Overslaan en naar de inhoud gaan
Primagaz testimonial

Isabel, Key Account Manager bij Primagaz: ‘Iedereen heeft dezelfde Primagaz-spirit’

18 jaar lang werkzaam bij dezelfde werkgever. Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar Isabel Dierckx heeft er allesbehalve een probleem mee. Als Key Account Manager bij Primagaz heeft ze al heel wat functietitels en opleidingen achter haar liggen. “Als ik kijk naar mijn vriendenkring wordt er om de 6 à 7 jaar van job veranderd. Ik heb daarentegen altijd het geluk gehad dat ik binnen hetzelfde bedrijf andere dingen heb mogen en kunnen doen. Dat is vrij uniek, merk ik”, knikt ze.

Je hebt er al een knappe carrière opzitten hier, hé Isabel?

“Ik ben destijds begonnen als dispatcher, waarbij ik instond voor het plannen van de ritten. Ik vond dat heel leuk om te doen, maar na 3 jaar voelde ik dat ik vooruit wou. Moest er een andere opportuniteit op mijn pad komen, stond ik er zeker voor open. En die kwam er. Ik heb het geluk gehad dat ik als vertegenwoordigster mocht beginnen. Eerst voor particuliere klanten en een drietal jaar later voor industriële klanten in de functie van Business Developer. Die functie heb ik 7 jaar gedaan, en nu werk ik sinds 2017 als Key Account Manager voor het gasflessensegment. Ik heb dus al heel wat functies doorlopen binnen het bedrijf door de kansen die ik kreeg.”

Die doorgroeimogelijkheden kwamen er vooral op initiatief van Primagaz zelf?

“Dat kwam langs beide kanten. In het begin was het mijn toenmalige leidinggevende die mij als dispatcher wat gepusht heeft richting die salesfunctie. Ik had vervolgens gesolliciteerd en zo heb ik die kans gekregen. Daarna ben ik de industrietak ingerold, maar daar heb ik ook stevig voor moeten solliciteren. 

Primagaz testimonial

Onlangs heb ik zelf dan weer aangegeven dat ik weer wat uitdaging nodig heb. Mijn manager luistert daar ook naar en bekijkt wat mogelijk is, zoals bijvoorbeeld nieuwe opleidingen. Het is altijd een wisselwerking geweest. Die opleidingen organiseren ze sowieso doorheen het jaar. Als vertegenwoordigster heb ik bijvoorbeeld twee opleidingen gevolgd, waaronder eentje in Nederland georganiseerd door ons moederbedrijf SHV Energy. Een heel intensieve salescursus met verschillende internationale business units. Allemaal op initiatief van Primagaz. Er wordt gekeken naar wat de mensen op de werkvloer nodig hebben.”

Hoe ziet jouw huidige job als Key Account Manager eruit?

“Wij komen sowieso maandelijks wel eens op kantoor. Dan houden we onze salesmeetings of komen we wat materiaal halen, om het contact met collega’s te bewaren. In eerste instantie ben ik vertegenwoordigster voor alle verdelers die flessen verkopen in de regio Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en een stukje Vlaams-Brabant. Ik sta ze bij en probeer de verkoop ervan te stimuleren. Het bestaande netwerk beoog ik zoveel mogelijk uit te breiden en te optimaliseren, want wij zijn er niks mee om op elke hoek van de straat een verdeler te hebben bijvoorbeeld. We maken nieuwe verdeelpunten op de plaatsen met een blinde vlek. Het Key Account-gedeelte slaat terug op de centrales. Wij werken met veel tankstations samen, zoals LUKoil, Texaco, Q8… Uiteraard onderhandelen we niet met elk station apart, zij zitten onder één centrale. Ik onderhandel met de aankopers van die centrale, maak contracten op, voorzie ze van de juiste vergunningen... Het gaat trouwens niet enkel om tankstations, maar ook DIY-zaken zoals bijvoorbeeld Gamma en Brico. Ik kan de ene dag dus heel de dag op bezoek zijn bij verdelers, bij nieuwe klanten of in vergadering zitten met Key Accounts. Er is zeker afwisseling en uitdaging binnen de job.”

Denk je jouw rol als Key Account Manager ooit nog te overstijgen?

“Bij Primagaz komen er altijd nieuwe mogelijkheden voorbij. Vandaag kijken we ook naar hernieuwbare energie en dat is iets wat mij enorm interesseert. Dat is een markt die nog in volle ontwikkeling is. Hoe kunnen we dat doen? Welke partijen moeten we daarvoor aanschrijven? Dat is iets wat je van scratch mee mag opbouwen en dat vind ik enorm leuk om te doen. Ik heb 6 maanden voor PitPoint LNG gewerkt, dat was een joint venture om het LNG-segment voor de vrachtwagens en tankstations uit te rollen in België. Daar is mijn interesse voor hernieuwbare energie opgewekt. Anderzijds heb ik ook de behoefte om meer een team te gaan leiden en coachen en zelf mee te denken over toekomstige strategieën en toepassingen. Dat zijn de twee pistes die ik nog aan het bekijken ben.”

Primagaz testimonial

Nog heel wat om naar uit te kijken! Zijn er naast de doorgroeimogelijkheden en innovatieve branche, nog troeven die Primagaz typeren?

“Ze doen er alles aan om een aangename werksfeer te creëren. De keuken hier spreekt voor zich, hé. Dit is een heel gezellige plaats om te zitten. Daarnaast krijgen we ook altijd alles om het werk zo gemakkelijk mogelijk te maken, denk aan een bedrijfswagen, tankkaart, laptop, gsm… De work-life balans wordt ook goed gerespecteerd. Ik ben bijvoorbeeld iemand die graag loopt. Ik kan ’s avonds thuiskomen, mijn loopschoenen aantrekken en gaan lopen. Daarna doe ik nog wel eens wat werkzaken op de computer. Die flexibiliteit is er wel. Als je van thuis uit werkt en je denkt onder de middag vlug een half uurtje te gaan lopen, dan kan dat. Het is niet dat het allemaal strikt verloopt. Het werk en de uren moeten vervolledigd worden uiteraard, maar je kan ze toch tot op een bepaald niveau zelf indelen. Ik heb ook 2 kindjes, daar moet je al eens voor in de bres springen. Daar wordt hier enorm goed mee omgesprongen.”

Is er tenslotte een memorabel/grappig moment in je carrière tot nu, waar je spontaan aan terugdenkt en met ons wilt delen?

“Er zijn veel grappige momenten geweest, maar dan moeten we onze eigen flaters beginnen bovenhalen (lacht). Zo hebben we eens een antislipcursus gedaan met het team, als teambuilding. We moesten tegen 30 km/uur rijden om te ondervinden dat de remafstand zelfs bij beperkte snelheid nog vrij lang is. Ik had dan het geluk dat ik voor de instructeur mocht rijden. Ik moest stoppen aan een bepaald paaltje, maar ik had me van paaltje vergist. Hij moest alles dichtslaan en reed bijna letterlijk vanachter op mij in. Hij kon nog net op tijd uitwijken, dus dat was plots een iets realistischer voorval dan verwacht (lacht). Al mijn collega’s stonden daar allemaal te gieren van het lachen en verschoten daar ook niet van. Dat was heel plezant!”

In contact komen met Primagaz

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan