Overslaan en naar de inhoud gaan
OCMW Asse

Asse zkt. kinderbegeleid(st)ers en zorgkundigen

Veerle Stallaert, departementshoofd algemeen bestuur, en Sarah De Rijke, departementshoofd organisatieondersteuning voor OCMW en gemeente Asse, zijn beide werkzaam bij het lokaal bestuur van de gemeente. Én ze hebben een oproep: “Wij zijn hoofdzakelijk op zoek naar begeleid(st)ers voor onze kinderopvang Spinibo, onthaalouders en zorg- of verpleegkundigen voor het Woonzorgcentrum Hingeheem.” Klare taal, met meteen ook een duidelijk statement: “Als publieke organisatie onderscheiden we ons van de privésector doordat we niet willen focussen op winst. Wél op de persoonlijke noden van de bewoners en kinderen.”

Zorg en welbevinden

Zorg op maat van het kind. Zorg op maat van de bewoner. Of je nu in het woonzorgcentrum of de kinderopvang werkt, de mens staat hier te allen tijde centraal. “De focus ligt bij ons op de goede zorg. Of dat nu voor ouderen of jongeren is, dat speelt geen rol”,  vertelt Sarah. “Waar andere centra zich misschien wel richten op winstbejag, is dat bij ons absoluut niet het geval. Een optimale zorg verlenen, is wat we voor ogen hebben.”

Kinderopvang Spinibo

Een hart voor kinderen, dat is wat je hier nodig hebt. Bij kinderopvang Spinibo in Asse zorg je er als begeleid(st)er voor dat de kinderen, zowel jong als oud, hun tijd na school of tijdens vakanties goed én vooral fijn opgevuld krijgen. Binnen een creatieve, dynamische ploeg zet je in op de persoonlijke kwaliteiten van de verschillende leeftijdsgroepen en organiseer je bijpassende activiteiten. Van de eerste kleuterklas tot en met het 6e leerjaar, ieder kind verdient zorg en vrije tijd op maat, vertelt Sarah: “Ze zijn nu bijvoorbeeld een oud caravannetje volledig aan het herinrichten als chillplek voor de iets ouderen.” 

Al zijn het niet enkel de kinderen die mogen rekenen op juiste begeleiding. “Voor onze medewerkers voorzien we eveneens voldoende vorming. We willen ook hen laten groeien door middel van opleiding en begeleiding. Het belangrijkste is dat je een hart hebt voor kinderen en er graag mee bezig bent”, stelt Veerle. “Vanuit het kind proberen te denken aan de hand van een jeugdige, hedendaagse werkwijze. Daar draait het om. Ik vind het heel fijn om te zien hoe onze begeleiders zich verplaatsen in de leefwereld van de kinderen!”

OCMW Asse

Woonzorgcentrum Hingeheem

Een hart voor ouderen, dat is wat je hier nodig hebt. Liefde en empathie krijgen hier in de bovenhand. Van goed ter been tot zware dementieproblematiek, als zorgkundige geef je elke bewoner keuzevrijheid en aandacht aangepast aan hun persoonlijke situatie. Waarom Hingeheem net dat tikkeltje anders is dan andere centra? “We zetten in op voldoende personeel om die optimale zorg te garanderen. Waar andere centra kijken naar een strikte minimum bezetting, kijken wij in functie van de noden die er zijn. Hoe kunnen we het werk zo aangenaam mogelijk maken voor onze medewerkers? We geven hen de ruimte om écht tijd door te brengen met de ouderen. Denk bijvoorbeeld aan manicure. Als zorgkundige geef je hier meer dan enkel die basiszorg. Dat is win-win, zowel voor bewoner als medewerker”, besluit Sarah. 

Werken bij kinderopvang Spinibo of Woonzorgcentrum Hingeheem? Laat dan hieronder jouw gegevens na en vermeld tussen haakjes de gewenste functie!

In contact komen met OCMW Asse

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan