Overslaan en naar de inhoud gaan
Fietsen Gaethofs Stefan

Stefan, soon to be filiaalmanager bij Fietsen Gaethofs: “Met passie kom je ver”

Van de IT-sector naar de fietswereld. Sales verantwoordelijke Stefan gooide bijna een jaar geleden zijn stuur 180 graden om richting Fietsen Gaethofs in Herk-de-Stad. Spijt? Nog geen seconde. “Fietsen zijn mijn passie.” En dat geldt niet enkel voor Stefan, want het hele Gaethofs-team heeft de fietsmicrobe stevig te pakken: “We gaan allemaal samen naar Vélofollies in Kortrijk, een grote fietsbeurs waar alle bekende merken samenkomen. Daar kijken we naar uit!”

Stefan, hoe ben jij bij Fietsen Gaethofs terechtgekomen? 

“Ik heb eerst 12 jaar in de IT gewerkt, maar het was tijd om dat hoofdstuk af te sluiten. Toevallig was ik via CaptainWork een online advertentie tegengekomen voor een invulling bij Fietsen Gaethofs. Dat heb ik eerst een beetje laten bezinken, maar uiteindelijk heb ik toch beslist om het te proberen! Fietsen zijn gewoon mijn passie. Wie weet, zou het wel iets kunnen worden? Na het eerste gesprek hier was het meteen al onderling beklonken! Mijn passie ligt hier, wat het inwerken al wat makkelijker maakt. In feite doe ik alles (lacht). Wielrennen, mountainbiken, gravel biken… Het hele pakketje. Ik kan over alles iets vertellen.”

Fietsen Gaethofs medewerkers

Hoe beviel die overstap jou? Wat is jouw ervaring hier tot nu toe?

“Ik kan me meer en meer ontplooien in datgene wat mij ligt. Dus ik moet zeggen dat het voor mij een zeer aangename ervaring is. Ook binnen het team, iedereen ondersteunt elkaar. Dat is echt een openbaring. Ik ben ze nog steeds allemaal beter aan het leren kennen, maar ik merk dat we elkaar heel goed aanvoelen. Operationeel en zelfs bijna relationeel, durf ik zeggen. Ik ben heel goed ontvangen geweest, jawel. Dat is al anders geweest in het verleden, hoor. Een fijne ontvangst doet veel.” 

Absoluut! Nochtans lijkt het ons niet zo makkelijk om een nieuwe branche eigen te maken?

“Het was volledig nieuw voor mij, inderdaad. Ik ben wel al eens teamleader geweest, dus die voeling met collega’s en begeleiding was er al een beetje. Ik heb daarbij al enkele on-the-job opleidingen genoten. Zo hebben ze een externe partij binnengehaald die specifiek op sales management focust, bijvoorbeeld. Binnenkort heb ik Bosch-opleidingen op de planning staan om het elektronische stuk ook beter onder de knie te krijgen. Een product waar je graag mee bezig bent, verkoop je sowieso ook al makkelijker. Met passie kom je ver... Dat is ook waar men hier naar zoekt. Iemand die voornamelijk passie heeft in het product. Ik ervaar dat iemand die eerst een andere functie bekleedde en zich dan ineens hier opstort, dat dat iemand is die gepassioneerd is in het fietsverhaal. Daar kom je het verst mee. Ook als ik naar mezelf kijk.

Fietsen Gaethofs medewerker

Dat je daarmee ver geraakt, verklapt jouw opstap naar filiaalverantwoordelijke ook al een beetje.

“Ik ben als sales verantwoordelijke begonnen, maar ik ben nu inderdaad al aan het doorgroeien richting filiaalmanager voor onze vestiging in Herk-de-Stad die helemaal vernieuwd wordt. Na een half jaar al. Het gaat vlot, jawel! Zij die het ambiëren, worden daar goed in begeleid, absoluut. Er wordt hier naar jouw ambities gekeken en geluisterd op een familiaire basis. Alles is communiceerbaar en de zaakvoerders zijn ook open te benaderen.”

Wat vind je net zo leuk aan deze functie?

“Sowieso de diversiteit aan mensen die je over de vloer krijgt. Je hebt de recreatieve fietsers en de gepensioneerde fietsers. Daartussen de gulden middenweg qua raadgeving vinden, is nog uitdagend. Ze hebben elk andere noden en wensen. Ikzelf zit in het recreatieve segment, dus dat is makkelijker voor mij. Daar heb ik meer voeling mee. Die andere klantgroep lezen, vind ik nog wat moeilijk. Dat ben ik nog beter onder de knie aan het krijgen. Maar dat komt wel!”

Tot slot: dewelke is volgens jou het paradepaardje onder de fietsen hier?

“We krijgen een bedrijfsfiets ter beschikking, natuurlijk. Zeg maar gratis, dat is ingerekend in ons contract. Eveneens als de kilometervergoeding. Die fiets mag je zelf kiezen. Ik heb voor een Stromer gekozen, voor mijn woon-werkverkeer. Dat is een speed pedelec. Het merk wat ons draagt, aangezien dat wel het hoofdmerk is dat hier verkocht wordt. Wat je verkoopt, wil je het beste kennen en dan helpt het als je er zelf mee rijdt!” 

In contact komen met Fietsen Gaethofs

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan