Overslaan en naar de inhoud gaan
Wiish

Tom: "Wiish is een bedrijf in volle groei en iedereen mag mee groeien."

Wij spraken af met Tom, projectmanager bij Wiish in Willebroek en praatten met hem over zijn job bij deze liftenbouwer.

Hoe ben jij bij Wiish terechtgekomen?

Tom: Lennert, de oprichter van Wiish, en ik hebben mekaar leren kennen toen we samen voor dezelfde liftenbouwer werkten. Even later maakte Lennert de switch naar IT en ik naar de farmacie. We zijn wel altijd contact blijven houden. Mijn interesse in liften bleef groot en enkele jaren nadat Lennert Wiish opstartte, vroeg hij me of ik projectmanager wilde worden. Sinds oktober 2020 ben ik dus projectmanager bij Wiish.

Wat houdt jouw functie precies in?

Tom: Ik ga als eerste langs bij een project, doe de opmeting en plaats bestellingen van de nodige materialen. Voor we echt gaan beginnen, ga ik nog eens kijken of alles klaar is voor het team om te starten. In overleg met de klant regel ik transport en plan ik een ploeg in voor de plaatsing. Dat is heel wat, maar vooral de opmetingen wil ik zo lang mogelijk zelf blijven doen. Het is leuk om het gebouw te zien nog voor we er een team naartoe sturen. Dat geeft toch altijd een beter beeld van hoe we het kunnen aanpakken. Hoe mijn dag er concreet zal uitzien, weet ik nooit op voorhand. Ik heb een planning, maar als er iets tussenkomt of er moet een dringende herstelling gebeuren, dan krijgt dat uiteraard prioriteit.

Wat is er zo boeiend aan werken met liften?

Tom: De mix tussen elektronica en mechanica, die combinatie maakt het boeiend. Het is een ingewikkeld systeem, maar je kan het ook basic houden. Het dienstverlenende element van een lift vind ik ook een leuke factor. Mensen vinden het vanzelfsprekend dat de lift werkt, dus het is fijn dat wij daarvoor kunnen zorgen.

Wiish

Op welke manier krijg je voldoening van je job?

Tom: Op dit moment is dat door veel verschillende factoren omdat ik nu ook in verschillende departementen betrokken ben. Bij nieuwbouwprojecten doe ik vooral de opvolging. Als we dan de planning hebben kunnen handhaven, deadlines behaald hebben, de lift is kwaliteitsvol geplaatst en de klant is tevreden, dan geeft dat het meeste voldoening. Ik ben ook betrokken bij de onderhoudsdienst. Als daar geen klachten of problemen binnenkomen, geeft dat uiteraard ook veel voldoening.

Welke eigenschappen moet een ideale nieuwe medewerker hebben?

Tom: We zoeken een veelzijdige onderhoudstechnieker bij voorkeur met ervaring. Er zijn mogelijkheden om iemand intern op te leiden, maar iemand met ervaring die meteen inzetbaar is, is altijd een meerwaarde. Als onderhoudstechnieker moet je technisch uiteraard goed zijn, maar ook het sociale aspect is belangrijk. Het onderhoud van de lift gebeurt vier keer per jaar. Dan is het belangrijk dat er een goede verstandhouding is tussen de technieker en de verantwoordelijke in het gebouw. Een nieuwe technieker moet dan ook af en toe de tijd willen nemen voor een praatje en een koffie met die persoon. Dat is even belangrijk als het functioneren van de lift.

Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Tom: De vrijheid die je hier krijgt en het teamgevoel is heel fijn. We duwen mensen niet in hokjes. Ze kunnen zich hier ontwikkelen naar hun eigen interesses. Mijn functie zal er over 3 jaar ongetwijfeld anders uit zien en dat geldt voor iedereen hier. Mensen kunnen hier mee bepalen hoe hun job evolueert en uitzoeken wat ze willen zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Wiish is een bedrijf in volle groei en iedereen mag mee groeien. De open en directe communicatie is hier ook een groot pluspunt. Alles is bespreekbaar. De deur van de zaakvoerder Lennert of van mij staat altijd open. We zijn in volle groei en plaatsen steeds meer liften. Die liften komen dan ook in ons onderhoudspakket terecht, waardoor je als onderhoudstechnieker bij Wiish niet hoeft te twijfelen aan werkzekerheid.

In contact komen met Wiish

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan