Overslaan en naar de inhoud gaan
Stad Hasselt werkgever

Wendy en Femke van Stad Hasselt: “Je ziet jouw stad veranderen”

Wendy Niesen en Femke Hendriks zijn beiden aan de slag bij Stad Hasselt. De ene is HR-directeur terwijl de andere fungeert als diensthoofd van de Jeugddienst. De dames hebben elk al een mooi traject achter de rug en vormen hierdoor de ideale gesprekspartners om het even te hebben over Stad Hasselt als werkgever. De mythe van een stoffige, logge overheidsinstantie? Daar zijn ze het allesbehalve mee eens. 

Wendy, vorige week was het nog jouw vierjarig werkjubileum bij Stad Hasselt. Hoe heb je dat gevierd? 

Wendy: “Goede vraag! Ik verjaar ook in diezelfde week, dus ik had taart meegebracht. Maar ik was vooral verrast over hoe snel 4 jaar eigenlijk gaat… Er is enorm veel veranderd en geëvolueerd op die tijd. Het is fijn om te zien dat er goede stappen gezet zijn. En dat zal na 7 jaar al helemaal zo zijn? (kijkt naar Femke)”.

Femke: “Amai, ja. Dat is echt dag en nacht verschil. Dat valt niet meer te vergelijken zelfs. Vroeger zaten we nog verspreid over verschillende locaties in de binnenstad, waarbij we ook een bestuur, algemeen directeur en directeur Vrije Tijd hadden. Alles is veranderd.”

Wendy: “De verhuis naar ’t Scheep, was nog voor mijn komst, maar ik vind dat we wel echt een omschakeling gemaakt hebben naar modern, flexibel en digitaal werken. We hebben ook heel hard ingezet op projectmatig werken, daardoor kunnen we ook grotere projecten aan als centrumstad. De ambitie om Hasselt op de kaart te zetten, is veel prominenter geworden de afgelopen jaren.”

Femke: “Exact dat. De klemtoon ligt veel meer op de werknemers ook. Dat voel je.”

Jullie hebben er onbewust al een aantal opgenoemd, maar zijn er nog voordelen die naar boven komen wanneer je denkt aan werken bij Stad Hasselt?

Femke: “Vooral die flexibele uren zijn voor mij een enorm voordeel. Bij de Jeugddienst werken we soms tijdens weekends en avonden, maar daar staat ook tegenover dat je niet om klokslag 9.00 hoeft te beginnen. Dat kies je zelf wat. Daarnaast krijgen we ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen, zowel op onze vraag en als langs de kant van de organisatie. Zo heb ik er eentje gedaan omtrent tijdsefficiëntie, om meer gestructureerd te leren werken. Dat is wel nodig met die vele uitdagende projecten, hé. Bij ons werken we momenteel aan Hasselt studentenstad, zoals bijvoorbeeld de organisatie van PKP DWNTWN in samenwerking met Pukkelpop.”

PKP Downtown Stad Hasselt

Het wordt meer en meer duidelijk waarom jullie hier graag werken. Waren jullie ook meteen overtuigd om destijds voor Stad Hasselt te kiezen?

Wendy: “Toen ik zei dat ik voor Stad Hasselt ging werken, reageerden veel mensen verrast. Maar ik vind dat die image totaal niet klopt. Dat is een verouderd imago dat helaas veel steden en gemeenten met zich meeslepen. Als je erover nadenkt, kan je niet in een stad leven zonder Stad Hasselt aan het werk te zien. Is het door de groenarbeiders die zorgen dat we een propere stad hebben… Is het door te gaan zwemmen in het stedelijke zwembad... We zijn overal actief en het is heel fijn dat je je ten dienste kan stellen van de samenleving en de stad. Je ziet waartoe je bijdraagt en dat creëert fierheid.”

Femke: “Dat is ook de reden waarom ik destijds solliciteerde bij Stad Hasselt. Er was toen nog geen jeugdcentrum in het stadscentrum. Dat vond ik een gemis. Nu zoveel jaar later heb ik die jeugddienst kunnen uitbouwen zoals ik ze voor ogen had. Dat is het mooie eraan. Je inspanningen worden beloond, want je ziet jouw stad veranderen.”

Wendy: “Je werkt op lokaal niveau en krijgt een nauwe band met de stad. Je fietst naar huis en je ziet en ervaart hetgeen waar je op kantoor aan werkt. Die maatschappelijke relevantie is heel waardevol. Je merkt dat dat de drive is van vele collega’s. Ik vraag altijd bij sollicitatiegesprekken: ‘Wat is het grootste cliché dat jou weerhoudt om hier te werken?” Dan spreken ze over veel hiërarchie of een logge, ongemotiveerde instantie. Maar na een half jaar merken ze dat dat totaal niet waar is. Een klassieke overheidsinstantie, dat klopt hier niet. Natuurlijk moeten we ons houden aan bepaalde wetgeving en overheidsopdrachten, maar in onze mindset zijn we heel resultaatgericht.”

Femke: “Het blijft echt een unieke context. Je werkt samen met het politiek bestuur, dat maak het net zo fijn, maar een echte overheid zou ik het inderdaad niet noemen.”

Stad Hasselt werknemer

Op wat let jij vooral tijdens sollicitaties, Wendy?

Wendy: “Voor mij is de ideale kandidaat een teamspeler die openstaat voor dialoog en zichzelf voldoende kritisch bekijkt. Mensen die niet goed samenwerken, gaan hier tegen muren opbotsen. Wij werken bijvoorbeeld samen met de IT-afdeling, Financiën, de Jeugddienst… Transversaal werken is de enige manier om ergens te komen en dat doe je ook door te blijven zoeken naar oplossingen. Er zijn altijd redenen waarom iets moeilijk is, maar je moet samen blijven kijken hoe het wel kan. Hoe laten we het lukken? Dat zijn belangrijke zaken waar ik naar kijk.”

Femke: “Dat ambitieuze moet erin zitten, die gedrevenheid. Zaken willen veranderen en daar voldoening uithalen. Dat is belangrijk. En geduldig zijn.”

Wendy: “Maar niet te veel (lacht). Juist genoeg.”

Is er tenslotte tussen alle projecten door ook tijd voor ontspanning?

Femke: “Bij ons is de sfeer echt heel informeel hé? Je merkt dat we een zeer hecht team zijn op de werkvloer. Als we evenementen organiseren verloopt dat echt als een geoliede machine, maar we doen evenzeer onder ons eens een afterwork of een cocktailavond. Dat brengt echt een fijne sfeer en dat maakt dat je de weg naar elkaar op het werk ook veel makkelijker vindt. Er worden bijvoorbeeld banden gesmeed om projecten erdoor te krijgen, zoals hondjes op het werk (lacht).”

Wendy: “Je kent elkaar hier ook echt als mens. Je bent erbij bij belangrijke levensfasen en er wordt hier meer dan genoeg georganiseerd naast het werk. Als je geen vrienden hebt, maak je er hier (lacht).”

Femke: “Het voelt als een tweede thuis, vind ik. Als er iets gebeurt op het thuisfront dan word je hier echt wel opgevangen.”

Wendy: “Het is een heel warme organisatie en dat vind ik ook belangrijk.”

In contact komen met Stad Hasselt

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan