Overslaan en naar de inhoud gaan
Pouilliers WN 1 (geschreven)

Sven, hoofdmonteur bij Metaalconstructies Pouilliers: "Dit is ook een beetje mijn bedrijf geworden"

Dat doorgroeien naar hoofdmonteur? Dat was wel een memorabel moment”, blikt Sven terug. Hij startte tien jaar geleden als stagiair bij metaalbewerker Pouilliers in Halle. Meteen na school werd Sven uitgenodigd om hier fulltime aan de slag te gaan en groeide hij na verloop van tijd zelfs door tot hoofdmonteur. Al kwam die motivatie volgens Sven van twee kanten: “Pouilliers heeft mij die kans gegeven destijds en ikzelf heb alles rechtstreeks van de toenmalige hoofdmonteur geleerd. Die overgang is me zeer goed bevallen.”

Wat maakte dat jij tien jaar geleden voor Pouilliers koos, Sven?

“Het is lokaal en aangenaam werk, ik heb toffe collega’s en voornamelijk veel vrijheid in de job. Daarnaast kan ik zeggen dat hier toffe bazen rondlopen die ik keigraag heb, ik op een goed loon kan rekenen en het tevens ook een beetje mijn bedrijf is geworden. Zo voelt het toch alleszins. Wanneer ze mij oproepen, sta ik hier meteen. Zij doen alles voor mij, ik doe alles voor hen. Voilà. Ik kan er gewoon heel goed mee overweg. Ik heb zelfs een sleutel. Als ik de camionette wil gebruiken, hoef ik het maar te vragen en ik krijg ‘em mee. Dat is allemaal geen probleem. Als je voor jouw privé iets in elkaar wilt steken, mag je hier gerust buiten de uren aan komen sleutelen. Je krijgt het materiaal tot je beschikking.”

Dat zijn al een hele hoop voordelen die jouw toekomstige nieuwe collega ook mag verwachten! Hoe zie jij de ideale kandidaat voor je?

“Degene die nu bij mij staat in het atelier is echt perfect. Dat is het fijne aan jongeren. Hij leert mij veel over nieuwe technieken en ik leer hem de stiel van vroeger. Ik zie hem een beetje als mijn broer. Ook na het werk spreken wij veel af met elkaar. We fitnessen samen, gamen ... Het meeste werk doe ik met hem, maar ik kan het met al mijn collega’s goed vinden.”

Pouilliers WN 1 (geschreven 2.0)

Hoe ziet jouw dag eruit? Is diezelfde goede sfeer na het werk ook terug te vinden op de werkvloer?

“Meestal start ik rond 6u30 of 7u. Dan zorg ik ervoor dat de mensen rondom mij werk hebben. De complexere opdrachten doe ik meestal zelf. De rest verdeel ik. Ik heb dan één collega waarmee ik nauw in duovorm samenwerk. Samen monteren, samen afwerken ... De rest houd ik wat in het oog doorheen de dag, zodat alles vlot verloopt. Je mag praten en spelen, zeker, maar er moet ook gewerkt worden. We werken namelijk met veel stagiair(e)s. Die moeten soms nog wat hun grenzen leren kennen binnen het werkleven (lacht). Maar je móet grapjes maken hé, dat hoort erbij.”

Worden hier ook opleidingen aangeboden aangezien er heel wat jonge mensen werken?

“Er worden zeker opleidingen georganiseerd. Ik ga dat binnenkort doen voor TIG-lassen, bijvoorbeeld. Vroeger ook voor het VCA-attest en om met de brug en heftruck te werken, maar dat is nodig om in orde te zijn. Die heb ik allemaal via Pouilliers behaald, behalve het VCA-attest.

De basis aan lassen en monteren moet je wel al mee hebben. Maar je leert hier veel. Soms kunnen mensen amper iets en na een jaar hier kunnen ze het allemaal. Dus mensen: als je wilt leren en met goesting komt werken, lukt dat allemaal. Wees jezelf. Na een dag hier met de collega’s voel je je direct thuis. Iedereen gaat je hier met open armen ontvangen!”

In contact komen met Pouilliers Metaalconstructies

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan