Overslaan en naar de inhoud gaan
Narviflex header

Ken en Ivo van Narviflex: “Als buitenmonteur ben je hier ook wel een beetje je eigen baas”

Samen hebben ze 34 jaar bij Narviflex op de teller, Ivo en Ken. Ivo gaat na 26 jaar bij het bedrijf gespecialiseerd in transportbanden op pensioen, Ken promoveerde recent na 8 jaar als buitenmonteur te hebben gewerkt tot planner. Over het bedrijf zijn beide heren het helemaal eens, van de toffe collega’s - “Je kan hier echt wel spreken van kameraadschap” - tot de invulling van de werkdagen. “Als buitenmonteur ben je toch ook wel een beetje je eigen baas. Zo voelt dat voor mij.”

Ivo Belmans kwam 26 jaar geleden bij transportbandspecialist Narviflex terecht. Na 12 jaar als buitenmonteur en 14 op de binnendienst gaat hij op welverdiend pensioen. Collega Ken Vangheel maakte enkele maanden geleden promotie van buitenmonteur tot planner. Twee heren die dus uitgebreid kunnen vertellen over hun werk en ervaringen bij de transportbandspecialist in Geel.

Ivo, beginnen doen we bij jou. Jij werkte zowel als binnen- en buitenmonteur. Waar zit het grote verschil tussen die twee functies?

“Als binnenmonteur maak je alles klaar voor de buitenmonteurs. Als binnenmonteur had ik natuurlijk wat meer vaste uren, als buitenmonteur ken je eigenlijk alleen je startuur, maar hoe laat je thuiskomt… Dat wil al wel eens variëren (lacht). De uren die je in de camionette zit, worden wel gewoon betaald, dus dat scheelt.”

 Ken, ook jij werkte tot recent als buitenmonteur. Hoe is dat verlopen?

“Ik ben hier vers na mijn schoolopleiding begonnen. Eerst heb ik een interne opleiding gekregen. In het begin ga je mee op pad met een ervaren monteur, na een tijdje mag je zelf al montage doen. Dat gecombineerd met externe opleidingen zorgt ervoor dat je je langzaam kan opwerken naar een eigen camionette, zodat je alleen op pad kan. Dat heb ik jaren gedaan, totdat ze mij plots vroegen of ik interesse had om planner te worden. In eerste instantie zag ik dat niet echt zitten, maar nadien dacht ik steeds meer van ‘Ik wil het eigenlijk wel eens proberen’. Zo geschiedde en voorlopig valt de job mij prima mee! Voor mij voelt dat als doorgroeien.”

Wat vonden jullie het toffe aan de job van buitenmonteur?

Ken: “Voor mij is dat het feit dat je elke dag iets anders hebt, die variatie is echt een troef. Bovendien kom je ook overal. Het duurt ook heel lang voor je alles weet over deze job, dat maakt het een uitdaging. Eigenlijk is het elke dag iets nieuw.”

Ivo: “Acht jaar en eigenlijk weet je het nog niet hé! (lacht). Maar Ken heeft gelijk. Bij mij is in al die jaren één bepaalde opdracht specifiek bijgebleven. Plots kwam ik aan bij een bedrijf waar de werknemers aan het staken waren en die lieten ons niet binnen. Via via zijn we er dan wel in geslaagd om binnen te rijden. Eens we het probleem met de transportband aan het oplossen waren, zaten we opnieuw vast. Het materiaal dat we nodig hadden om de herstelling uit te voeren, was niet beschikbaar. Om 10 uur ’s avonds zaten we daar nog en toen is onze baas samen met zijn vrouw naar daar gekomen, mét het benodigde materiaal. Toen hebben we dat, ’s avonds laat, samen de baas nog opgelost. Het zal 1 of 2 uur ’s nachts zijn geweest toen we klaar waren. Dan kan die klant alsnog de volgende dag opnieuw met zijn werkzaamheden beginnen en dat toont onze flexibiliteit. Dat de ene ploeg bij ons de andere gaat helpen, dat gebeurt nu ook regelmatig. Dat is naast de flexibiliteit ook de collegialiteit die hier nodig is.”

Narviflex medewerkers

Ivo, je benoemt die collegialiteit. Hoe is de sfeer onder collega’s?

Ivo: “Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat die hier goed is.”

Ken: “Dat kan ik alleen maar bevestigen, die is heel goed. We zijn met 17 monteurs en hoewel we wel wat vaste ploegen proberen te behouden, komt iedereen met iedereen in contact. Iedereen gaat wel eens met elkaar de baan op. En als het nodig is omdat iemand iets niet opgelost krijgt of even hulp nodig heeft, dan kunnen we elkaar altijd bellen. Je kan hier echt wel spreken van kameraadschap. ’s Vrijdags gaan we regelmatig samen iets drinken na het werk, ’s middags gaan we geregeld samen naar de hamburgerkraam. Op zo’n momenten zit daar toch heel wat volk van Narviflex bij elkaar.”

Hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden in het bedrijf?

Ken: “Dat hangt vooral van de persoon zelf en zijn of haar ambities af. Als buitenmonteur kan je naar planner doorgroeien, maar ook naar verkoper. We hebben zelfs mensen die de cirkel rond hebben gemaakt en ongeveer alles hebben gedaan. Om door te groeien is vooral kennis en goesting nodig. Met een goede wil kom je hier heel ver. “

Ivo: “Natuurlijk, als je bijvoorbeeld verkoper wil worden, moet je ook een beetje sociaal zijn, goed met mensen kunnen omgaan. Elke job heeft zo zijn eigen eisen en benodigdheden.”

Ken: “Maar daar helpen ze je wel echt mee verder hier binnen het bedrijf. Ze laten je zeker niet aan je lot over. Als er opleidingen nodig zijn om je job uit te oefenen, dan zullen ze die voorzien. Dat kan dan zowel intern maar zeker ook extern zijn.“

Wat zijn volgens jullie de troeven van Narviflex?

Ivo: “Als je echt op zoek bent naar iets dat heel flexibel is en waar je heel veel afwisseling hebt, dan is het echt wel het moment om naar hier te komen. Als je niet op zoek bent naar een gewone 9 to 5-job, dan is dit de ideale job. "

Ken: “Als je wil werken, en dan bedoel ik graag veel uren maken, dan zit je hier goed. Daar staat genoeg tegenover, zowel qua loon als premies. Daar komen ook nog maaltijdcheques bovenop, fietsleasing is ook een optie. Dus er zijn redelijk wat voordelen vind ik persoonlijk. “

Een slotvraag, als jullie samen tot drie kenmerken moeten komen die het bedrijf voor jullie omschrijven, welke drie kenmerken zijn dat dan?

Ivo: “Correct, dat sowieso. Zowel in omgang als in de verloning en de betaling van het loon.”


Ken: “Een luisterend oor. Er wordt hier altijd geluisterd naar iedereen.”


Ivo: “Een luisterend oor ja, dat vind ik een goede! En innovatief. Het bedrijf gaat steeds mee met de nieuwste technologieën, dat is als werknemer wel echt een voordeel.”

Bedankt heren, en Ivo, geniet van je pensioen!

In contact komen met Narviflex

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan