Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanderstraeten

Bij bouwbedrijf Vanderstraeten heeft iederéén een stem

Over het Lummense bouwbedrijf Vanderstraeten valt er heel wat te vertellen! Dat bewijzen Wim, Maxime, Mariet en Nico. Verschillende koppen, verschillende verhalen. Zo werkt de ene er al wat langer dan de andere. En terwijl het ene duo zich focust op calculatie, speelt het andere voor werfleider. Maar over één ding zijn ze het alvast allemaal eens: “Vanderstraeten is een familiebedrijf, waarbij de sfeer tussen collega’s top is!”

Stel jullie zelf eens even voor allemaal. 

Wim: “Ik ben Wim Nobels en werk hier nu 3,5 jaar als werfleider. Ik doe de dagdagelijkse leiding van mijn werf. Zowel de aansturing van het team, als kwaliteitscontrole en registratie van de mensen op de werf.”

Maxime: “Ik ben Maxime Claessens en werk sinds februari vorig jaar ook als werfleider bij Vanderstraeten. Samen met een andere collega, Carlo, waak ik eveneens over de dagelijkse werking op de werf. Carlo is administratief heel sterk, dus daar legt hij zich vooral op toe. Terwijl ik buiten iets meer aanstuur. Ieder werfteam bepaalt dat wat zelf. We spelen in op de sterktes van de mensen, maar we proberen wel iedereen te doen ontwikkelen zodat hun zwaktes ook sterker worden.”

Mariet: “Mijn naam is Mariet Pallen en ik werk hier nu een jaar als calculator. Wij zorgen voor een zo correct mogelijke kostprijsberekening voor de projecten. Maar daarnaast springen we ook vaak bij op de design & build afdeling.”

Nico: “Ik ben Nico Vlaeyen en werk al 31 jaar als calculator. Mijn DNA is vergroeid met die van het bedrijf. Door zolang hier te werken, voelt het zelfs als een deel van mij.”

Hoe zit het met de sfeer onderling?

Maxime: “Ik vind ze heel aangenaam! Ik werk hier nog niet heel lang, maar naar ’t schijnt zijn er echt goei feestjes” (lacht). 

Wim: “Ja, die sfeer zit wel heel goed denk ik. Wij komen regelmatig samen onder de werfleiders. Ook buiten de werkuren doen we nog activiteiten. Laatst zijn we gaan karten en binnenkort is er weer de verdeling van de werkkleding, daar wordt nog een frietkraam bijgezet. Er wordt wel wat georganiseerd!”

Mariet: “Feestjes zijn er inderdaad regelmatig. Eens een familiedag of bij de inzet van het bouwverlof gezellig iets eten en drinken met wat entertainment erbij. Er hangt een leuke sfeer, ook over de afdelingen heen.”

Vanderstraeten

Kan je hier spreken van doorgroeimogelijkheden?

Nico: “Die zijn hier zeker. Het levende bewijs daarvan zijn alle leidinggevenden en directie hier, behalve de CEO. Zij zijn allemaal doorgegroeid vanuit een ‘lagere’ functie. Opleidingen worden wel georganiseerd, maar het zijn vooral de capaciteiten van de persoon zelf die tellen.”

Maxime: “Ja, dat kan inderdaad. Persoonlijk heb ik daar nog geen ambitie voor. Ik wil eerst goed worden in hetgeen wat ik nu doe, omdat ik dat gewoon heel tof vind.”

Wat zoeken jullie in een potentiële nieuwe collega?

Nico: “Een teamplayer, iemand die goed in groep kan werken. Op calculatie werken we vaak met 2-3 samen een dossier, dus het is heel belangrijk dat dat niemand is die op zijn eigen eilandje zit.”

Wim: “Dat is inderdaad heel belangrijk over de hele lijn. Wij werken heel veel in teamverband en wisselen ook van werf tot werf. Als werfleider werk je met veel verschillende mensen.” 

Mariet: “Hij of zij moet ook met druk om kunnen, maar dat is eigen aan deze job. Zoals Nico zegt, je moet zelfstandig kunnen werken en jouw deadlines halen. Maar je moet ook flexibel genoeg zijn om ergens anders te kunnen bijspringen als dat nodig is.”

Maxime: “Die hands on mentaliteit is key. Er zijn altijd wel problemen op de werf, die moet je gewoon vastpakken en vooruit gaan. Ik vind dat heel tof: ‘Oké een probleem, hoe gaan we dat oplossen?’. Er gewoon voor gaan!”

In contact komen met Vanderstraeten

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan