Overslaan en naar de inhoud gaan
Progra

Progra: de stabiliteit van een grote groep, de sfeer van een KMO

In Hulshout vinden we één van de twee zeldzame Belgische spelers die gespecialiseerd zijn in de verwerking van dierlijke bijproducten: Progra. Haar expertise bestaat erin nieuwe basisgrondstoffen te produceren die leiden tot verschillende preparaten zoals onder andere pet food, biobrandstof of veevoeder. Progra maakt er haar core business van om niets verloren te laten gaan. Net zoals het bedrijf de kans niet afslaat om gedreven medewerkers te verwelkomen in de vorm van productiearbeiders en vrachtwagenchauffeurs.

Familiaal

Met een geschiedenis die generaties doorloopt en teruggaat tot 1920 heeft Progra meer dan het recht om zich een op-en-top familiebedrijf te noemen. 9 arbeiders, 8 vrachtwagenchauffeurs en 4 bedienden houden hier dagelijks het bedrijf draaiende. En dat doen ze niet enkel voor de goede verloning, beweert Tony Van Nuffel: “Geld is niet het belangrijkste in een job. Voldoening halen uit je job en erkenning krijgen voor het werk dat je volbrengt, is in mijn ogen véél belangrijker. Ik vind het daarbij belangrijk dat mijn medewerkers hier op een aangename manier hun functie kunnen uitoefenen. Dan bedoel ik met het nodige gelach, gezever en gezwans! Natuurlijk kan een jaarlijks geschenk of compliment ter appreciatie niet ontbreken in het rijtje.”

Progra

Werkzekerheid

Hoewel Progra een kleine groep mensen binnen een familiale sfeer betreft, maakt het bedrijf onderdeel uit van één van de grootste Europese vleesbedrijven – een Duitse multinational. “Niettegenstaande functioneren wij als KMO binnen die groep”, verduidelijkt Tony. Als Progra-medewerker kan je hierdoor terugvallen op de kracht en stabiliteit van een gekende moedergroep en profiteer je tegelijkertijd van de vrijheid en flexibiliteit van een KMO. The best of both worlds.

Vrachtwagenchauffeurs vs. productiearbeiders

Als productiearbeider bij Progra neem je voornamelijk een controlerende rol op. Je houdt visueel toezicht op alles wat er tijdens de productie gebeurt en onderwerpt de verschillende processen aan controles. Dankzij het volledig geautomatiseerde en PLC-gestuurde machinepark draait de productie perfect op 2 operatoren. “Alles is zelfsturend”, klinkt het. Je kan hierbij spreken over een aparte niche, waardoor ervaring in het vak schaars is. Zonder voorkennis word je intern opgeleid en ondersteund door productieleiders en medecollega’s.

Eens het productieproces afgerond is, worden de grondstoffen verdeeld onder leveranciers. Als vrachtwagenchauffeur ben je reeds in het bezit van een rijbewijs C, dat op kosten van Progra onderhouden wordt in functie van de code 95. Je trekt de baan op binnen België en Nederland, zijnde een dagtrip naar Wallonië of enkele lokale ritten in de omtrek, en verdeelt de Progra-grondstoffen onder haar afnemers.

 

Meedraaien bij Progra? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

In contact komen met Progra

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan