Overslaan en naar de inhoud gaan
Service op Maat / Dienstenbedrijf Opglabbeek WN tekst

Yolanda, huishoudhulp bij Service op Maat / Dienstenbedrijf Opglabbeek: ‘Thuiszitten is niks voor mij!’

Zoekend naar iets nieuws klopte Yolanda drie jaar geleden aan bij Service op Maat / Dienstenbedrijf Opglabbeek. Zonder ervaring, maar met de nodige schoonmaakkriebels die ze van thuis meebracht, kon het moeilijk mis lopen. Drie jaar later vertrekt Yolanda dagelijks naar haar vaste gezinnen die ze huishoudelijk ondersteunt. “Ik weet meteen waar alles staat en hoe ik te werk ga. Daarnaast bouw je een band op met die klanten, wat het zeer aangenaam werken maakt”, stelt ze. “Het is hier gewoon gezellig. Ik had zelfs mijn zussen aangespoord om hier te beginnen en ze werken hier nog steeds heel graag!”

Hoe ben je terechtgekomen bij Service op Maat / Dienstenbedrijf Opglabbeek, Yolanda?

“Ik had nood aan iets anders. Wat me vooral overtuigde was dat je hier zelf je uren mag kiezen. Voor mij komt dat goed uit met mijn privéleven. Zo kun je je werk en het aantal uren makkelijk aanpassen aan je gezin thuis. Ik had destijds trouwens nog geen rijbewijs, dus het lokale werken sprak me eveneens zeker aan. Ik kom gewoon met de fiets! Lekker dichtbij, meestal in Opglabbeek.”

De manier van werken hier, spreekt jou dus wel aan?

“Zeker, vooral het zelfstandig werken trekt me aan. Je doet jouw ding. Ik vraag altijd eerst aan de mensen welke taken ze belangrijk vinden. Ik stem dan mijn werkwijze met ze af en of dit oké is voor hen. Ze zeggen altijd dat ik mag doen wat mij het beste lijkt (lacht). Dus ja, dat is gewoon makkelijk en fijn werken! Ik weet ook wat er te gebeuren staat, aangezien ik steeds bij dezelfde gezinnen terugkeer. Ik werk echt met fantastische gezinnen.”

Service op Maat / Dienstenbedrijf Opglabbeek WN tekst (extra)

Je had nog geen ervaring als huishoudhulp. Is dit volgens jou niet nodig?

“Nee, inderdaad. Als je start, krijg je sowieso een paar dagen opleiding. Per jaar worden ook nog eens twee à drie extra opleidingsmomenten voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het aanhouden van een correcte lichaamshouding of veilig gebruik van schoonmaakmiddelen. Dat vind ik ook zeker interessant. Het belangrijkste wanneer je hier begint, is dat je gewoon jezelf blijft. Poets zoals je thuis ook poetst. Zo doe ik het toch alleszins.”

Wat springt er tenslotte voor jou uit als je terugkijkt op wat je de afgelopen jaren al verwezenlijkt hebt?

“Met de feestdagen krijg ik soms een extra attentie. Dat hoeft zeker niet, maar ik kan dat wel smaken (lacht). Ik voel dat ik bij elk gezin echt gerespecteerd word. Ik hoor regelmatig: “Oh, bedankt Yolanda! Fijn dat je dit nog hebt kunnen afwerken.” Dit werk ligt me gewoon echt. Thuis blijven zitten is niks voor mij. Laat mij dit maar doen tot aan mijn pensioen!”

In contact komen met Service op Maat / Dienstenbedrijf Opglabbeek

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan