Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanerum

Pascal en Anouck zijn op zoek: “Bij Vanerum hebben we iemand nodig die wíl werken en gedreven is”

In Diest ontmoeten we Pascal Lambert en Anouck Backx. Beide werkzaam bij Vanerum, producent van schoolmeubilair en aanbieder van digitale toepassingen. Pascal is reeds 35 jaar een vaste waarde bij de firma. Anouck heeft zich met haar 27 lentes al opgewerkt tot ploegbaas. De twee maakten even tijd voor een kort babbeltje over hun carrière bij Vanerum.

Vertel eens, hoe zijn jullie bij Vanerum terechtgekomen?

Pascal: “Dat is via via gegaan bij mij. Mijn ouders kenden iemand die hier werkte en ze zochten nieuw personeel. Toen ben ik eens komen kijken en ben ik meteen mogen beginnen. En ja, ik ben er nog steeds (lacht). Al sinds 1987.”

Anouck: “Ik had mijn diploma’s voor TIG-lassen en fotolassen behaald in 2014. Ik ging eerst zelf op zoek naar een job, maar er werd overal minstens 5 jaar ervaring verwacht. Ook kreeg ik vaak een ‘nee’ te horen omdat ik een meisje was. Toen ben ik dus toch maar overgeschakeld op interim. Ik kwam het kantoor daar buiten, reed naar huis en kreeg meteen telefoon dat ik de dag erna al mocht beginnen bij Vanerum. Ik ben direct gekomen, begonnen en niet meer gestopt. Na een maand kreeg ik al een vast contract.”

Pascal: “Nu heb je die 5 jaar ervaring ondertussen wel, hè? (lacht)”

Anouck: “Ja, nu heb ik ze! (lacht)”

En wat doen jullie hier precies?

Anouck: “Ik ben momenteel ploegbaas van de metaalafdeling. Mijn tweede taak is rondrijden met de heftruck. Ik zorg ervoor dat het team al het materiaal heeft om alles te produceren. Ik ben vooral polyvalent, want ik sta eveneens aan de robots en ik las ook. Ik ben hier dan ook oorspronkelijk binnengekomen als lasser, maar heb al heel wat opleidingen mogen volgen bij Vanerum. Zo kan ik steeds meer verantwoordelijkheden opnemen. Waar ik kan invallen, val ik dus in. Sinds vorig jaar ben ik ploegbaas geworden, omdat de vorige ploegbaas op pensioen ging en toen hebben ze aan mij gedacht. Wat leuk is natuurlijk!”

Pascal: “Ik ontferm me over de ontvangst van goederen. Wanneer er een vrachtwagen komt leveren, dan laad en los ik die om het vervolgens naar de juiste afdelingen te brengen. Als het even wat minder druk is, help ik ook een handje bij het assembleren van de stoelen en tafels.”

Vanerum

Allrounders dus! Wat vinden jullie zo leuk aan die jobs?

Anouck: “Ik vind mijn opleidingen het leukst. Als ik maar kan leren en mijn team nieuwe dingen kan bijbrengen.” 

Pascal: “Ik heb bijvoorbeeld ook een opleiding brandveiligheid gevolgd en EHBO-opleidingen. Dat is ook allemaal plezant, hè. Dat is iets dat je altijd en overal kan gebruiken.”

Anouck: “Die brandweercursus heb ik niet gevolgd, maar wel een opleiding rond het instellen van robots en eentje om met de heftruck te leren rijden. Dat laatste heb ik intern aangeleerd, maar al de rest gebeurt extern. Ikzelf heb ook een heel gevarieerde job en dat vind ik ook heel leuk. Ik vind ploegbaas zijn al mooi op 27-jarige leeftijd. Voorlopig zit ik echt goed. Ik zou niet stil op een bureau kunnen zitten. Ik moet mijn bezigheid hebben.”

Pascal: “Ja ik ook. Elke dag zie ik andere chauffeurs om te lossen, dan kan je telkens weer even een babbeltje doen. Het is nooit hetzelfde. Dat zou voor mij niet werken.”

Anouck: “Inderdaad, voor mij is dat net zo.”

Is er een troef of voordeel die eruit springt voor jullie?

Pascal: “We werken nu van 7u00 tot 16u45. In de wintermaanden zijn we op vrijdag altijd thuis. In de zomer compenseer je dat en werk je gedurende 4 maanden een vijfdaagse werkweek. Dat is wel een grote troef.”

Anouck: “Dat houdt het werkrooster ook gevarieerd.”

Hoe zit het tenslotte met de collega’s?

Anouck: “Ik heb verschillende leeftijden in mijn team. Van bijna gepensioneerd, tot twee jaar jonger dan ik.”

Pascal: “Verschillende nationaliteiten ook.”

Anouck: “Jazeker! We lachen en zeveren vaak, maar als er gewerkt moet worden, doen we dat ook. Ik kom graag naar het werk. Wat ik hier mag doen, doe ik graag.”

Vanerum

In contact komen met Vanerum

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan