Overslaan en naar de inhoud gaan
Rectilim Gunter

Gunter, matrijzenmaker bij Rectilim: “Het is simpel: gewoon doen”

Ondertussen vertrekt Gunter al zo’n 2 jaar ‘s ochtends met de fiets naar Rectilim in Hasselt. Een specialist in kunststof onderdelen waar Gunter zijn nieuwe uitdaging vond: matrijzenmaker. Zoekend naar iets nieuws klopte hij destijds bij Rectilim aan en is er niet meer weggegaan. Waarom? Daar zijn tal van redenen voor en die verduidelijkt hij hieronder graag even zelf voor jou!

Gunter, stel jezelf eens even kort voor. 

“Ik heb altijd in deze branche gewerkt, als frezer. Maar nooit als matrijzenmaker. Het is hier dat ik heb leren draaien, slijpen, profielslijpen... Ik kan hier van alles doen. Het werk is zeker niet continu hetzelfde. Alles wordt je hier een-op-een intern aangeleerd. Dat is ook de gemakkelijkste manier. Het gewoon doen. Zo merk je meteen hoe het moet. 

Het was ook de bedoeling dat ik hier andere dingen ging leren. Daarover hadden we het al gehad bij mijn sollicitatie.”

Over sollicitatie gesproken, wat heeft jou tot bij Rectilim gebracht?

“Ik kende al een collega die hier werkte. Hij zat bij mij op school vroeger en af en toe zagen we elkaar nog wel eens. Zo is dat via via gegaan. Hij was tevreden van het werk hier en ik had zoiets van: waarom niet? Ze waren hier meteen heel open. Dat vind ik wel belangrijk. Je moet je goed voelen. Als er iets is, mag je dat gerust zeggen. Ik heb er geen bang van (lacht).” 

Je ervaart hier dus geen drempel naar de zaakvoerders toe?

“Nee, ik ben heel tevreden van Jan en Kris. De eerste dagen dat ik hier was, moest ik me nog wat aanpassen en inwerken natuurlijk. Ik was immers andere machines gewoon. Maar Jan zei altijd: “Gunter, steek dat niet in je kop. Dat komt wel vanzelf, je rolt er wel in.” Dat vond ik fijn, dat hij er was en me daarin geruststelde. Dat is niet overal zo.”  

Rectilim werkgevers

Kunnen we dan stellen dat het wel een uitdagende functie is? 

“Ja, toch wel. Ik was het bijvoorbeeld gewend om alles via de machine te programmeren. Nu kan ik dat ook op de computer. Dat kon ik eerst niet, omdat tekenen met AutoCAD mij bijvoorbeeld nog niet helemaal eigen was. Dat heb ik hier ook weer geleerd. Ik zeg niet dat ik er al alles van ken, maar ik kan me zeker behelpen. Je moet het zelf ook willen proberen, hé?

Maar zoals ik zeg: volleerd ben ik helemaal nog niet. Ik zit er nog maar 2 jaar in, waarschijnlijk ben ik over 5-6 jaar nog steeds aan het bijleren. Er komen altijd nieuwe dingen bij. Het is echt precisiewerk. Dat maakt het uitdagend, ja. Een fout kan grote gevolgen hebben, maar daar mag je je ook niet door laten tegenhouden. Gewoon doen, dus! (lacht)” 

In contact komen met Rectilim

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan