Overslaan en naar de inhoud gaan
LME

Dirk zorgt als pipefitter dat alles mooi in mekaar past bij LME

If it fits, it sits. Dirk Bas meet alles op en bereidt elke constructie voor, zodat zijn collega alles vlot aan elkaar kan lassen. Dat doet hij al 12 jaar bij LME, expert in industrial piping and construction: “In het begin ben ik ingehuurd geweest, omdat ze met een tekort zaten. Na enkele jaren wou ik hier officieel komen werken en zo zit ik hier nog altijd!” (lacht).

Hoe voelt die band tussen werkgever en werknemer, Dirk?

“Goed! Herman en Ward, de zaakvoerders, zijn nu ongeveer een drietal jaren hier. Ze zijn nog aan het groeien naar het bedrijf wat zij voor ogen hebben, maar voor mij is er niets veranderd hoor qua voorwaarden. Ze staan hier voor alles open! Inspraak van werknemers wordt hier zeker warm onthaalt. Er heerst echt een heel open bedrijfscultuur. Je hebt enerzijds uw vrijheid, maar als er iets mag je zeker altijd bellen. Ze doen zeker hun best voor u.”

Hoe klikt het tussen collega’s onderling?

“Er zijn vaste jongens en er zijn ‘inspringers’. Het is dus niet zo dat je iedere week dezelfde mensen ziet. Soms zie je ze een maand niet, maar je hoort ze wel. Ik heb al verschillende maten bij me gehad. Jeffrey, die ik nu bij me heb, is gegroeid als lasser. En we zijn een goede match! Hij doet al eens dingen die ik niet kan doen, dus we zijn op elkaar ingespeeld. Ik ben 50 en hij is er 30 dus ja, dat vult elkaar aan. Dat maakt het ook fijn.”

LME

Wat vind je precies leuk aan de job?

“In het geval van mij en Jeffrey is het werk heel wisselvallig. Het is altijd fijn om eens iets anders te doen. In Brussel, bijvoorbeeld, ben ik in een put moeten gaan van 24 meter diep. Als je dat ziet dat is echt machtig hè! In Zaventem bij Johnson & Johnson heb ik eens op het dak gestaan en ook in de kelder. Daar kom je normaal niet in zo’n bedrijf, dus dat maakt het wel fijn om dat allemaal te zien.”

Zijn er zoal extraatjes?

“Mijn collega en ik houden op vrijdag altijd broodjesdag. We hebben ook een nieuwe veiligheidschef en die had laatst ook iets georganiseerd om de veiligheidshandelingen uit te leggen, maar wel op een ludieke manier! Daarnaast wordt op verplaatsing ook altijd overnachting voorzien. Vooral bij constructies van Telenet, omdat die kantoren soms richting Westhoek zijn. In het algemeen werken we van Limburg en Antwerpen, tot Brussel en Gent soms. Recent ben ik ook in Ieper geweest, toen zijn we een kijkje gaan nemen bij de Menenpoort van de Last Post. Dan overnachten we daar, maar je hebt natuurlijk ook mensen die liever in hun eigen bed slapen - dat kan ook. Ze houden met alles rekening!”

DME

In contact komen met LME

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan