Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanhout

Een model zien opgroeien in 3D vindt Jonah het leukste van zijn job als BIM Modelleur bij vanhout.pro

Jonah Schuermans is al een goed jaar aan de slag bij bouwheer vanhout.pro. Als BIM Modelleur tekent hij hele gebouwen uit in 3D, van fundering tot en met het dak. Zijn bachelor in de bouw mocht hij ontvangen van de Sint-Lukas campus in Brussel, maar al snel vond hij zijn weg naar Turnhout: ‘Ja ik heb het hier super naar m’n goesting, dus ik zit hier heel goed!’, lacht Jonah.

Hoe ben je hier precies beland, Jonah?

“Ik ben hier oorspronkelijk terechtgekomen via een backsourcing bureau. Er stond niet echt een vacature open, maar die mensen hebben mij in contact gebracht met vanhout.pro. Bij mijn sollicitatie was die klik er. Mijn toekomstige collega’s toen hadden we me verteld wat de job ging inhouden en ik dacht meteen ‘ja, dat is het!’ (lacht).”

Wat vind je dan zo leuk aan jouw job?

“Vooral het model zien opgroeien in 3D. Wanneer we het model zelf bouwen dan beginnen wij vaak van 2D plannen van de architect of ingenieur. Vervolgens zetten we die dan om naar 3D en dan zie je dat echt vorm krijgen. Maar om het dan effectief op de werf helemaal te zien, ja dat is helemaal top (lacht)! We proberen ook zoveel mogelijk naar de werven te gaan. Hetzij daar even werken, hetzij werfvergaderingen. Dat we ook echt zien hoe wat wij uittekenen, gemaakt wordt. Als er problemen zijn met de uitvoering, voorzien we daar ook een oplossing voor. Het is dus niet enkel een kantoorjob.”

vanhout.pro

Hoe ziet jouw werkweek er precies uit?

“Ik kies er zelf voor om mij heel flexibel op te stellen, dat maakt het leuk. Standaard werk ik op het kantoor, maar zoals ik net al aangaf varieert dat. De werfbezoeken regelen we in onderling overleg met de werfleider of projectleider, dat is dan een vaste dag in de week of een keer op afroep om het zo te zeggen. Die afwisseling maakt het voor mij ook zo boeiend! Je weet aan welke projecten je bezig bent en welke taken je moet oplossen in de nabije toekomst. Je weet niet waar je over 2-3 maanden gaat staan, maar dat maakt het net interessant.”

Hoe zou jouw nieuwe collega eruit moeten zien?

“Zeker iemand die vragen durft stellen en probleemoplossend kan denken. Veel projecten doen we van in het begin mee, dan moet je echt wel mee kunnen denken. We tekenen dan wel iets op papier, maar kan dat uitgevoerd worden? Verder ook iemand die geen blad voor de mond neemt, in de zin van betrokken zijn. Best ook dat je geen schrik hebt voor nieuwe dingen, want het kan er hier wel snel aan toe gaan (lacht).”

In contact komen met vanhout.pro

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan