Overslaan en naar de inhoud gaan
Lambregt

Van leercontract tot elektromechanieker. Vincent vertelt over z’n 15-jarige loopbaan bij Lambregt.

Als ‘manneke’ van 15 jaar startte Vincent Timmermans onder leercontract bij Lambregt. Vandaag, evenveel jaren later, staat hij in voor de revisie van motoren en alternatoren. Een veelzijdig takenpakket! Vandaag halen we hem helemaal uit zijn comfortzone en laten we hem zijn verhaal doen over een job bij Lambregt.

Vincent, een afwisselend takenpakket dus. Wat hoort daar zoal bij?

Vincent: Veel! Want ik doe zowel het wikkelen als het onderhoud en de revisies van de motoren. Ook ter plaatsen bij een klant, bijvoorbeeld. Motors lakken doe ik af en toe ook. Maar dat is toch nog iets anders dan wat ik gewoon ben, daar zoeken we dus nog iemand voor!

Die nieuwe collega, in wat voor team zal hij of zij terecht komen?

Vincent: Vooral een hecht en familiaal team. Wij komen goed overeen, zowel op de werkvloer als daarbuiten. We gaan wel regelmatig eens samen iets drinken, bijvoorbeeld. 

En hoe zit de relatie tussen jullie en het management?

Vincent: Eigenlijk hetzelfde. Voor mij voelt het hier als een familie. Na zoveel jaren, zijn ze dat eigenlijk ook een beetje. Het enige verschil is dat mijn baas mij zegt wat ik moet doen, en dat ik dat dan ook doe.

Wat is het leukste of uitdagendste wat je hier al hebt mogen meemaken?

Vincent: Goh. Eigenlijk komt hier altijd wel iets nieuw bij. Zo werken we nu ook met geluiddempers. Dat is weer iets nieuw dat erbij komt. Dat houdt het wel boeiend natuurlijk, je leert steeds bij! En natuurlijk is het ook fijn om na een tijdje weer eens iets anders te doen. En zo komt er elk jaar wel iets vernieuwend op ons pad.

Krijg je daar dan ook opleidingen voor?

Vincent: Niet speciaal. Wij leren veel door het hier gewoon te doen. Al doende leert men, zegt men wel eens. En dat is hier helemaal waar. Maar moest er een opleiding zijn die past binnen het bedrijf, dan denk ik dat dat zeker mogelijk zou zijn!

Lambregt

Zelf ben je met een leercontract gestart, dus ik veronderstel dat hier zeker doorgroeimogelijkheden zijn?

Vincent: Ja, maar dat loopt hier toch iets anders. In grote bedrijven heb je die hiërarchie binnen een team. Dat is hier niet. Hier leer je veel bij binnen je eigen functie. Ik kan toch al heel wat op mijne cv zetten van alles wat ik hier al heb mogen en kunnen doen!

Ik hoor vooral dat hier gewoon een fijn team zit om mee te werken, hoe uit zich dat naast het werk?

Vincent: Eens iets gaan drinken samen, teambuildings, een klein feestje. Dat is allemaal al eens gepasseerd. Zo zijn we al naar de Ardennen getrokken, samen gaan bowlen. En ook karten stond op het programma. En er wordt ook gekeken naar gemeenschappelijke interesses, want we hebben hier al ‘ns een oldtimer bijeenkomst gehad. Dus, het initiatief is er zeker! Daarnaast krijgen we ook met de feestdagen altijd wel lekkers. Zoals bij Sinterklaas een stukske chocolate bijvoorbeeld.

Hoe ziet een typische werkweek er voor jou uit?

Vincent: Die bestaat niet (lacht)! We maken maandagochtend een planning op, en meestal klopt die op maandagavond niet meer. Je kan dat niet voorspellen, sommige klanten hebben dringend iets nodig, of er komt iets tussen. Dus een beetje flexibiliteit is hier wel gewenst. Maar dat wordt ook gecompenseerd. Als je een paar dagen wat langer hebt gewerkt, kan je die overuren terugnemen. 

Wat overtuigde jou om hier te komen werken?

Vincent: Normaal ging ik in de automechanica. Maar toen ben ik toch hier terecht gekomen. En ik wou dat wel eens proberen, want ik kende deze job eigenlijk niet en ja… Je ziet, dat is goed meegevallen voor mij! Ik ben hier ook gebleven omdat ik hier gewoon mezelf kan zijn. Er heerst hier een heel plezante werksfeer. En ik doe mijn job hier gewoon écht graag. 

Wil je zelf nog iets speciaal vertellen over je werk hier?

Vincent: (lacht) Nee! Ik heb al een heel weekend zenuwen gehad hiervoor!

Dan toch nog één vraagje! Hoe ziet jouw ideale collega er uit?

Vincent: Eigenlijk is iedereen welkom in ons team. Zolang hij of zij het werk maar kan en ook zelfstandig kan werken of problemen oplossen. Wees welkom!

In contact komen met Lambregt

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan