in hetzelfde T-shirt rond en iedereen telt mee. We zijn een hecht team. We bouwen, vertrouwen én leren van elkaar. Bovendien zit het management ook echt in met de medewerkers. Ze willen dat iedereen zich goed voelt op de werkvloer en staan steeds open voor een gesprek.

Rectilim

Over welke eigenschappen dient je nieuwe ideale collega te beschikken?

Kris: Onze ideale nieuwe collega is een ware teamplayer. Zoals ik al eerder zei, zijn we een hecht team en werkt iedereen samen. Dat vinden wij ook heel belangrijk. Verder dien je als productiemedewerker bij Rectilim nauwkeurig te zijn en moet je oog voor detail hebben. Een deel van je job is het controleren van de producten. Het is dan jouw verantwoordelijkheid dat je ze goed nakijkt en eventuele fouten opmerkt.  Andere taken zijn het oplossen van kleine storingen, afwegen van de grondstoffen, een nieuwe matrijs opzetten,... het is een variërende job en iedere dag is anders. Enige flexibiliteit is wel vereist gezien we in morgen-, dag- en middagpost werken. Verder hopen we op een leergierige en gemotiveerde collega die ons team komt vervolledigen.

Hoe zou je iemand overtuigen om voor Rectilim te komen werken?

Kris: Rectilim is een familiebedrijf en dat is duidelijk voelbaar in hoe ze met je omgaan. Binnen dit bedrijf is er geen typische hiërarchie. Zit je met iets? Dan kan je bij de zaakvoerders terecht. Je hoeft niet eerst een teamleader aan te spreken. Ze houden het laagdrempelig en dat is fijn. Is je kindje ziek of moet je voor jezelf naar de dokter? Ook dat is geen probleem. Ze zijn hier menselijk en flexibel. Bovendien is er ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Dat wordt ten zeerste geapprecieerd! Natuurlijk wordt dat niet vanaf de eerste dag van je verwacht. Je wordt opgeleid door onze experten en loopt een dag tot een week met ze mee. Ze leren je de kneepjes van het vak zodat ook jij in ons Belgisch spuitgietbedrijf bij kan dragen aan de grenzeloze expertise waar we om bekend staan.

In contact komen met Rectilim

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan