Overslaan en naar de inhoud gaan
PIT Antwerpen

Kristof groeide in zes jaar tijd drie keer door en is vandaag ploegbaas bij PIT Antwerpen

PIT Antwerpen is een middelgroot bouwbedrijf dat deel uitmaakt van een van de grootste bouwgroepen van Europa. PIT specialiseert zich in renovatie- en restauratieprojecten, voornamelijk voor publieke instellingen. Denk daarbij aan stedelijk vastgoed, woningbouwcomplexen en historische panden. De verschillende projecten worden uitgevoerd door een gedreven team van projectleiders en arbeiders, met de nodige kennis en expertise. Een aanpak die loont, want al jaren is PIT een gerespecteerd bouwbedrijf dat er bij architecten en klanten om gekend staat zijn projecten tot een goed eind te brengen.

Je hebt zes jaar op de teller staan bij PIT. Hoe is het allemaal begonnen?

Kristof: Ik heb 13 jaar in de bouw gewerkt bij andere firma’s met gelijkaardige projecten. Bij mijn laatste werkgever waren de werkuren niet meer te combineren met het gezinsleven. Om die reden ben ik ander werk beginnen zoeken. Mijn vader had bij PIT gewerkt en stelde voor om het hier een kans te geven. Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb! De kansen en doorgroeimogelijkheden die ik bij PIT heb gekregen, heb ik ergens anders nooit gehad. Je leert hier zoveel bij! PIT is bovendien heel vooruitstrevend waardoor je nieuwe technieken leert kennen. Ik vind dat een grote meerwaarde.

Met welke argumenten heeft je papa je weten te overtuigen?

Kristof: Hij vertelde over de goede sfeer die er onder de collega’s is. Dat vind ik heel belangrijk want je ziet ze iedere dag. De vaste uren vond ik een groot pluspunt, gezien dat hetgeen was waar ik naar zocht. En de doorgroeimogelijkheden die je hier krijgt natuurlijk ook. Zes jaar geleden ben ik begonnen als arbeider en intussen ben ik ploegbaas. Dat wilt zeggen dat ik maar liefst drie keer ben doorgeschoven in zes jaar tijd. Daar ben ik heel trots op!

Hoe ziet de ideale arbeider voor PIT eruit?

Kristof: We verwachten dat onze arbeiders polyvalent zijn. Dat is nodig omdat de werkzaamheden iedere dag anders zijn. Je hebt dus wel heel veel variatie en daar moet je ook voor zijn. De werktijden respecteren, is ook heel belangrijk. Verder is ervaring een meerwaarde maar zeker geen must. Je krijgt de kans om intern opgeleid te worden en je wordt hierin begeleid door ervaren collega’s. Zij geven hun ervaring aan je door en sturen je aan. Ben je na een aantal maanden goed ingewerkt? Dan leer je de kraan te besturen en te werken met een verreiker. Als je gemotiveerd, leergierig en verantwoordelijk bent, ben je een goede match met ons bedrijf.

PIT Antwerpen

Waarom werk je zo graag bij PIT?

Kristof: Ik werk hier zo graag omdat de sfeer onder de collega’s maar ook met de directeurs goed zit. Ze zijn heel toegankelijk en menselijk. Tuurlijk tikken ze je op de vingers als je een fout maakt, maar je wordt altijd op een aangename manier aangesproken. Ik vind dat goed dat ze dat doen. Daar word je beter van en zo kan je weer verder groeien in je job. Je werk wordt hier geapprecieerd. Dat merk je aan de schouderklopjes die je krijgt of als ze zeggen dat ze tevreden zijn van je werk. Dat is een fijn gevoel! Ook wordt er ieder jaar voor het bouwverlof een etentje georganiseerd op kantoor en na het verlof krijgen we een ontbijt. Dat is de PIT-traditie! Verder vind ik de projecten waaraan we werken heel tof. Soms zijn dat langdurige projecten van twee jaar en op andere momenten krijgen we korte opdrachten binnen. Gemiddeld zijn we per ploeg met zo’n drietal projecten tegelijkertijd bezig. Het is vaak een mix van renovatie, restauratie maar ook nieuwbouw. Dat zorgt voor veel variatie in de job en dat is net het toffe eraan. Ook wordt er gekeken naar je woonomgeving en word je naar werven gestuurd die vrij dicht bij huis zijn.

Jouw papa heeft je overtuigd om bij PIT te komen werken. Hoe zou jij dat doen?

Kristof: PIT is een groeiend bedrijf dat zijn werknemers betrekt in het groeiproces. Je krijgt de kans om nieuwe technieken te leren en te werken met het beste materiaal. Jobinhoudelijk heb je veel variatie en kan je jezelf ontplooien.  Het team is leuk en je leert veel bij van elkaar. Na inspanning komt ontspanning en onder dat motto gaan we na een afgewerkt project samen met het team iets drinken. Naast de goede sfeer mag je rekenen op werkzekerheid en correcte betalingen. Overtuigd? Trek je werkschoenen aan, breng je motivatie mee en dan vliegen we er samen in!

In contact komen met PIT Antwerpen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan