Overslaan en naar de inhoud gaan
Vekmo

De missie van Vekmo? Dat iedereen veilig en gezond van de werf naar huis kan gaan

VEKMO is actief in bouw- en veiligheidsmanagement. Ze ondersteunt opdrachtgevers op vlak van veiligheid in alle fases van een bouwproces. VEKMO bestaat al 20 jaar en ook CEO Davy Macquoi heeft evenveel jaren ervaring op de teller. Beiden een gevestigde waarde met een goede reputatie in de sector. Projectontwikkelaars en architecten kunnen bij VEKMO terecht voor veiligheids- en projectcoördinatie, toezicht, advies en andere bouwtechnische en veiligheidsvraagstukken.

Meewerken in ontwerpfase

Al in de ontwerpfase denkt VEKMO mee met de ontwerpers om een veilige organisatie van het bouwproject te garanderen. Van meet af aan betrokken worden in het bouwproces is een grote risico's snel in het vizier van de veiligheidscoördinatoren en zijn er geen verrassingen tijdens de uitvoering van het project.

Complexiteit

Het team van VEKMO bestaat onder meer uit veiligheidscoördinatoren niveau A en ingenieurs die daarnaast ook veiligheidscoördinator zijn. Opdrachtgevers vinden in VEKMO dan ook meer en meer een betrouwbare partner voor grotere, complexere projecten. Dankzij hun jarenlange ervaring en uitgebreide expertise van het team is VEKMO top of mind bij architecten en projectontwikkelaars. VEKMO werkte in ontwerpfase mee aan Burj Khalifa in Dubai, één van de complexere en grotere projecten waar ze terecht nog steeds heel trots op zijn.

Soft skills

Nieuwe medewerkers worden bij VEKMO intern uitgebreid gecoacht. Het is belangrijk om technisch goed geschoold te zijn en op de hoogte te zijn van de wetgeving, maar ook aan soft skills hecht CEO Davy veel waarde. Het is even belangrijk om te leren hoe je met mensen omgaat op de werf. Communicatie is van groot belang op de werf. Er zijn redenen waarom firma's of arbeiders bepaalde dingen doen. Dan is het belangrijk om vragen te stellen, in gesprek te gaan en samen een manier te vinden om veiliger te werken. De medewerkers van VEKMO nemen meer tijd om de mensen op de werf te motiveren en te coachen. Dat onderscheidt hen van andere bouwveiligheidsfirma's.

Vekmo

Opleidingsinstituut

VEKMO is een erkend opleidingsinstituut voor veiligheidscoördinatoren. Bij hen kan je het diploma veiligheidscoördinator niveau A en B behalen en bijscholingen volgen. Dat ze hier potentiële concurrenten trainen en opleiden, daar liggen ze bij VEKMO niet van wakker. Integendeel. Regelmatig nemen concullega's opnieuw contact op met een veiligheidsvraagstuk. Als coach denken ze bij VEKMO dan graag mee na over een oplossing. Volgens CEO Davy Macquoi past dat perfect binnen de missie van VEKMO: Iedereen moet op het eind van de dag en op het einde van zijn/haar loopbaan veilig en gezond naar huis kunnen gaan.

Team-verhaal

Je kan nooit succesvol zijn in wat je doet als je het alleen wilt doen. Daar staat het hele VEKMO-team achter. Want op werven is dat niet anders. De tijden dat veiligheidscoördinatoren de boeman waren, zijn voorbij. Niemand wil dat er ongevallen gebeuren. Daarom is het belangrijk om aannemers, architecten, bouwheer en opdrachtgevers te betrekken in de veiligheidscoördinatie en samen beslissingen te maken. VEKMO houdt niet alleen rekening met de partijen op de werf, maar ook elementen naast de werf, zoals scholen of spoorwegen, kunnen een invloed hebben op de coördinatie.

Drive

Er staan veel nieuwe, uitdagende projecten op de planning van VEKMO. Daarom zijn ze op zoek naar nieuwe medewerkers om daar mee hun schouders onder te zetten. VEKMO is op zoek naar gedreven, sociale mensen die houden van afwisseling en om kunnen met vrijheid en autonomie. Als nieuwe medewerker kom je bij VEKMO terecht bij een gevestigde waarde met start-upmentaliteit, in een familiale sfeer waar je inspraak krijgt en naar je geluisterd wordt. Het enige dat jij moet meebrengen naar het team en de werf is een passie voor de bouw, creativiteit, flexibiliteit en goesting om te werken.

In contact komen met Vekmo

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan