Overslaan en naar de inhoud gaan
polydak

Tim, projectleider bij Polydak: ‘Een statische sfeer is helemaal niet aan de orde’

Als projectleider ondersteunt Tim Poelmans dakdekker Polydak, gelegen te Lommel, in haar opdrachten. Meer specifiek, in de PVC-afdeling. Hij verzorgt de planning voor al zijn ploegen en staat in voor de opvolging van kleine renovaties, nieuwbouwwoningen en residentiële projecten in het algemeen. 

Wat doet Polydak precies, Tim?

“We zijn een firma gespecialiseerd in uitvoering van platte dakwerken. Nieuwbouw en renovatie. Van klein tot groot. Industrieel, residentieel of particulier. We verzorgen de gehele opbouw, beginnend van het dampscherm tot het isolatiepakket en de dichting. Ikzelf zit in de PVC-afdeling. Maar je hebt ook een bitumineuze afdeling of de klassieke roofing, zeg maar. Dat zijn twee verschillende categorieën, waardoor de ploegen op de werf ook echt twee verschillende ploegen zijn met aparte expertise.”

Duidelijk! Hoe ziet het traject naar een functie als projectleider eruit hier?

“Je begint als junior projectleider. Wat houdt dat in? We proberen onze mensen sowieso intern op te leiden. Je gaat projecten effectief mee opvolgen met een ervaren collega die je alles kan aanleren. Daarna groei je door tot een plekje dat voor jou bestemd is en waar jij past. Iedereen heeft hier zowat zijn eigen expertises. Er is bijvoorbeeld een collega in de PVC-afdeling die zich toespitst op hele grote projecten, zoals warehouses. Daarnaast is er ook iemand die zich ontfermt over staalbouwers. Het is voornamelijk dat we een extra projectleider zoeken, maar het hangt natuurlijk ook van jouw interesses af.”

polydak

Wat vind jijzelf het leukste aspect van deze job?

“Wat zeer veel voldoening geeft, is wanneer je je project kan afleveren en de eindklant merkbaar heel tevreden is. Denk bijvoorbeeld aan een bedankmailtje voor de mooie samenwerking. Dat zijn de dingen waar je je echt aan optrekt. Je staat soms voor uitdagingen, niet wetend hoe je eraan moet beginnen. Wanneer je het dan toch realiseert, in samenwerking met de mannen op de werf, krijg je daar ook veel voor terug. Dat werkt in twee richtingen. Dat uitdagende maakt het een interessante job én vooral plezant.”

Een plezante job is één kant van het verhaal. Hangt er ook een plezante sfeer onder collega’s?

“Die sfeer zit zeer goed. Er is zeker genoeg tijd voor een lach onderling met collega’s. Als we ’s middags gaan eten laten we het werk ook wel even los. Er hangt helemaal geen statische sfeer, waarbij je de hele dag een maatpak hoort te dragen. Dat is helemaal niet aan de orde.

 We doen regelmatig na het werk ook iets, kwestie van buiten de werksfeer ook een band op te bouwen. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden om naar Werchter Classic te gaan. Door het jaar gaan we soms eens iets eten en erna wat bowlen of een snookerhal opzoeken. Ook de arbeiders mogen twee keer per jaar op een BBQ rekenen! Zelfs Roeland, de ‘grote baas’ zeg maar, doet daaraan mee. Iedereen kijkt daarnaar uit.”

Waarom zou je tenslotte Polydak aan toekomstige kandidaten aanraden?

“Het is een familiebedrijf, wat altijd voordelen met zich meebrengt. Je krijgt een interne opleiding. Wat heel interessant is. We volgen heel goed nieuwe jongens/meisjes op. Zowel op de werf als op kantoor. Binnen het bedrijf kunnen we ook altijd kijken waar jouw interesses liggen en wat je sterke kanten zijn. Verder zijn er ook externe opleidingen om je als leidinggevend persoon verder te ontplooien. Daar wordt tijd en budget ingestoken. Het is een aangename gedachte om te weten dat je begeleid en bijgestaan wordt.”

In contact komen met Polydak

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Gerelateerde nieuwsberichten

polydak
Polydak

Op Polydak kan je bouwen én vertrouwen!

Kevin is al meer dan 22 jaar dakwerker bij Polydak. Dat bewijst dat het er goed is, toch? Bij Polydak zoeken ze nog arbeiders die hem kunnen ondersteunen. Wil je meer weten? Ontdek het hier.
Lees meer
Polydak
Polydak

Dirk: De persoonlijke aanpak bij Polydak motiveert om tot het uiterste te gaan in mijn job. 

Dirk is ploegleider bij Polydak in Lommel. Wij mogen hem op zekere ‘hoogte’ even storen voor een gesprek over zijn werkervaring bij Polydak.
Lees meer
polydak
Polydak

Van industriehal tot tuinhuis, bij Polydak wordt elk plat dak gedekt

Dakdekker Polydak in Lommel heeft al 40 jaar aan expertise op zijn dak *knipoog*. Specifiek gericht op platte daken, durven ze zowat elke opdracht aan. Van een gigantische industriehal van 100.000m2...
Lees meer
Polydak
Polydak

Kom werken bij het ambitieuze en groeiende dakwerkersbedrijf Polydak.

Polydak groeide de afgelopen veertig jaar uit tot één van de toonaangevende specialisten voor platte daken. Sinds enkele jaren staat zoon Roeland Schuurmans aan het roer. Hij zet het levenswerk van...
Lees meer
Polydak
Polydak

Ontdek meer over de ambitie en de winnaarsmentaliteit van Polydak.

Polydak groeide de afgelopen 40 jaar uit tot één van de toonaangevende specialisten voor platte daken. Sinds enkele jaren staat zoon Roeland Schuurmans aan het roer. Hij zet het levenswerk van vader...
Lees meer
polydak
Polydak

Heb jij de nodige drive om aan de slag te gaan bij Polydak?

Polydak in Lommel is gespecialiseerd in het plaatsen van platte daken. Voornamelijk het plaatsen van PVC, TPO en roofing.
Lees meer

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan