Overslaan en naar de inhoud gaan
Thomas Interieur

Karin van Thomas Interieur: “Klanten het juiste advies en eerlijke uitleg geven, dat is onze troef”

Op zoek naar een nieuwe fauteuil? Toe aan een ander bed? Of gewoon zin om eens van interieur te switchen? Karin Berghmans weet er wel raad mee! Ze werkt nu 6 jaar bij Thomas-Interieur in Tessenderlo, maar de passie voor verkoop neemt nooit af: “Ik ga graag met mensen om. Advies geven over kleuren, het juiste meubel matchen met de juiste klant… Ik doe de verkoop heel graag!

Waarom precies Thomas Interieur, Karin?

“Ja, de verkoop is mijn passie. Met mensen omgaan is mijn ding, dat kan je niet echt leren in een opleiding. Toen ik hier 6 jaar geleden begon, ben ik er gewoon zo ingerold. Ik had ervoor ook wel al in de verkoop gewerkt, dus het vak was me niet nieuw. Ze hebben mij wel wat zaken bijgeleerd, zoals de verschillende soorten leder, de verschillende houtsoorten of keramiek en zoveel meer.

Je wil de klant het juiste advies en een eerlijke uitleg geven. De gepaste vragen stellen om dan de gedroomde meubelen voor te stellen. Thomas Interieur biedt alles – de totaalinrichting. Het persoonlijke contact, dat spreekt mij er ook in aan.”

Hoe vlot het hier onder collega’s?

“Heel goed! In totaal zijn we met 13. Een kleine groep dus. We hebben mensen van de plaatsingsdienst, de planning, de boekhouding en nog collega verkopers natuurlijk. En qua leeftijd ook verschillende generaties, van 30 tot 62 jaar…

We lunchen ook altijd samen. De winkel blijft natuurlijk open onder de middag, dus als er klanten binnenkomen dan spring je als verkoopster even op natuurlijk. Daarnaast gaan we regelmatig eens iets eten. Op het einde van een drukke dag wordt er ook al eens iets gedronken. We kennen mekaar hier allemaal gewoon persoonlijk en dat schept een band. Wij weten alles van mekaar.”

Thomas Interieur

Kom je vaak klanten tegen die je bijblijven?

“Ik heb heel wat klanten die ik mij herinner, ja. Goh... Er zijn er zoveel! Gisteren bijvoorbeeld heb ik nog een hele toffe verkoop gehad! Dat was een koppel dat op zoek was naar meubelen voor de totaalinrichting voor hun appartement in Blankenberge. Op aanraden van hun vrienden die vaste klant zijn, zijn ze bij ons terecht gekomen. Het doet deugd als je hoort dat ze vele meubelzaken bezocht hebben en toch voor ons kiezen. Dat schept een vertrouwensband als deze klanten dan ook in jouw bestand vallen!”

Hoe ziet jouw ideale collega er tenslotte uit, Karin?

“Best al iets van ervaring in de verkoop, zodat je weet hoe je met klanten om moet gaan. Dat is heel belangrijk, die people feeling. Nooit jouw eigen keuze willen opdringen. De klant moet kiezen en gelukkig naar buiten gaan. Daarnaast natuurlijk iemand die gezellig, leuk en sociaal is, dat vind ik belangrijk.”

In contact komen met Thomas Interieur

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan