Overslaan en naar de inhoud gaan
Woonzorgcentrum Heilig Hart

Bij Woonzorgcentrum Heilig Hart te Grimbergen kan je zorg bieden zoals het hoort

De warmte hangt deze zomermaanden goed in de lucht, maar in het Woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen genieten ze daar het hele jaar door van. En daar zitten de zorg- en verpleegkundigen ongetwijfeld voor iets tussen. Een goede bestaffingsgraad, budget om creativiteit tot uiting te laten komen en een warme, huiselijke omgang, zorgen ervoor dat de bewoners in alle comfort vertoeven – maar vooral: léven. “In de herfst van hun leven beleven ze hier terug de lente. Wij vieren het leven van de bewoners en dat doen we écht”, glimlacht Kris Vandeneede, directeur bij Woonzorgcentrum Heilig Hart.

Ruime bestaffing

Vele handen maken licht werk, maar creëren vooral ook ruimte voor persoonlijke invulling van de job. “Je mag hier het werk doen waarvoor je bent opgeleid, maar er is ook ruimte om je eigen talenten te ontplooien. Die ruimte is er doordat we met veel meer personeel werken dan dat de overheid ons verplicht. Ik hoor vaak van onze mensen: ‘Hier kan ik eindelijk het werk doen zoals het zou moeten”, klinkt het bij Kris. En dat wordt ook gevoeld onder de bewoners. “We willen onze bewoners comfort geven in alle levensdomeinen: fysiek, sociaal, mentaal en in betekenisgeving. Daarvoor staan zorgkundigen, verpleegkundigen, tal van logistieke zorgmedewerkers, kinesisten, psychologen, ergotherapeuten, animatoren en maatschappelijke werkers in dienst die allemaal hun bijdrage leveren. Zowel in aantal als in verschillende kwalificaties zijn wij heel ruim bestaft.” 

Die ruime bestaffing zorgt eveneens voor gezonde werkroosters. Zo werk je maximaal 5 dagen achter elkaar. De collega’s binnen jouw vast team wisselen af zodat de bewoners iedere dag opnieuw op hun wenken bediend kunnen worden. Een vast team creëert trouwens niet enkel een vertrouwensband met de bewoners en hun familie zelf, maar ook met collega’s.

Woonzorgcentrum Heilig Hart

Eigen creativiteit

Graag versiering aanbrengen? Iets organiseren voor de bewoners? Een spel ontwikkelen? Ga je gang, want persoonlijke bijdragen worden hier alleen maar aangemoedigd. “Zo boden vorig jaar onze ergotherapeuten en animatoren maar liefst 104 verschillende dagactiviteiten aan op 1 jaar tijd. Je mag hier je werk doen waarvoor je bent opgeleid, maar je eigen talenten stimuleren we ook. Zo heeft een kinesist van ons een fietsproject opgericht om met een groepje collega’s te gaan fietsen. Iemand anders stelde zich meteen kandidaat om een feest te organiseren voor een honderdjarige. We hebben een eigen personeelskring die activiteiten organiseert voor de collega’s. Onze medewerkers zijn enorm creatief. Je merkt meteen hoeveel ze in hun mars hebben als je ze gewoon laat doen. Alles wat er leeft, ondersteunen we. Je kan hier worden wie je echt bent. Dat geldt voor medewerker en bewoner”, besluit Kris.

Feest!

Woonzorgcentrum Heilig Hart blaast dit jaar 130 kaarsjes uit en dat moet gevierd worden! Ieder jaar mag je hier rekenen op een personeelsfeest, maar dit jaar wordt het dus nog een tikkeltje specialer. Aan feestjes en bijzondere momenten zijn hier geen gebrek trouwens, vertelt Kris: “Elk jaar vieren we een groep collega’s die een aantal jaren trouwe dienst achter de rug heeft. We zetten die collega’s altijd in de bloemetjes; ze krijgen een persoonlijke uitnodiging, we adverteren hun foto, houden een receptie en nodigen alle andere collega’s uit; er is ook altijd een persoonlijk woordje door mij en ze ontvangen ook standaard een envelopje met een attentie.” Maar ook op privéfeesten is het Woonzorgcentrum er altijd een beetje bij. “Bij een fijn moment in de privésfeer, zoals een geboorte of huwelijk, krijgen ze van ons ook iets. Ik ben dit jaar al 2 keer naar een trouw geweest. Je wil delen in het geluk van de collega’s en omgekeerd vindt de collega het plezant dat je daarbij bent. Sommige collega’s zijn zelfs getuige voor elkaar op een burgerlijk trouwen, dat zegt toch alles over collegialiteit” sluit Kris af.

In contact komen met Woonzorgcentrum Heilig Hart

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan