Overslaan en naar de inhoud gaan
header

Hoe toon je discreet via LinkedIn dat je openstaat voor een nieuwe functie?

Wil je subtiel laten zien dat je openstaat voor een nieuwe job zonder dit meteen breed uit te meten op LinkedIn? Volg dan deze eenvoudige en effectieve tip - die overigens nog niet zoveel mensen kennen - en wordt zélf benaderd door recruiters en hr-professionals die actief zijn op het platform!

Wanneer je bovenaan je LinkedIn-profiel de optie ‘open to’ aanklikt en vervolgens ‘finding a new job’ selecteert, kun je specifiek aangeven naar welk type job je op zoek bent en waar jouw potentiële nieuwe werkgever zich mag situeren. Wil je bijvoorbeeld graag als digital marketeer aan de slag in Hasselt of Leuven? Dan kan je dat hier te kennen geven. 

De optie die je zeker moet aanvinken? Recruiters only! Dit voorkomt niet alleen dat er een opzichtige groene balk met ‘open to work’ rondom je profielfoto komt te staan, maar zorgt er ook voor dat alleen recruiters met een premium LinkedIn-account kunnen zien dat jij bereid bent om van job te veranderen. Zo kan je subtiel de aandacht trekken van hr-professionals in de sector waarin jij geïnteresseerd bent én ervoor zorgen dat zij jou benaderen zonder dat bijvoorbeeld je huidige baas en collega’s het zien. Perfect voor wie interesse heeft in een nieuwe baan, maar liever nog niet direct wil gaan solliciteren. Probeer het zeker eens zelf en zie wat er op je afkomt!

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan