Overslaan en naar de inhoud gaan
Ventivak

Alides: "Er bestaat geen gemiddelde werkdag bij Ventivak. Elke dag is anders."

Wij spraken af met Alides op een werf in Balen. Hij vertelde ons alles over werken bij ventilatiespecialist Ventivak.

Alides, wat is jouw functie bij Ventivak en hoe ben je hier terechtgekomen?

Alides: Ik ben nu ploegbaas bij Ventivak. Mijn vader is altijd aannemer geweest en ik ben zelf ook altijd geboeid geweest door de bouwsector. Nadat ik afstudeerde heb ik in een fabriek gewerkt en daarna ben ik bij Ventivak begonnen als installateur. Dat is nu 3,5 jaar geleden. Ik had geen ervaring in ventilatie, maar het leek me een interessante en uitdagende job. Ik had snel de kneepjes van het vak door en toen er nood was aan een nieuwe ploegbaas ben ik kunnen doorgroeien. Daar ben ik wel fier op. Hard werken wordt hier beloond.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij Ventivak uit?

Alides: Er bestaat geen gemiddelde werkdag bij Ventivak. Elke dag is anders. De ene dag staan we in een huis een toestel te plaatsen en de volgende dag leggen we misschien ventilatiekanalen. Onze job is geen proces van weken. Voor we het weten, staan we al op een andere werf. We werken zowel voor particulieren als voor vaste, grote aannemers. Van houtskeletbouw tot appartementsblokken. We komen overal. Het is dus een hele gevarieerde job.

Ventivak

Op welke manier krijg jij voldoening van jouw job?

Alides: Ik haal er zelf veel voldoening uit als we een project netjes kunnen afwerken. Op de werf worden we soms ook uitgedaagd om creatief na te denken over een situatie. Daarna zijn we extra fier als we het mooi hebben afgeleverd. Eigenlijk zijn we een essentieel onderdeel van het bouwproces. Dat is fijn om deel van uit te maken. Van complimenten van de bazen en tevreden klanten krijg je ook veel voldoening natuurlijk.

Hoe zou je de werksfeer hier omschrijven?

Alides: Ik ben heel blij met mijn collega's. We zijn een hele toffe, familiale groep. Wie vroeger klaar is, gaat andere collega's altijd verder helpen. Het is heel fijn om te weten dat we hier op elkaar kunnen rekenen. Op vrijdag nemen we allemaal even de tijd om bij te praten na het werk. Dan is er altijd een onderonsje met het hele team, ook de zaakvoerders. Zij zijn ook echt één van ons. Er is absoluut geen afstand tussen werkgever en werknemer en alles is altijd bespreekbaar. We doen ook elk jaar toffe dingen als teambuilding. Zo zijn we al met z'n allen naar een pretpark geweest en met elektrische steps gaan rijden. Daar wordt altijd iets leuk van gemaakt. Je merkt dat de zaakvoerders energie steken in de werksfeer. Iedereen moet zich hier goed voelen.

Zijn er doorgroeimogelijkheden bij Ventivak?

Alides: Zeker! Als je de ambitie hebt om door te groeien, krijg je hier die kansen. Bij mij persoonlijk is het indertijd heel snel gegaan. Ik heb snel grotere werven mogen doen en daar leer je veel van. De zaakvoerders weten ook dat het niet van de eerste keer juist en goed kan zijn, maar je krijgt hier de tijd en ruimte om je te ontplooien. Als je maar probeert en je best doet, dan is het in orde en krijg je alle kansen.

Ventivak

Welke eigenschappen bezit jouw ideale, nieuwe collega?

Alides: Er bestaat niet echt een ventilatieopleiding, dus studies of ervaring zijn hier minder belangrijk dan mentaliteit. Uiteindelijk kan iedereen ons vak leren als je maar de handen uit de mouwen wil steken. Flexibiliteit en goed in team kunnen werken is wel belangrijk. We zijn een hechte groep, dus nieuwe collega's moeten graag in een familiale omgeving willen werken.

In contact komen met Ventivak

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan