Overslaan en naar de inhoud gaan
Rotom bord logo

Bij Rotom Tomatoes kom je (au)tomatisch terecht in een gezonde werkomgeving

Deze avond tomaatjes op je bord van bij Lidl? Dan werden ze ongetwijfeld geteeld bij Rotom, groothandel in groente en fruit, in Sint-Katelijne-Waver. Dit familiebedrijf teelt en verpakt hoofdzakelijk tomaten, maar is ook sterk in het verhandelen van asperges, witlof en nog enkele andere groentes. “Alleen de tomaten telen we zelf. We hebben goede en korte banden met onze telers, de rest kopen we aan en verhandelen we. Rotom is dus producent, afnemer en transporteur in één. We beheren de volledige waardeketen: van teelt tot verpakking tot logistiek. Als het op tomaten aankomt, zijn we de grootste binnen de België”, vertelt Tom De Winter, medebestuurder bij Rotom. 

‘The power of growers’

Deze allesomvattende slogan heeft eigenlijk niet veel uitleg meer nodig. Belgisch marktleider op vlak van tomaten word je namelijk niet zomaar. In de piekperiodes rekent dit bedrijf op een 200-tal medewerkers, maar ondanks dit aantal slaagt Rotom erin de persoonlijke band met hun arbeiders te behouden. “Ik ben samen met mijn broer Roel en vader Erik bestuurder van de firma. Het is een echt familiebedrijf, waarbij ik zelf ook alle stappen van onze keten heb uitgevoerd. Van serre tot verpakking. Dat was een bewuste keuze van mijn vader, zodat ik zeker weet wat het allemaal inhoudt en dicht bij onze medewerkers sta”, klinkt het. 

Rotom tomaten

Hamburgers en kickertafels

“Hier passeren heel wat koffiekoeken tijdens de feestdagen”, glimlacht Tom. “Toen ik trouwde heb ik het hele bedrijf ook getrakteerd op frieten. Laatst deden we zelfs een samenwerking met Coöperatie Hoogstraten, waar we een grote afnemer van zijn. Samen zorgden we voor een hamburgerkraam met groenten van Hoogstraten. Als dessert trakteerden we op wafels met de bekende aardbeien. Ik vind het leuker dat zo’n dingen spontaan gebeuren, eerder dan dat je er een gecreëerde dag van maakt”. 

Moest je willen uitbuiken na al dat lekkers, kan je als medewerker binnenkort eveneens even de rust of het playfield opzoeken in het nieuwe pand. Rotom blijft groeien, waardoor meer ruimte en moderniteit zich aandringen: “In die nieuwe loods komt dus ook een ontspanningsruimte, met een bar, dartsbord en kickertafel.” Een goede balans tussen work & play dus!

Gezocht: chauffeurs & magazijniers

Of je nu lang gestudeerd hebt of helemaal niet. Of je nu liever nachtritten doet of overdag. Of je nu liever in de serre werkt of de inpak verzorgd. Dat maakt bij Rotom niets uit. Alle profielen zijn hier welkom, zolang de wil en motivatie er is. Positivo’s die iets willen bereiken, zowel voor het bedrijf als voor zichzelf, trakteren ze hier graag op ne koffiekoek. 

Werken bij Rotom? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

In contact komen met Rotom Tomatoes

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan