Overslaan en naar de inhoud gaan
Superdak werkgever

‘De beste dakwerkers werken bij Superdak

Althans als we medezaakvoerder Jeroen moeten geloven toch ☺. Neven Jan en Jeroen zagen zo’n 12 jaar geleden hun kans om zelf als dakdekker te beginnen in Paal-Beringen. “We maakten vroeger wel eens een keer iets samen,” vertelt Jeroen, “zo’n chaletje in de Ardennen bijvoorbeeld. Dat was altijd heel plezant en dat ging ook goed. Tijdens een familiefeest kwam opeens de vraag naar boven: gaan we niet samen daken maken? Ik zei daarop: awel ja, we zullen er maar eens aan beginnen (lacht).” De rest is geschiedenis. Dat het bedrijf ondertussen stilletjes aan uit zijn voegen barst is geen geheim, vertelt ploegbaas Patrick: “We zijn enorm aan het groeien, dus extra ploegbazen kunnen we hier zeker gebruiken!”

De speciallekes

Superdak doet alle dakwerken. Zo simpel is het. Zowel hellend als plat. Zowel renovatie als nieuwbouw. Dakvensters, zinkwerken, isolatiewerken, roofing, dakbedekking, EPDM, kleidakpannen, overzetdaken, leien… We kunnen nog wel even doorgaan, al denken we dat het ondertussen wel duidelijk is: alles, van a tot z. “Maar er zitten ook ‘speciallekes’ tussen”, vertelt Jan, “waarin ze zich kunnen uitleven. Het is zeker geen bandwerk. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld de eerste skydome maken in België. Dat is een ei-vormig huis, waar niet elke dakdekker aan begint – maar wij wel. Soms zijn er 7 andere bedrijven voor ons geweest bij de klant, die de opdracht niet willen doen. Je moet gewoon eraan durven beginnen en je gezond verstand gebruiken en je laten bijstaan door goede vakmensen.” Klare taal, lijkt ons. Superdak werkt trouwens bijna uitsluitend voor particulieren: “Je komt bij mensen thuis. De koffie staat daar klaar. Je doet een babbeltje. Na een week ben je klaar en kan je verder naar een andere werf. Bij grote werven werk je vaak maanden aan hetzelfde project, waar je amper contacten hebt. Dat is hier niet zo.”

Superdak werknemer

Samen

Sfeer en gezelligheid? Een dikke tien, zo blijkt. Daar zijn Jan en Jeroen het unaniem over eens: “De band die we hebben met de mannen is heel uitzonderlijk, denk ik. Als ze hier ’s avonds allemaal binnenkomen, blijven ze altijd nog een uurtje hangen. Dan drinken ze nog iets, lachen en zwansen wat. Niet verplicht natuurlijk, dat is hier gewoon zo. Zelf hebben wij na de uren nog wat bureauwerk te doen, maar we kiezen er dan toch voor om samen nog wat onder de mannen te zijn. We zijn echt close met ze en heel aanspreekbaar, mede ook doordat we samen regelmatig met hen op de werf zitten.” Maandelijks iets gaan eten, gauw iets drinken op café op vrijdagavond of een zomerse BBQ… Er wordt hier hard gewerkt, maar minstens even hard ontspannen!

Gezinsuitbreiding

“Je zit meer met die mannen samen dan met je partner in principe. Er moet dus wel een goede sfeer zijn”, klinkt het. En die is er naar eigen zeggen ook. “Sommigen zijn zo enthousiast om te gaan werken dat ze hier de poort uit het magazijn rijden! Ze waren al vertrokken voordat de poort volledig open was”, lacht Jeroen. Een job die aanvoelt als thuis is van cruciaal belang voor de feel good van hun medewerkers. Die cirkel van medewerkers is trouwens nooit rond, want Superdak blijft groeien – in opdrachten, maar ook in vakmensen. Momenteel zijn ze op zoek naar ervaren ploegbazen die tegen de nodige plagerij kunnen. “Het is trouwens niet omdat je ploegbaas bent, dat je alle aspecten al hoeft te kennen. Voor onze interne opleidingen hebben we binnen onze categorie een Bouwopleiding Award gekregen, dus we leren zeker ook het nodige nog aan.”

Helemaal overtuigd om als ploegbaas bij Superdak aan de slag te gaan?  Jouw gegevens hieronder achterlaten is voldoende - hun poort mag je laten hangen.  

In contact komen met Superdak

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan