Overslaan en naar de inhoud gaan
Fietsen Gaethofs

Met Erik aan het stuur loopt alles op wieltjes bij fietsspecialist Fietsen Gaethofs

Erik kan niet rustig blijven als het om zijn passie voor fietsen gaat. Hoewel hij meer dan de helft van zijn leven zelfstandig een fietsenwinkel uitbaatte, koos hij een jaar geleden ervoor om zijn kennis en ervaring te delen met Gaethofs in Genk. “Ik adem en denk nu Fietsen Gaethofs”, zegt hij trots. 

Erik, vertel ons eens wat meer over jouw rol hier. 

“Ik sta in voor de verkoop en service in ons filiaal in Genk. Vooral het vriendelijk onthalen van elke klant en het afwerken van dossiers behoren tot mijn takenpakket. Het onthaal behelst dan ook de uitleg geven over de verschillende modellen en de klant helpen met het kiezen van de juiste producten. Mijn job draait vooral rond de klant begeleiden in zijn zoektocht en ervoor te zorgen dat iedereen goed ontvangen wordt. Ik noem mezelf soms ook al lachend de verbindingsofficier tussen de werkplaats en de winkel (lacht). 

Ik zit eigenlijk al meer dan 30 jaar in de fietsenbranche, als patron. Een tijdje geleden staken Kevin en ik de koppen bij elkaar en hebben we besloten onze ervaringen samen te gooien. Nu sta ik dus in de verkoop, wat een hele andere insteek is. De mensen vonden het wat raar dat ik mijn zelfstandigheid opgaf, om terug een bediende rol op te nemen – maar ik vind het superleuk! De relatie met mijn voormalige klanten is er ook nog steeds, de mensen hebben een ons-kent-ons-gevoel. Het loopt echt heel vlot, Kevin en ik zijn uitgegroeid tot een plezant team.” 

Hoe ziet jouw planning eruit?

“Mijn planning ligt in handen van ons cliënteel. Morgenvroeg kan er bijvoorbeeld enorm veel volk tevoorschijn komen, maar het kan ook nog even rustig starten. Werk is er daarentegen altijd: opruimwerk, mailverkeer, bestellingen doen… Heel gevarieerd allemaal. We hebben geen strikte individuele taakverdeling, we werken vóór elkaar. Allemaal met een glimlach. ‘s Morgens die 5 minuten bij het koffieapparaat doen ook echt wonderen. Gewoon even vertellen hoe je weekend eruit zag – is een leuke start van de dag!”

Kan je Fietsen Gaethofs in 3 eigenschappen omschrijven?

“Vooral kwaliteit, in ons aanbod maar ook naar service toe. Op deze twee eigenschappen ligt toch wel de nadruk! Mensen komen naar ons voor het vertrouwen dat ze in ons hebben. Het is daarnaast echt plezant werken. Als we bijvoorbeeld in korte broek willen komen dan komen we in korte broek. Dat is het leuke van het ongedwongene, maar toch ook het ernstige – de job moet natuurlijk wel gedaan worden.”

Waarom zou je Fietsen Gaethofs als werkgever aanraden aan anderen?

“Iemand die de passie voor fietsen heeft, hoort thuis in ons team. Je komt hier dan in een kwalitatieve zaak terecht met topmerken. Het is toch wel een uitdaging om dat tot een goed einde te brengen. Bepaalde merken zoals Stromer en Flyer, wereldspelers op de markt, worden door ons team hersteld en verkocht - de gehele service errond zeg maar. Dat is toch wel een hele mooie uitdaging om daaraan te mogen meewerken. 

Daarnaast worden we ook echt op de hoogte gehouden van de doelstellingen en hebben we ook inspraak – de werkplaats is bijvoorbeeld opgefrist en vernieuwd hierdoor. Er wordt geluisterd en dat is aangenaam werken! Meestal bespreken we 1 keer per maand samen het reilen en zeilen van de zaak in combinatie met een lekker frietje. Professionaliteit en passie gaan hier hand in hand en dat vind ik prachtig…”


 

In contact komen met Fietsen Gaethofs

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan