Overslaan en naar de inhoud gaan
wl construct

Jimmy is overtuigd: "Bij WL Construct is het gewoon beter"

Wij mochten Jimmy, werfleider bij WL Construct in Hamont, aan de tand voelen over zijn job.

Jimmy, hoe ziet jouw traject er bij WL Construct tot nu uit?

Jimmy: Ik ben vroeger bij begonnen als metser. Toen WL Construct is opgestart ben ik ploegbaas geworden. Ondertussen ben ik werfleider en werk ik hier al 13 jaar. Nu volg ik de verschillende werven op en zorg ik er mee voor dat alles volgens plan verloopt.

Wat is de grootste troef van werken bij WL Construct?

Jimmy: De regio is sowieso een grote troef. We moeten nooit lang rijden tot onze werven. Bijna alle werven liggen in Noord-Limburg. Als je om half 7 moet beginnen en je moet eerst nog een uur of anderhalf uur rijden, dat is voor niemand plezant. Als werfleider moet ik op verschillende werven mijn licht laten schijnen. Als alle werven dichtbij liggen, kan ik ze elke dag bezoeken. Dat maakt het veel makkelijker om de werven goed op te volgen en geeft de klanten ook vertrouwen. Dat is een heel groot pluspunt. De soorten projecten variëren hier ook heel sterk. Elke ploeg werkt steeds aan andere projecten. Zo bouw je de ene keer een crèche en is het volgende project bijvoorbeeld een cultureel centrum. Die afwisseling houdt het heel boeiend. Omdat alle projecten in de buurt liggen, passeer je ze ook nog vaak. Dan is het fijn om te kunnen zeggen dat wij hieraan hebben meegewerkt. Dat geeft extra voldoening.

wl construct

Hebben de werknemers hier doorgroeimogelijkheden?

Jimmy: Absoluut. Je krijgt hier veel kansen als je wil doorgroeien. Er is momenteel iemand de opleiding werfleider aan het volgen is in avondschool en een andere collega heeft hier zijn vrachtwagenrijbewijs behaald. Hij is nu ook chauffeur hier. Ik heb ook zelf aangegeven dat ik wilde doorgroeien. Toen Bart bij WL Construct kwam, zijn we redelijk snel gegroeid. Ik had ook het gevoel dat we meer en grotere projecten wilden aannemen. Als ploegbaas zat ik toen op één werf met één ploeg en was er niemand om alle werven tegelijk op te volgen. Ik heb dat toen voorgesteld aan Bart en hij was er meteen voor te vinden. Als je de capaciteiten en de ambitie hebt, dan kan je hier dus zeker doorgroeien.

Hoe zorgen ze ervoor dat de werknemers zich gewaardeerd voelen bij WL Construct?

Jimmy: We vragen altijd hoe het gaat en of ze iets nodig hebben. Dat is het minste. Als er materiaal nodig is, wordt daar altijd meteen voor gezorgd. Werknemers krijgen hier veel vrijheid en er wordt nooit moeilijk gedaan over verlof. Als je ’s middags eens weg moet of 's avonds ergens op tijd moet zijn, dan is dat allemaal geen probleem. Ze weten dat ook, dus als er voor het bedrijf eens iets extra moet gebeuren, dan wordt dat ook met veel plezier gedaan. Die flexibiliteit werkt in twee richtingen. We doen ook vaak dingen samen. Zo gaan we samen op restaurant, doen we teambuildings zoals karten, eten we samen frietjes,... Dat is fijn om ook meer tijd te spenderen met de andere ploegen die we normaal niet vaak zien.

wl construct

Welke eigenschappen moet een nieuwe werknemer zeker hebben?

Jimmy: De belangrijkste eigenschap is willen werken. Gemotiveerd en gedreven zijn en zin hebben om de handen uit de mouwen te steken is cruciaal. We zijn een familiaal bedrijf, iedereen is heel open, dus je moet graag willen werken in deze sfeer. Als je al ervaring hebt als metser of bekister, dan heb je natuurlijk een streepje voor, maar we leiden nieuwe mensen ook graag op.

Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Jimmy: We krijgen altijd goed materiaal om mee te werken en we werken echt onder de kerktoren. Je moet dus nooit ver rijden. Als er overuren gemaakt moeten worden, worden die ook vergoed. Alles verloopt hier heel correct. We krijgen veel vrijheid en inspraak en er wordt naar ons geluisterd. Zo spreken we bijvoorbeeld samen af hoe laat we de dag starten op de werf. Het contact met de zaakvoerder Bart is ook heel open. Je kan hem altijd aanspreken en alles is bespreekbaar. Als je ambitie hebt en wil doorgroeien, ben je hier ook op de juiste plek. Na al die jaren heb ik nog geen reden gevonden om weg te gaan. Hier is 't gewoon beter.

In contact komen met WL Construct

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan