Overslaan en naar de inhoud gaan
Group Engels

Johan is steeds on the road voor Engels Group

Johan Nuyts werkt als chauffeur/magazijnier bij Engels Group. Hij zorgt ervoor dat alle materialen op een efficiënte, veilige en snelle manier tot bij de klant geraken. Voor hem staat Engels Group voor familiariteit, kracht en efficiëntie. ‘Als je wil werken en vooruit wil geraken, dan ben je hier sowieso aan het juiste adres’, klinkt het bij Johan. 

Hoe is de sfeer hier tussen collega’s, Johan?

“De sfeer onderling is super. Als we hulp nodig hebben of met vragen zitten, kunnen we die gelijk aan elke collega stellen. Zij zijn altijd bereid om tips en tricks te geven over hoe we iets efficiënt kunnen afwerken. De communicatie naar de zaakvoerder toe verloopt eveneens op dezelfde manier. In mijn ogen is en blijft dit een familiebedrijf. Daarmee bedoel ik dat hier niet met meneer of mevrouw gesproken wordt. Met gewoon een correcte en beleefde manier van communiceren geraak je overal.”

Wat doen jullie zoal ter ontspanning?

“Er wordt regelmatig een happy hour voorzien. Dat houdt in dat de directie ‘s middags voor broodjes zorgt. Er wordt ook elk jaar wel een familie BBQ georganiseerd. Dat is heel leuk, omdat je dan alle collega’s tegenkomt. Dan kan je eens een klapke doen met de mensen van ICT of logistiek bijvoorbeeld - iedereen is er bij mekaar. De gezinnen mogen er ook altijd bij zijn, wat maakt dat het echt een toffe namiddag wordt. In de keuken hier is ook altijd drinken voorzien, zo kan je ’s ochtends je voorraad bijvullen voor onderweg. Daarnaast wordt er ook altijd iets in je bakje gelegd als het je verjaardag is. Als we ‘s avonds toekomen, dan ligt er ook wel eens een snoepje te wachten in ons bakje, van iemand van de collega’s – gewoon zomaar. Dat is altijd leuk als er na een stressy dag iets ligt te wachten. Vermits ik nogal een snoeper ben, valt dat nogal mee (lacht).”

Hoe ziet jouw werkweek eruit, Johan?

“We vertrekken hier ‘s morgens altijd vanuit Antwerpen. Maar volgend jaar verhuizen we naar Malle, naar onze nieuwe depot. Dat zal daar een pak efficiënter en moderner zijn om te werken. De vrachtwagens staan ’s ochtends al geladen klaar. Zo kunnen we onze klanten één voor één afwerken. Het routeblad wordt gemaakt door degene die in de planning voorziet. Maar als chauffeur ben je vrij om te zeggen van: ‘ik pak eerst die of die klant’, wegens wegomleiding bijvoorbeeld. Er is niemand die zegt dat je het zus en zo moet doen. Ergens in de vroege namiddag kom je dan terug, en wordt er verwacht dat je je collega’s nog wat helpt als dat nodig is. De vrachtwagens worden geladen voor de volgende dag en dan ben je vrij om naar huis te gaan.”

Heb je nog een tip die je kan meegeven?

“Als je wil werken en vooruit wil geraken, dan ben je hier sowieso aan het juiste adres. We zijn één grote groep. Een grote ketting en elke persoon is een schakel hierin. Als er iemand tussenuit valt, ligt de ketting op de grond. Daarmee bedoelen ze dat iedereen evenveel waard is in de firma. Zowel chauffeurs, magazijniers als IT’ers. We hebben iedereen nodig om het bedrijf te kunnen laten draaien zoals het nu draait. We kunnen sowieso iemand gebruiken binnen elke tak van de onderneming: efficiënte mensen die bereid zijn om mee hun schouders onder de zaak te steken. Zo kunnen we blijven groeien zoals we nu bezig zijn.”

In contact komen met Engels Group

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan