Overslaan en naar de inhoud gaan
Warsco Units WN (geschreven)

Ketura, kwaliteitscontroleur bij Warsco Units: "Je moet steeds opnieuw elk facet controleren"

Ketura is al tien jaar actief bij unitbouwer Warsco Units uit Genk. In die periode is ze doorgegroeid naar leidinggevende van de poetsmedewerkers én kwaliteitscontroleur. “Ik ben hier op mijn vijftiende gestart op leercontract. Ik volgde een opleiding binnen logistiek aan Syntra. Toen ik afstudeerde werd ik meteen aangenomen!” Een bedrijf van dergelijke grootte is natuurlijk continu op zoek naar helpende handen. Ketura geeft jou graag, kort maar krachtig, een kijkje in haar werkleven binnen Warsco Units.

Ketura, waarom heb je destijds voor Warsco Units gekozen? 

“Er werkte hier toen familie (lacht), dus ik ben er mee ingerold. Die interesse kwam meer en meer naar boven naargelang ik hier werkte. Voor mij telt hier sowieso de aangename sfeer. Je bent hier welkom, wie je ook bent. Vrouw, man, eender welke religie ... De leidinggevenden staan je bij en helpen ook echt als je een probleem hebt. Die open communicatie, dat is voor mij heel belangrijk. 

Er wordt ook naar jou gekeken als individu, niet als medewerker nr. 200 bijvoorbeeld. Ik heb persoonlijk contact met mijn leidinggevende Ronny. Aan hem kan ik alles kwijt. Het is iemand die ik echt kan vertrouwen en bovendien ook heel aangenaam is om mee samen te werken. Superaanspreekbaar en ook een echte plaaggeest. Je moet je zeker geen stijve hark voorstellen. Als je hem ziet dan denk je dat misschien wel (lacht). Een paar keer plagen en je hebt door dat dat niet zo is!” 

Dat begrijpen we helemaal! Hangt de hele groep zo goed aan elkaar, zoals jij en Ronny?

“Dat zeker. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd na het werk, zoals recepties of laatst een Levensloop voor Kom op tegen Kanker. We worden ook op verschillende manieren getrakteerd. Ijsjes bij warme zomerdagen bijvoorbeeld of bij Sinterklaas. Elk jaar wordt ook het bouwverlof ingezet met een barbecue. Iedereen is dan welkom, zelfs partners en kinderen. Dat creëert een open sfeer, waar er veel gelachen en gebabbeld wordt. Dat heeft alleen maar een positieve weerslag op het team natuurlijk.”

Warsco Units WN (geschreven) (extra)

Als leidinggevende van de poetsmedewerkers heb je ook een eigen team, begrepen we?

“Enerzijds kijk ik de units na op kwaliteit. Zowel de elektriciteit, hoogtes, breedtes, diktes … Ik ga na of alles kwalitatief in orde is, maar ook of alles gefabriceerd is naar de wens van de klant. Bijvoorbeeld driedubbel glas of bepaalde isolatie. Als de unit volledig klaar is, kom ik terug in beeld en kijk ik hem volledig na. Anderzijds stuur ik inderdaad drie poetsmedewerkers aan die de unit spik en span maken. Wanneer dit gebeurd is, geef ik hem vrij voor plaatsing.”

Als je kijkt naar jouw team, wat vind jij belangrijk in een Warsco-medewerker?

“Iemand die openstaat voor een uitdaging, want het is geen alledaags product. Iemand die open van geest is en denkt: 'oké, ik ga ervoor.' Iemand die zelf ook kan meedenken, initiatief toont en zelf probeert te ontdekken waar hij/zij kan helpen en hoe hij zichzelf kan verbeteren. Iemand die vooruit wil, dat is het belangrijkste.

Voorkennis is bij bepaalde functies niet meteen nodig. Iemand die bijvoorbeeld poetsmedewerker wil worden, hoeft daar geen kennis van te hebben. Ervaring is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar we helpen jou hier sowieso aan de hand van een opleiding. Bepaalde zaken ga je nog nooit tegengekomen zijn in vorige jobs, dus leren ga je hier altijd doen.”

Wat vind je ten slotte het uitdagendste aan je eigen functie?

“Je moet steeds alert blijven. Niet denken van: het zal wel in orde zijn. Je moet er niet van uitgaan dat het goed is, maar steeds opnieuw elk facet controleren.”

In contact komen met Warsco Units

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan