Overslaan en naar de inhoud gaan
Porsche Centre Antwerpen

Nicolas werkt nog maar recent als verkoper bij Porsche Centre Antwerpen, maar is nu al zelf helemaal verkocht

Nicolas Malisse begon eind maart 2021 als verkoper bij Porsche Antwerpen. Hij heeft al een heleboel ervaring gesprokkeld door zijn eerdere werkervaring bij Alfa Romeo, maar Porsche is voor hem toch the extra mile. Het merk op zich, de historie erachter en het prestige dat erbij komt kijken: “Ik denk dat dat in onze functie het mooiste is om te verkopen. Het is een unieke kans als je voor Porsche kan komen werken”, klinkt het trots. 

Wat is er zo uniek aan werken voor Porsche, Nicolas?

“Voor mij is dat vooral het sportwagen imago en de rijke geschiedenis. Zoals het iconische model 911, waar ze doorheen de jaren trouw aan zijn gebleven. Daarnaast de sportiviteit van het merk, de wegligging, de motoren... Dat is toch iets heel uniek en emotioneel. De omkadering hier is dan ook enorm professioneel. De achterliggende structuur is op zijn Duits, dus veel gestructureerder dan elders.”

Je werkt hier nog niet zo lang, maar hoe vlot het onder de collega’s tot nu toe?

“Dit weekend was er bijvoorbeeld een Porsche Family Day. Toen waren we allemaal uitgenodigd in Pairi Daiza. Dat was leuk! Zo leer je elkaar eens privé kennen, met de partners erbij. ’s Avonds zijn we dan samen nog iets gaan eten. Dat zorgt voor een hele andere sfeer. In augustus zijn we ook gaan karten op een karting-event in Wilrijk. Daar hebben we mekaar ook weer leren kennen op een andere manier.”

Porsche Centre Antwerpen

Hoe zou jouw nieuwe ideale collega eruit zien?

“Sowieso iemand die affiniteit met het merk heeft, dat is mooi meegenomen. Voor veel mensen die in de automobielsector zitten, is Porsche een droom. Wie weet maken ze die hier wel waar. Naast de passie, moet je natuurlijk ook over heel wat kennis beschikken omtrent auto’s om hier te kunnen beginnen. Als verkoper heb je natuurlijk een zeer brede kennis nodig. Dat gaat van fiscaliteit, tot financieringen en boekhouding. Daar moet je over kunnen praten met de klant. We krijgen voornamelijk zakelijke klanten hier, dus in de verkoop is het belangrijkste toch die ervaring en een brede kennis.”

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Wij hebben vaste uren, dus we weten wanneer we starten. We weten niet wanneer we stoppen, want als hier iemand vlak voor sluitingstijd binnenstapt, dan helpen we die persoon ook verder. Dan gaan we niet zeggen ‘sorry, we gaan sluiten’ (lacht). Dat is heel uiteenlopend, we weten nooit op voorhand wat de week gaat brengen. Je kan bijvoorbeeld starten om 09:00 en om 09:05 een telefoontje krijgen van een klant voor een bepaalde afspraak. Soms is mijn agenda al weken vooruit gepland en soms komen daar zaken last minute tussen. Flexibel kunnen zijn is hierin cruciaal.”

Wat is tenslotte het leukste dat je tot nu toe hier hebt meegemaakt?

“Toen ik hier anderhalve maand zat, werd er een rally gehouden. We hebben toen de nieuwe GT3 in exclusieve avant-première al meegekregen, voor die specifieke rally. We hebben daar de hele dag mee gereden, dat was een heel unieke ervaring!”

In contact komen met Porsche Centre Antwerpen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan