Overslaan en naar de inhoud gaan
Header

Het belang van een sterke employer brand: hoe maak je jouw bedrijf aantrekkelijk voor talent?

In de ever-evolving wereld van HR en recruitment is het cruciaal om boven het maaiveld uit te steken en het juiste talent voor jouw bedrijf aan te trekken. Een sterke employer brand kan hierin een doorslaggevende rol spelen. Met de opkomst van online recruitment, social media recruitment en de noodzaak om te hengelen binnen de poule van latent werkzoekenden, moet jouw bedrijf structureel zichtbaar zijn. Jama, hoe doe ik da? Verklappen we je hier even. Gratis en voor niks!
 
Wat is een employer brand en waarom is dit zo belangrijk?

Een employer brand is het imago dat je als werkgever uitdraagt naar potentiële medewerkers. Het weerspiegelt de waarden, cultuur en werkomgeving van je bedrijf. Een sterke employer brand helpt je om talent aan te trekken en zorgt ervoor dat mensen graag voor je bedrijf willen werken. Dit is een essentieel onderdeel van talent acquisition en kan je helpen om de concurrentie voor te blijven.

Online recruitment: bereik het juiste talent

Trust us, online recruitment is een essentieel onderdeel van elke hedendaagse HR-strategie. Online kan je makkelijk een breed publiek bereiken en de juiste kandidaten aantrekken, waar ze zich ook bevinden. Dit kan zowel op jobboards, bedrijfssites en gespecialiseerde platforms zoals LinkedIn. Al gaat online recruitment verder dan alleen vacatures posten. Het gaat om het bouwen van aantrekkelijke online zichtbaarheid die talent aanspreekt.

Gooi je hengel naar latent werkzoekenden

Latent werkzoekenden zijn professionals die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe job, maar wel openstaan voor een fijne opportuniteit. Dit zijn vaak zeer interessante kandidaten omdat ze doorgaans al succesvol zijn in hun huidige functie. Om deze groep te bereiken, is het meer dan cruciaal om een aantrekkelijke employer brand te hebben en zichtbaar te zijn op de plekken waar zij tijd doorbrengen, zoals sociale media en professionele netwerken.

Social media recruitment: daar waar je kandidaten echt zijn

Social media is niet langer alleen een plek voor persoonlijke connecties en statusupdates: het kan een krachtige tool zijn voor recruitment. Platforms zoals LinkedIn, Facebook en zelfs Instagram bieden unieke mogelijkheden om je employer brand te tonen en in contact te komen met potentiële kandidaten. Door boeiende content te delen, zoals je bedrijfscultuur, fijne momenten onder collega’s en bedrijfsnieuwtjes, creëer je een aantrekkelijk beeld van je bedrijf.

Header
 
Videovacatures

Videovacatures zijn een innovatieve manier om op te vallen tussen traditionele vacatures. Een goed gemaakte video kan een kijkje geven binnen je bedrijf, de werkplek en de teamdynamiek. Het geeft een levendige en authentieke indruk van wat kandidaten kunnen verwachten. Bovendien blijft videomateriaal vaak beter hangen bij kijkers, wat de kans vergroot dat je de juiste persoon aantrekt.

Waarom moet ik hier nu mee beginnen?

De arbeidsmarkt verandert snel en de beste kandidaten worden vaak snel binnengehengeld. Door nu te investeren in een sterke employer brand en moderne recruitmentstrategieën, zoals videovacatures en recruitment via social media, zorg je ervoor dat jouw bedrijf voorop blijft lopen in the war for talent. Wacht niet tot de perfecte kandidaat aan je deur klopt (dan ga je lang wachten), maar ga actief op zoek en gebruik alle beschikbare middelen om hen te vinden.

Jouw partner in employer branding

Het opbouwen van een sterke employer brand en effectief online recruitment kan een uitdaging zijn, waarbij je niet weet waar te beginnen. Bij CaptainWork hebben we de expertise en tools om jouw bedrijf te helpen opvallen en het juiste talent aan te trekken. 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om jouw employer brand te versterken en de beste medewerkers aan te trekken!


Meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij het bouwen van een sterke employer brand? Lees er hier alles over!

 

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan