Overslaan en naar de inhoud gaan
Vergo Transport

Erik, planner bij Vergo Transport: ‘Ik ben bijna een stukje van het meubilair’

Erik De Meutter doet al 26 jaar dienst bij transportbedrijf Vergo in Zemst. Als planner heeft hij één duidelijke hoofdtaak, al is Erik niet schuw om even in te springen waar nodig: “Hoofdzakelijk verzorg ik de planning van onze chauffeurs natuurlijk. Daarnaast onderhoud ik ook een beetje de IT-gerelateerde zaken en spring ik ook af en toe eens bij met de heftruck waar ze me nodig hebben. Echt wat van alles.”

Heeft dat plannen altijd al in jouw bloed gezeten, Erik?

“Voor deze job werkte ik in een magazijn. Toen heb ik de switch gemaakt naar planner bij Vergo, maar ik moet toegeven dat dit voor mij wel een hele uitdaging was in het begin. Ik kende deze job niet. Planning is echt iets waar je in moet groeien. Ik ben daar toen ook goed in begeleid en opgeleid, want het is toch echt een job op zich. Er komt wel wat bij kijken.”

Waarom heb je destijds voor Vergo Transport gekozen?

“Eigenlijk weet je nooit echt op voorhand hoe het bedrijf werkt en hoe het allemaal zal verlopen, hè? Wat je wel hebt, is een eerste gevoel als je mensen ontmoet. En dat gevoel zat hier meteen goed. Net zoals de sfeer, die voelde onmiddellijk heel familiaal. Een sfeer van vertrouwen ook, zeg maar. Na 26 jaar zit ik hier nog altijd. Ik ben bijna een stukje van het meubilair, hè (lacht). Na zo’n lange tijd is het haast familie geworden. Ik spreek hier over een vriendschappelijke basis en een aangename werksfeer. Heb je een probleem? Dan proberen we daar een oplossing voor te zoeken. Je bent geen nummer, dat is duidelijk.”

Vergo Transport

Jullie zoeken chauffeurs momenteel. Wie zou voor jou de ideale collega vormen?

“De ideale chauffeur voor ons, is iemand die flexibel is. Vriendelijk. Sociaal. Als vanzelfsprekend moet hij/zij goed met een vrachtwagen overweg kunnen, maar men moet ook niet bang zijn om eens een extraatje te doen qua handenarbeid. Ne keer een transpalet vertrekken of wat goederen manipuleren. Iets wat misschien niet bij de dagelijkse verantwoordelijkheden van het rijden hoort. Als collega’s helpen we elkaar onderling. Ik kan ook vertrouwen op de chauffeurs. Dat is heel belangrijk. Het is een samenwerking tussen beiden, hè. De chauffeurs vertrouwen op mij, op ons als Vergo, en andersom.

Als de chauffeur ergens een probleem heeft, bijvoorbeeld een kind dat ziek is, proberen we de planning zo te draaien dat de werknemer een dagje vrijaf kan nemen. Zelfs op het laatste moment, in de mate van het mogelijke natuurlijk. Er is hier een heel goede verstandhouding tussen werknemers onder elkaar.”

In contact komen met Vergo Transport

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan