Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog 29/03 (foto 2)

Waarom sociale media een goede manier zijn om nieuwe werknemers aan te trekken

Gemotiveerde mensen vinden met de skills en kwaliteiten die bij jouw organisatie passen: het is vandaag allesbehalve eenvoudig. Neem daar nog bij dat er meer bedrijven zijn die werkkrachten zoeken dan dat er mensen zijn die willen werken en je komt als werkgever al snel in een penibele situatie terecht. De oplossing om toch kwalitatieve kandidaten aan te trekken? Gebruikmaken van sociale media! 

De huidige jobmarkt is complex, maar valt toch ruwweg op te delen in drie grote groepen: zij die een job zoeken maar er (nog) geen hebben, degenen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan én de latent werkzoekenden. Het is deze laatste groep die je als bedrijf wil bereiken als je op zoek bent naar nieuwe werkkrachten. Latent werkzoekenden zijn niet actief op zoek naar werk, maar staan wel open voor nieuwe kansen bij een andere werkgever. Ze zijn met andere woorden beïnvloedbaar. Om hen direct aan te spreken, zijn sociale media een onmisbare tool. 

Laagdrempelig én goedkoop

Waar de kracht van sociale media dan precies ligt? In hun laagdrempeligheid! Sociale media maken het bijzonder eenvoudig voor gebruikers om te reageren op een vacature. In enkele swipes of muisklikken kunnen ze hun contactgegevens achterlaten en versturen naar de bedrijven van hun keuze. Solliciteren terwijl je op Facebook of Instagram scrollt en zonder cv of motivatiebrief te moeten opstellen? Het kan! 

Sociale media zijn daarnaast ook erg goedkoop. In plaats van te investeren in dure tv-campagnes, krantenadvertenties of billboards, kan je er met weinig geld een gigantisch grote groep mensen bereiken met behulp van advertenties. Met de juiste targeting en aantrekkelijke (video)content waarmee je de troeven van je bedrijf in de verf zet, is de kans groot dat je latent werkzoekenden bereikt die hun nieuwe professionele uitdaging bij jóú willen aangaan. 


Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers via sociale media?
Lees hier meer over onze unieke aanpak! 

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan