Overslaan en naar de inhoud gaan
Stad Hasselt

Stad Hasselt heeft het. Jij ook?

Al zouden we nog ons best doen, we kunnen er moeilijk langs kijken. Het gloednieuwe stadhuis van Hasselt, ’t Scheep genaamd, weet moeiteloos een plekje in de Hasseltse skyline te veroveren. Het is ook hier dat Lotte Poncelet, directeur Ruimte, en Erwin Vanlommel, afdelingshoofd Milieu & Energie, iedere dag opnieuw meewerken aan een leefbare, bereikbare en klimaatrobuuste stad. 

Gezellig en dynamisch

Het stoffige imago van een vastgeroeste overheidsorganisatie laten ze bij Stad Hasselt maar al te graag achterwege. Hier draait het om optimaliseren, innoveren en digitaliseren. “Het tegengestelde van het clichébeeld dat veel mensen nog steeds hebben: twee ambtenaren die op een schop hangen en een derde die aan het graven is”, lacht Lotte. Weinig ‘schophangers’ te bespeuren hier, want er wordt stevig gebouwd aan de stad. “Je mag ons zien als 10 verschillende kmo’s met elk hun eigen expertise, die samenwerken aan meerwaarde voor de Hasselaar.”

Draag bij aan Hasselt

“Hasselt is een stad waar we als organisatie een hoge ambitie voor hebben”, verduidelijkt Lotte. Met zo’n 300 à 400 lopende projecten, enkel al in het departement Ruimte, is Stad Hasselt altijd in beweging. Als ambtenaar lever je jouw zichtbare bijdrage aan de stad. Je biedt een meerwaarde voor de mensen die in Hasselt wonen, werken, studeren of als bezoeker passeren. “We bevinden onszelf in een voortrekkersrol. We willen een voorbeeldstad zijn voor de Limburgse regio. De drive om belangrijke dingen op de kaart te zetten en naar de toekomst toe te werken, zit er enorm hard in. De lat ligt hoog, de ambitie is groot”, klinkt het. 

Stad Hasselt

Van klein en eenvoudig tot groot en complex

Dat de ambitie groot is, verraadt ook het Hasseltse stadsbeeld. “Wij werken hier in ’t Scheep. Ons paradepaardje waar we trots op mogen zijn én een BREEAM-certificaat voor hebben ontvangen”, glimlacht Erwin. Al is haar eigen werkomgeving niet het enige waar Stad Hasselt de laatste tijd in geïnvesteerd heeft. Verschillende succesvolle projecten zoals Quartier Blue Blauwe Boulevard, Campus Elfde Linie en de heraanleg van het Kapermolenpark domineren de Hasseltse aanblik. Elk hoekje en kantje wordt aangepakt om van de stad een toekomstgerichte, klimaatrobuuste stad te maken waarin vooral wordt gelééfd. “Al verliezen we zeker niet de kleinere projecten uit het oog”, stelt Erwin. “Op het Domein Kiewit hebben we bijvoorbeeld een nieuwe bijenhal gemaakt. Daarnaast zijn we ook bezig met het vergroenen en ontharden van speelplaatsen. Onze projecten zijn heel divers.”

Transversaal ontspannen

Werken in een optimale en mooie werkomgeving is één ding. Ontspannen is iets anders. Al zou Stad Hasselt, Stad Hasselt niet zijn als ook daar niet aan gedacht wordt. Zowel tijdens als na de uren is er ruimte voor plezier. “Wij werken tijds- en plaatsonafhankelijk. Die flexibiliteit zorgt ervoor dat je tijdens de middag samen kan gaan sporten of na het werk nog makkelijk een terrasje kan meepikken”, besluit Lotte. Erwin daarentegen is helemaal overtuigd van de afterwork party’s: “We beschikken hier over een zeer mooi dakterras met een prachtig uitzicht over de stad. Op regelmatige basis wordt hier een receptie gehouden met muziek en hapjes. Zo doe je niet enkel aan bonding met de collega’s, maar krijg je ook de kans om te netwerken.”

Neem een kijkje tussen de openstaande vacatures en wie weet wordt ’t Scheep binnenkort ook jouw nieuwe werkplek!

In contact komen met Stad Hasselt

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan