Overslaan en naar de inhoud gaan
Strouwi

Jochem en Tom zijn developer bij Strouwi: “Je krijgt hier énorm veel vrijheid”

Jochem en Tom zijn allebei full stack developer bij softwarebedrijf Strouwi in Tienen. Al zal je ze daar zelden tegenkomen, want deze IT’ers werken bijna hoofdzakelijk van thuis uit. Jochem vond hier 1,5 jaar geleden zijn stageplaats en bleef plakken. Tom heeft al wat ervaring op de teller staan en start zijn carrière hier officieel pas volgende week. Beiden hebben alvast één zaak gemeen: ze kozen voor deze startup om mee te kunnen groeien met het bedrijf én de enorme vrijheid die daarmee gepaard gaat.

Mannen, stel jezelf eens even voor. 

Jochem: “Ik ben hier vorig jaar begonnen via een programmeeropleiding van de VDAB. Ik zocht een stage en ben hier mogen starten. Daarna ben ik begonnen als IBO’er en ondertussen ben ik junior full stack developer. Vanaf juli zal ik hier voltijds starten, want momenteel zit ik nog in mijn opleiding en moet ik nog examens doen.”

Tom: “Ik ga hier volgende week pas officieel starten. Hiervoor heb ik al enkele jobs gedaan binnen IT, ook als full stack engineer. Ik ben altijd al ontwikkelaar geweest. Eerst in de back-end en dan zo meer in full stack gerold. In principe zal ik dezelfde rol als Jochem opnemen, maar dan met iets meer ervaring. Ik kom van een groter bedrijf. Daar verliep het meer gestructureerd en met regels. Ik wist dat Wim een startup had en dat daar meer vrijheid aan gekoppeld is. Dat vind ik een voordeel, met daarnaast ook die ambitie om de startup mee te laten groeien.”

In zo’n startup hangt misschien ook een lossere sfeer?

Jochem: “Het zijn inderdaad heel losse mannen. Als er iets klaar moet zijn, moet je ook serieus kunnen werken. Maar hier wordt altijd goed gelachen. We werken in principe van thuis uit, maar hebben ook elke dag een standup meeting om de stand van zaken even te overlopen en eventuele problemen aan te kaarten. Dat thuiswerk vind ik persoonlijk heel handig. Dat is zeker één van de voordelen hier en biedt enorm veel flexibiliteit. We horen mekaar ook iedere dag. Als iemand vragen heeft, mogen ze die aan mij stellen en andersom natuurlijk ook. Om de paar maanden houden we een vision meeting waarbij Wim de cijfers en toekomstige plannen laat zien.”

Die band tussen Wim en jullie is dus ook heel gemoedelijk?

Jochem: “Ik kan daar mee lachen zoveel als ik wil. Die mannen vinden dat niet erg, die mogen ook met mij lachen zoveel ze willen natuurlijk (lacht). Dat zit gewoon echt goed. Ik denk dat Wim ook niet echt als baas gezien wil worden. Hij werkt zelf mee.”

Strouwi

Tom: “Ik ken Wim en Fré al van bij mijn eerste werkgever. Toen had Wim ook al een leidinggevende functie boven mij, dus zo kennen we mekaar al. Dat is ook een reden waarom ik hier ben komen werken. Je kan alles zeggen, zowel op een losse manier als wanneer je een serieus probleem zou hebben op werkvlak. Die informatie neemt hij echt wel op en hij is daarmee bezig. Dat vind ik aangenaam. Als we na het werk iets gaan drinken kan dat ook zowel over werk als privé gaan. De sfeer is gezellig. Dat is ook de bedoeling natuurlijk.” 

Een vraag voor jou, Jochem. Welk project vond je tot nu toe het plezantste?

Jochem: “Op dit moment heb ik nog maar voor 1 klant gewerkt. Ik kende ook nog bijna niks van de frameworks waarmee ze hier werkten, dus dat moest ik allemaal nog aanleren. Het heeft zo’n 1,5 jaar geduurd om de app waaraan ik werk te krijgen zoals die nu is. Als je dat door iemand met ervaring laat doen, dan zal dat waarschijnlijk wel sneller gaan (lacht). Maar het was een goede leerervaring voor mij en bovendien gaven ze mij ook de tijd om dit op mijn eigen tempo te doen. Ik verschoot ervan dat ik de front-end, hoe de app er dus effectief uitziet, veel leuker vind dan ik verwacht had. Ik dacht altijd: ‘Hm nee, dat staat me niet aan.’ Daar ben ik blij door verrast, want ik keek er vroeger altijd tegenop - maar nu dus niet meer!”

Tot slot, hoe ziet een dag als IT’er er hier uit?

Tom: “Voor mij valt dat nog moeilijk te voorspellen, zeker omdat ik ook voor een stuk consultancy ga doen. Ik denk dat mijn week mee bepaald zal worden door dat bedrijf waarvoor ik geoutsourcet zal worden en wat zij van mij verwachten. De tijd daarnaast zal ik zelf wat meer kunnen invullen. Bijvoorbeeld: ‘Ah Jochem heeft iets nieuw gemaakt, ik kan eens kijken wat hij gedaan heeft’. Natuurlijk ga ik ook proberen die standups mee te volgen, zodat ik mee ben met de laatste ontwikkelingen.” 

Jochem: “Bij mij is dat de laptop open doen rond 8 à 9u. Ik kies dat zelf. Je kan werken zoals je wil, zolang je maar je uren doet. Je mag dat zelfs per week of soms per maand bekijken. Als ik bijvoorbeeld 2 uur langer gewerkt heb, stop ik de dag erna vroeger of ik kan dat ook een paar weken opsparen. Dan overloop ik eerst of er feedback is gekomen op de code die ik al geschreven heb. Kijken of er verbetering mogelijk is of dat alles in orde is, waarna de dagelijkse standup volgt – dan overlopen we wat we gaan doen die dag. Daarna volgt het coderen. Coderen. Coderen (lacht). Je neemt trouwens pauze wanneer je wil. In de mate van het mogelijke kies je hier alles volledig zelf, zolang je maar goed communiceert.”

In contact komen met Strouwi

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan