Overslaan en naar de inhoud gaan
header

Flexibiliteit: het (niet zo) geheime ingrediënt om toptalent aan te trekken

Zit je met je handen in het haar als het gaat om het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers? Jouw firma is niet de enige. In de felle strijd om de beste krachten uit de markt te vissen, maken de slimste bedrijven namelijk gebruik van één belangrijk lokmiddel: flexibiliteit. Vergeet ouderwetse lokkertjes zoals de hoogste salarissen of extravagante kantoorvoorzieningen. In deze blog duiken we in hoe iets ogenschijnlijk simpels als flexibel werken een game-changer kan zijn voor jouw organisatie!
 
Meer dan gewoon een voordeel

Hoor eens rond en je zult snel ontdekken dat veel mensen flexibiliteit waarderen boven een bonus of zelfs een loonsverhoging. Of het nu gaat om het later starten van hun werkdag, eerder eindigen of gewoon van thuis uit werken, flexibiliteit helpt hen om werk en privé beter te balanceren. En dat maakt een job bij jouw bedrijf net wat aantrekkelijker dan bij een concurrent die vasthoudt aan een strikte 9-tot-5 mentaliteit!

 

Van trend naar bedrijfsstrategie

Flexibiliteit invoeren betekent niet alleen meegaan met een trend. Het is een strategische keuze die je bedrijf toekomstbestendig maakt. Door teams de ruimte te geven hun werk flexibel(er) in te richten, stimuleer je innovatie en creativiteit. Mensen die niet gebonden zijn aan een strikt schema hebben vaak meer ruimte om buiten de gebaande paden te denken.

 

‘Werknemers hebben sinds corona meer flexibiliteit dan ooit.’

- De Morgen
 
 
Leiderschap binnen een flexibele werkcultuur

Het komt neer op vertrouwen en kijken naar datgene wat er echt toe doet: de resultaten. Niet het aantal uren dat iemand achter zijn bureau zit. Heldere communicatie en slim gebruik van technologie zijn hierbij cruciaal om iedereen, waar dan ook, op één lijn te houden. Een werkcultuur creëren waar iedereen zich ondersteund voelt, ongeacht waar ze werken, dat is pas écht de jackpot!

Wanneer medewerkers kunnen werken op een manier die fijn aansluit op hun leven, zijn ze gelukkiger en meer betrokken. Dit vertaalt zich op zijn beurt weer direct naar lagere verloopcijfers. Stel je voor hoeveel je kunt besparen als je niet continu nieuwe mensen hoeft te werven en in te werken, omdat je bestaande teamleden happy en tevreden zijn?

 

Tijd om te handelen!

Begin niet pas met nadenken over flexibiliteit als je merkt dat je toptalenten naar meer flexibele concurrenten overlopen. Dan is het kalf namelijk al verdronken. Waarom start je niet vandaag nog met het voeren van teamgesprekken om te zien waar hun behoeftes precies liggen? Probeer stapsgewijs meer flexibele opties te introduceren en houd de impact op de productiviteit en het welzijn in de gaten. De resultaten? Zullen je verrassen!

 

Zit je nog met vragen of heb je openstaande vacatures die maar moeilijk ingevuld geraken? Neem via het formulier hieronder contact met ons op!

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan