Overslaan en naar de inhoud gaan
Strouwi

‘De mensen die nu bij Strouwi starten, zijn allemaal toekomstige leiders’

Wim Strouven. Strouwi. Je moet al erg je best doen om deze samentrekking niet te zien, denken we dan. Wim is sinds 2019 zaakvoerder van zijn eigen software- en consultancybedrijf, gelegen te Tienen. Zelf wordt er op dit moment intern gewerkt aan een platform dat over x aantal tijd te vermarkten valt. Daarnaast kan je ze inhuren als consultant voor jouw bedrijf. Grote ideeën dus, klein aantal medewerkers. Maar niet voor lang, want Strouwi groeit en is op zoek naar front-end en back-end developers.

Kickin’ it

Kickin’ it én kickin’ IT. Afstappen van het traditionele idee van IT en softwarebedrijven. Dat is wat bedrijfsleider Wim Strouven voor ogen heeft met zijn startup. “We willen IT toch net iets anders doen dan de meesten”, klinkt het. “Wij bestaan enkel uit IT’ers. Puur software people dus. Toen ik vroeger ter consultancy bij bedrijven langsging, merkte ik dat een groot deel van die kantoormensen eigenlijk geen flauw idee heeft waar het over gaat – aangezien zij niet bekend zijn met de branche. Uiteindelijk waren dat wel de mensen die eindbeslissingen namen voor ons en dat wringt bij mij heel hard. Bij Strouwi is dat anders. Voor de ontwikkeling van ons platform hoeven we intern geen technische verantwoording af te leggen aan mensen die er niets van kennen. In het consultancy-luik van onze activiteiten gebeurt natuurlijk wel alles in overleg. We luisteren naar de mensen en willen echt duidelijk in samenspraak – zowel met de klant als met onze IT’ers – resultaten aanleveren.”

Strouwi

Agile

De ouderwetse manier van planning & structuren binnen een IT-bedrijf, daar krijgen Strouwi-medewerkers kippenvel van. “Zo werken wij totaal niet”, klinkt het. “Daar ‘kicken’ we dus ook tegen”, lacht Wim. Strouwi steunt daarentegen op de Agile-methodiek. Concreet vertaalt dit zich in thuiswerk, waar en wanneer je wil – met korte sprints van 2 weken. “Voor consultancy-opdrachten bij klanten is dit natuurlijk iets minder van toepassing, daar gebeurt alles in samenspraak met de klant.” Dit maakt grote projecten die we doen in opdracht van bijvoorbeeld Belfius of Nike meer behapbaar. “Bij ons is het, zeker intern, heel weinig van te moeten, we geven onze mensen heel veel vrijheid. Of je nu tijdens kantooruren werkt of liever ’s nachts, dat maakt niet uit. Het enige wat ik verwacht is dat iedereen dagelijks aanwezig is tijdens de online standup meeting - waarbij we even de stand van zaken bespreken – en dat het nodige werk gedaan is.”

 

Ambitieus

Dat de firma enorm veel ambitie bezit, is geen geheim volgens Wim: “We hebben dan ook het potentieel ervoor. De bedoeling is om in de toekomst een grote firma te worden met een aantal onderverdelingen. ”Mensen die nu starten leggen mee de fundering voor de toekomst en groeien mee met het bedrijf. Je bouwt hier letterlijk mee aan jouw carrière en job.” En dat doe je niet met niks. Je mag daarbij rekenen op een bedrijfswagen, maaltijdcheques, gsm-abonnement, de nodige verzekeringen én last but not least: de zwaarste MSI op de markt. “Onze laptop moet drie keer zo goed zijn als een andere”, besluit Wim. 

Klinkt allemaal goed, denk je? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

In contact komen met Strouwi

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan