Overslaan en naar de inhoud gaan
MCB

Als je verantwoordelijkheden opneemt, dan krijg je bij MCB alle kansen

Frederik Dessers, gestart in de sales en verder gegroeid als e-commerce manager van MCB België. 11 jaar later heeft hij een pak meer verantwoordelijkheden binnen MCB zoals het digital sales team, pricing en het begeleiden van klanten rond digitalisering. 

Frederik, wat zijn voor jou de troeven van MCB? 

Als je de keuze hebt tussen MCB of andere concurrenten, dan is voor mij persoonlijk de keuze snel gemaakt. MCB is een sterker merk en veel betrouwbaarder. Bij concurrenten draait het meer om prijzen zoals het goedkoper willen zijn. Terwijl wij belang hechten aan een duurzame relatie met de klant. Als wij beloven om morgen te leveren, dan maken we deze belofte ook waar. Terwijl ik geloof dat concurrenten dat niet altijd kunnen. 

Kan je jouw groei bij MCB omschrijven? 

Ik ben gestart in de sales, maar al snel merkte ik op dat ik ook interesse had in digitalisering. Ik kreeg de kans om mij te verdiepen in de digitaliteit. In 2017 kreeg ik de verantwoordelijkheid om de webshop op te richten. Een kans die ik heb gegrepen. Dit was voor mij heel uitdagend en stressvol, maar achteraf gezien kreeg ik er ook veel voldoening van. De dag van vandaag plukken daar nog steeds de vruchten van. Zowel MCB als ikzelf zijn hierdoor enorm gegroeid. 

CaptainWork

Hoe zit het met de bedrijfscultuur?

Er is een respectvolle en open communicatie, letterlijk en figuurlijk. Als er bij iemand iets op zijn lever ligt, dan zul je dat ook snel geweten hebben. Dit heeft te maken met het feit dat we in een gemeenschappelijke ruimte werken. De boekhouding, administratie, sales,... niemand zit bij ons apart. Op deze manier blijft niemand met iets zitten. Aan de andere kant brengt dit ook heel wat leuke ervaringen met zich mee. Is er bijvoorbeeld iemand zwanger of gaat er iemand trouwen? Dit nieuwtje bereikt al snel heel het team! 

Wat is kenmerkend binnen een werkweek bij MCB?

De werkweken zullen er in de toekomst anders uitzien. De bedoeling is dat we 40% aan telewerken doen, de overige 60% zullen op de werkvloer plaatsvinden. De commerciële activiteiten zijn het beheren van de portefeuilles, maar als je meer verantwoordelijkheden toont dan krijg je voldoende kansen om verder te groeien. 

Hoe zou je personen overtuigen om bij MCB te komen werken? 

Je wordt hier altijd goed ontvangen, de werksfeer zit goed, er zijn ontwikkelingskansen en vooral dat je evenwaardig bent aan de rest van het team. Het maakt niet uit of je hier pas werkt of misschien al enkele jaren. Iedereen bij ons in het bedrijf wordt gehoord. We moedigen nieuwe collega’s aan om hun ideeën te delen. Deze mensen hebben vaak een jonge en frisse kijk waar we mee aan de slag kunnen. Iedereen zijn mening is hier dus van belang!

Werken bij MCB zegt je wel iets?

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Gerelateerde nieuwsberichten

MCB
MCB

MCB België staat voor service, betrouwbaarheid en het breedste gamma aan metalen

MCB Belgium is een metaalgroothandel dat deel uitmaakt van de internationale MCB Groep met verschillende kantoren zoals het verkoopkantoor in Awans. Ondertussen bestaan ze reeds 80 jaar en zijn ze...
Lees meer
MCB
MCB

MCB België heeft altijd plaats voor betrokken en gemotiveerde medewerkers

Bart Wouters is algemeen directeur bij MCB Belgium. Hij is ook meteen de ideale persoon om ons meer te vertellen over de waarden, normen en cultuur binnen MCB. Hij maakt graag tijd voor ons in dit...
Lees meer
MCB
MCB

Waarom werknemers voor MCB kiezen? Dat ontdek je hier!

MCB Belgium is een metaalgroothandel dat deel uitmaakt van de internationale MCB Groep met verschillende kantoren zoals het verkoopkantoor in Awans. Ondertussen bestaan ze reeds 80 jaar en zijn ze...
Lees meer

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan