Overslaan en naar de inhoud gaan
CV blogpost CaptainWork

Waarom een telefoontje vaak meer zegt dan een cv

Wie had gedacht dat een simpel velletje papier zo’n grote rol zou spelen in het vinden van een job? Het traditionele cv bepaalt in veel bedrijven vandaag nog steeds of je een goede of minder goede kandidaat bent voor een bepaalde functie en of je al dan niet bij hen op sollicitatiegesprek mag komen. Dat is jammer, want zo loop je misschien wel jouw witte raaf mis. Onze tip aan recruiters, hr-managers en zaakvoerders? Laat dat cv eens wat vaker links liggen!
 
Soft skills

De arbeidsmarkt kent vandaag de dag een enorme krapte. Openstaande vacatures stapelen zich op, terwijl er veel te weinig mensen zijn om deze in te vullen. Door als bedrijf met een dringende nood aan nieuwe medewerkers bijzonder selectief te zijn en alleen de kandidaten met de - in jouw ogen - beste cv’s uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek, maak je het jezelf dan ook een pak moeilijker om geschikt personeel te vinden. Geen goede zet dus. 

Bij CaptainWork geloven we dat een kandidaat veel meer is dan wat er op zijn cv staat. Opleiding en werkervaring zijn natuurlijk belangrijk, maar wat dacht je bijvoorbeeld van soft skills zoals teamwork, creativiteit en hoe goed je kan omgaan met veranderingen? Die zijn vandaag minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker, en vind je niet zo snel op een traditioneel cv terug. 

 
Korte babbel 

Hoe wij deze vaardigheden dan toch te weten komen zonder iemand meteen op gesprek te laten komen, vraag je je af? Simpel, door iedere kandidaat die bij ons solliciteert kort even op te bellen! In een telefonisch of online gesprek van enkele minuten leer je iemand namelijk veel beter kennen dan aan de hand van een onpersoonlijk cv. Wat kan deze persoon? Waar liggen zijn/haar interesses? Wat zijn zijn/haar sterktes en zwaktes? Maar ook: waar liggen zijn/haar ambities en komen deze overeen met wat wij hem/haar kunnen bieden?

Onze oproep aan alle recruiters, hr-managers en zaakvoerders luidt dus als volgt: laat een cv geen allesbepalend toegangsticket zijn om iemand een kans te geven binnen je bedrijf, maar neem zeker ook eens persoonlijk contact op. Wie weet wat voor topkandidaat je op deze manier tegen het lijf loopt! 

 

Hulp nodig bij het rekruteren van de perfecte kandidaat voor jouw openstaande vacature(s)?  
We komen graag eens langs bij jou op kantoor om onze aanpak toe te lichten!

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan