Overslaan en naar de inhoud gaan
Vekmo

Veiligheidscoördinatoren Louis en Shari: "Onze job bij Vekmo gaat over mensen."

Louis en Shari, wat was jullie job voor je bij VEKMO terecht kwam en wat is jullie functie nu?

Louis: Ik ben begonnen als projectleider en heb even later de overstap gemaakt naar veiligheidscoördinator. Ondertussen werk ik al 7 jaar bij VEKMO als veiligheidscoördinator niveau A. Ik ben ook docent veiligheidscoördinatie in het opleidingsinstituut van VEKMO.

Shari: Ik ben veiligheidscoördinator trainee bij VEKMO. Ik ben momenteel dus bezig aan mijn opleiding tot veiligheidscoördinator. Ik ben oorspronkelijk afgestudeerd als interieurarchitecte en heb hiervoor bij een interieurarchitectenbureau gewerkt.

Wat trok jullie aan in VEKMO?

Louis: VEKMO heeft best wat naamsbekendheid op de markt. Hierdoor wist ik dat VEKMO meewerkt aan heel diverse, uitdagende projecten. Bij mijn vorige werkgever werd alles snel routinewerk. Ik had nood aan die uitdaging.

Shari: Ik had op voorhand al wat research gedaan en zag dat het team van VEKMO een combinatie is van hele jonge mensen en de zogenaamde oude rotten in het vak. Die dynamiek sprak mij heel erg aan. Ik voelde meteen dat er bakken ervaring aanwezig was in VEKMO. Tijdens het eerste gesprek kwam ook meteen het familiale naar boven. Dat is heel belangrijk voor mij. Als interieurarchitect zat ik veel achter de computer met weinig sociale contacten, dat vond ik allesbehalve uitdagend. Ik had het gevoel dat ik dat als veiligheidscoördinator bij VEKMO wel ging vinden.

Vekmo

Hoe onderscheidt VEKMO zich ten opzichte van andere bouwveiligheidsfirma's?

Louis: Opdrachtgevers kunnen bij VEKMO terecht voor het totaalpakket veiligheid. We zijn niet alleen maar veiligheidscoördinatoren. We gaan altijd een stapje verder en kijken verder dan enkel veiligheid. Het is ons doel om alle factoren op de werf te stroomlijnen. Daarom bieden we ook bouwcoördinatie aan. Bouwcoördinatie en veiligheidscoördinatie gaan volgens ons hand in hand. Hoe efficiënter de werf loopt, hoe veiliger het ook gaat zijn. We proberen altijd dat beetje extra aan te bieden op elke werf. Dat loont ook, want veel opdrachtgevers vinden ons dankzij mond-op-mondreclame.

Louis, kan je wat meer vertellen over het opleidingstraject veiligheidscoördinator van VEKMO?

Louis: Tijdens het opleidingstraject geven wij al onze kennis en expertise door aan de trainees. Het traject is zeer intensief en duurt 10 dagen voor het diploma veiligheidscoördinator niveau B en wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen. Voor niveau A komt daar nog extra coaching en uitleg op de werf bij. Volgens de wet is een bachelordiploma voor niveau B en een masterdiploma voor niveau A vereist om te mogen starten aan de opleiding. Technische kennis en feeling met de bouwwereld is een must, maar voor de rest is er geen ervaring nodig. Trainees zonder veel ervaring zijn fijn om mee te werken. Zij beginnen aan de opleiding met een open geest. Daarna leren wij de studenten heel gestructureerd en correct alle principes van veiligheidscoördinatie aan.

Welke eigenschappen heeft een goede veiligheidscoördinator nodig?

Louis: Je moet een goed stel hersenen hebben en situaties goed kunnen inschatten. Technische kennis mag niet ontbreken en een goed analytisch denkvermogen is ook belangrijk. Maar daarnaast zijn sociale vaardigheden ook echt een must in onze job. Het gaat tenslotte over mensen. Het is onze missie dat iedereen die 's morgens op de werf aankomt, ook 's avonds terug veilig en gezond naar huis kan rijden. Daarom moet je communicatief sterk zijn en mensen kunnen aanspreken en motiveren. Technische kennis kunnen we je aanleren, maar goed kunnen communiceren moet voor een groot stuk al in je karakter zitten.

Vekmo

Hoe zou je iemand overtuigen om bij VEKMO te komen werken?

Louis: Voor de dynamiek vooral. De job als veiligheidscoördinator kan je op 20 andere plekken ook doen, maar de omkadering, het soort en type projecten is hier anders. Het is echt een diverse en interessante job. Ik leer zelf nog elke dag bij. En daarbij hebben we echt een tof en aangenaam team. Dat maakt het alleen maar plezanter. De communicatielijnen zijn hier ook kort en er is een vlakke structuur. Er wordt rekening gehouden met jou als mens en ze schatten je naar waarde.

Shari: De job is heel gevarieerd. Er is een stuk administratie dat in orde moet zijn, maar daarnaast bezoek je ook kleine en grote werven en projecten. Er is veel afwisseling, dat maakt het leuk. De sfeer zit hier bovendien heel goed. Iedereen is aanspreekbaar. Zowel op de werf als op kantoor, een collega of baas. Je kan altijd bij iedereen terecht. Dat is het fijne aan VEKMO.

In contact komen met Vekmo

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan