Overslaan en naar de inhoud gaan
wl construct

WL Construct in Hamont-Achel is de vaste partner voor bouwprojecten in Noord-Limburg

Groeispurt

Tien jaar geleden stapte Bart Drees als bestuurder in het bedrijf WL Construct in Hamont. Met functies in de bouw als verantwoordelijke, nationaal operationeel directeur en algemeen directeur op zijn palmares was hij de uitgelezen persoon om WL Construct naar een hoger niveau te tillen. Zijn doel was om samen met vennoot Martin Lamers te groeien tot een klasse 5 aannemer. Dat doel is ondertussen bereikt en zo kan WL Construct haar schouders zetten onder grote openbare aanbestedingsdossiers. Groeien doe je niet alleen. Het team van WL Construct is ondertussen ook gegroeid van 4 arbeiders tot 15 vaste werknemers.

Onder de kerktoren

WL Construct focust zich uitsluitend op nieuwbouw- en renovatieprojecten in Noord-Limburg. Echt onder de kerktoren dus. Daar hechten ze enorm veel waarde aan en is een bewuste keuze. Het lokale aspect is één van de fundamenten van het bedrijf. Ze beseffen dat ze exponentieel kunnen groeien als ze die regio zouden uitbreiden, maar dat is geen optie. Voor de zaakvoerders is het belangrijk dat ze overzicht kunnen bewaren en alles zelf kunnen blijven beheren. De werknemers rijden nu niet langer dan een half uur naar een werf. Dat is een gigantisch voordeel van werken bij WL Construct.

wl construct

Kwaliteit en betrokkenheid

WL Construct garandeert uitmuntende kwaliteit voor de klant. Daar staan ze voor bekend. De zaakvoerders zijn ook van in het begin nauw betrokken bij het project. Zij zijn de vaste contactpersoon van de klant, zijn aanwezig op werfvergaderingen en volgen alles mee op. Dat geeft vertrouwen en maakt hen uniek. Ze denken ook actief mee na met de klant en stellen alternatieven voor als ze uit ervaring weten dat iets een meerwaarde kan betekenen voor het project. Zo promoot WL Construct het gebruik van silicaatblokken. Silicaatblokken zijn volle blokken in tegenstelling tot holle snelbouwblokken, waardoor ze luchtdichter en geluidsdichter zijn. Een ideale oplossing voor appartementsgebouwen en daarbij ook interessant wat betreft tijdsinvestering. Die betrokkenheid en afgeleverde kwaliteit valt ook op bij de architecten uit het bouwteam. Zij schakelen WL Construct vaak opnieuw in voor een projecten.

Personeel en onderaannemers

WL Construct is een kleine kmo en doet er alles aan om het familiebedrijf-gevoel hoog te houden. Het is belangrijk dat de werknemers graag komen werken en zich goed voelen bij WL Construct. Alles gebeurt dan ook in samenspraak en overleg met de collega's. Zo overleggen ze onder andere hoe laat ze de werkdag starten. In de zomer is dat vaak wat vroeger, zodat ze op het warmste moment van de dag thuis kunnen genieten van het weer in plaats van te zwoegen op de werf. Ook voor het personeel blijft de focus van WL Construct op Noord-Limburg. WL Construct werkt met een eigen team, maar ook met een team van vaste onderaannemers, samen. Ook met hen bouwden ze doorheen de jaren een vertrouwensband op. Ze vinden het belangrijk om met dezelfde mensen ver te geraken. Die loyaliteit is wederzijds.

Nieuwe werknemers

Exponentiële groei staat niet op de agenda van WL Construct, maar een gezonde groei blijft altijd welkom. Daarvoor is WL Construct op zoek naar nieuwe, gemotiveerde arbeiders. Een nieuwe medewerker moet gedreven en sociaal zijn en moet willen werken. Een basiskennis van de bouw is vereist, maar je moet vooral in het team passen.

In contact komen met WL Construct

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan