Overslaan en naar de inhoud gaan
header

4 onmisbare tips voor een succesvol cv

De afgelopen drie jaar hebben we bij CaptainWork maar liefst 15.000 cv’s voorbij zien komen. Dat we goed weten hoe een degelijk curriculum vitae eruit hoort te zien, is dan ook geen verrassing. In deze blogpost leggen we je aan de hand van 4 cruciale tips uit hoe jij een professioneel ogend cv maakt - en daarmee jouw kansen om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek verhoogt. 
Tip 1: Voeg een foto toe

Het kan misschien wat ongemakkelijk aanvoelen, maar het toevoegen van een foto aan je cv kan wel degelijk een groot verschil maken. Een foto zorgt immers voor een persoonlijke connectie met de lezer en geeft je cv bovendien een vriendelijke uitstraling. Kies een professionele headshot waarop je glimlacht, geen vakantiefoto vanop het strand. Vermijd een norse blik en zorg ervoor dat je vriendelijk en toegankelijk overkomt.
 

Tip 2: Schrijf  je (werk)ervaring van nieuw naar oud

Zorg ervoor dat je je cv omgekeerd chronologisch schrijft, dus van nieuw naar oud. Wat je in 1991 hebt gedaan is minder relevant dan wat je recent hebt bereikt. Begin met je meest recente ervaringen en werk terug naar je vroegere prestaties. Dit geeft een duidelijk en actueel beeld van jouw vaardigheden en successen.
 

Tip 3: Toon je kerncapaciteiten

Het is belangrijk om je kerncapaciteiten duidelijk te vermelden. Hoewel hobby’s en extra activiteiten leuk zijn om te kennen, willen werkgevers vooral weten waar jij écht goed in bent binnen je carrière. Beschrijf je expertise en aanvullende vaardigheden volgens het T-shaped profiel: een sterke kerncompetentie met daarnaast een aantal aanvullende vaardigheden. Dit helpt potentiële werkgevers te begrijpen waarom ze jou zouden moeten aannemen.
 

Tip 4: Zorg voor een mooie afsluiting

Een goede afsluiting van je cv is essentieel. Maak het niet abrupt, maar zorg voor een sympathieke en professionele afronding. Voeg bijvoorbeeld referenties toe die jouw kwaliteiten bevestigen, zoals een Trustpilot- of Google-review. Vermeld de naam, functie, telefoonnummer en een korte testimonial van de referent. Dit voegt een persoonlijke touch toe aan je cv en maakt een positieve indruk.

 
Jouw kennis meteen omzetten in de praktijk? Bekijk de vacatures van onze klanten en solliciteer met jouw gloednieuwe cv!

 

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan