Overslaan en naar de inhoud gaan
PIT Antwerpen

Van net afgestudeerd naar projectleider bij PIT Antwerpen

PIT Antwerpen is een middelgroot bouwbedrijf dat deel uitmaakt van een van de grootste bouwgroepen van Europa. PIT specialiseert zich in renovatie- en restauratieprojecten, voornamelijk voor publieke instellingen. Denk daarbij aan stedelijk vastgoed, woningbouwcomplexen en historische panden. De verschillende projecten worden uitgevoerd door een gedreven team van projectleiders en arbeiders, met de nodige kennis en expertise. Een aanpak die loont, want al jaren is PIT een gerespecteerd bouwbedrijf dat er bij architecten en klanten om gekend staat zijn projecten tot een goed eind te brengen.

Hoe ben je terechtgekomen bij PIT?

Raf: Ik heb monumentenzorg gestudeerd, maar wist na mijn opleiding niet onmiddellijk welke richting ik uit wou gaan. De meeste van mijn medestudenten hadden een vooropleiding architectuur en sloegen de weg in van werken voor een architectenbureau of bij een overheidsdienst. Ik heb dit zelf ook enkele maanden gedaan, maar het was al snel duidelijk dat het niets voor mij was. Ik wou meer praktisch betrokken zijn, dingen maken. Ik besloot in 2018 om bij een interim-bureau binnen te stappen, en zo ben ik in contact gekomen met PIT. Na een eerste kennismakingsgesprek met de directie, stelden ze me voor om eens een dag mee te lopen met één van de projectleiders. De klik met de collega’s die me een rondleiding gaven, was er meteen. De combinatie van het werk, de uitdagende projecten en de goede werksfeer waren voor mij reden genoeg om hier aan de slag te gaan!

Wat houdt je job als junior projectleider juist in? 

Raf: Als junior projectleider ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van de aan mij toevertrouwde projecten. Dat wil zeggen dat ik ervoor moet zorgen dat onze eigen arbeiders hun werk kunnen uitvoeren met de juiste materialen en middelen, maar ook dat ik in contact sta met verschillende onderaannemers. Ik ga zelf op zoek naar betrouwbare onderaannemers, en zorg ervoor dat de planning van eigen mensen en onderaannemers op elkaar aansluit.  Naast het aansturen onze eigen arbeiders en de onderaannemers, sta ik ook in contact met de architect en de klant. Samen bespreken we de voortgang van de werken, en zoeken we naar een oplossing voor de problemen die we tegenkomen tijdens de uitvoering van de werken. Een job als projectleider is een job met verantwoordelijkheid, maar ook met veel variatie. Ik heb het geluk om zowel op de werven als op bureau te kunnen werken, het beste van twee werelden! Dat vind ik net zo leuk aan deze job. Ik heb in de drie jaar dat ik hier werk al enorm veel mogen bijleren. Die kennis geef ik nu door aan een collega die ik mee aan het opleiden ben. Dat geeft me voldoening!

PIT Antwerpen

PIT is op zoek naar polyvalente arbeiders. Over welke eigenschappen dienen ze te beschikken?

Raf: We verwachten dat onze werkmannen gemotiveerd en ondernemend zijn. Ervaring is niet van belang want je wordt hier opgeleid. Je loopt mee met een ervaren collega die je de kneepjes van het vak leert. On the job leren is volgens ons de beste manier om iets onder de knie te krijgen en daar krijg je bij PIT de tijd voor. We vinden het ook belangrijk dat je zelf nadenkt over het proces en hoe je het kan oplossen. Natuurlijk mag je ook vragen stellen aan je collega’s. Dat moét zelfs! Je kan zoveel van elkaar leren als je maar durft te vragen.

Hoe is de sfeer op de werkvloer?

Raf: Bij ons heerst er een familiale sfeer. Er wordt hard gewerkt maar er wordt zeker ook tijd vrijgemaakt voor een babbeltje.  Op die manier leer je elkaar wat beter kennen en dat is altijd leuk. Twee keer per jaar komen alle collega’s van restauratie en renovatie samen voor een etentje. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden om een connectie te hebben met alle werknemers. We willen graag weten wat er speelt en leeft om zo ons personeelsbeleid te verbeteren. Daar zien we trouwens al een mooie evolutie in!

Welke voordelen zou je aanhalen om iemand te overtuigen om het PIT-team te komen vervoegen?

Raf: Je krijgt de kans om aan hele mooie projecten te werken. Denk maar aan sociale woningen maar ook speciale opdrachten zoals een stedelijk zwembad of een koetshuis. We zien erop toe dat onze arbeiders geen uren onderweg zijn en dus dichtbij huis kunnen werken. Bovendien is er werkzekerheid en zal je je geen moment vervelen! Zo voer je verschillende taken uit en werk je de ene dag met hout en ben je de andere dag aan het metsen. Heel gevarieerd dus! Daarnaast werk je met kwalitatief en veilig materiaal dat steeds ter beschikking is. Eigen inbreng wordt geapprecieerd en je krijgt kansen om door te groeien. Om af te sluiten geef ik nog graag mee dat PIT een vooruitstrevend en innoverend bedrijf is. Ik weet 100% zeker dat je nergens meer zal bijleren dan hier.

In contact komen met PIT Antwerpen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan