Overslaan en naar de inhoud gaan
Kestens Montage

Als projectleider bij Kestens Montage kijkt Jorne vooral uit naar speciale projecten

Jorne Vermeiren is projectleider bij het Tiense Kestens Montage. Een klein maar fijn familiebedrijf waar industriële montages en metaalbewerking de hoofdrol spelen. Het is daarbij Jorne zijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen elk project van a tot z opgevolgd en afgeleverd wordt: ‘Van de bestelling tot de oplevering, ik volg de werf op totdat ze volledig klaar is’.

Jorne, hoe is de sfeer op zo’n werf?

“De sfeer is heel goed. Ik ga bij elke ploeg geregeld langs en mijn collega doet dat ook. We hebben allemaal onze eigen klanten, dus ieder doet zijn projecten. Mijn collega zit bijvoorbeeld veel in Balen, ik zit dikwijls in Antwerpen. De montageploegen zien er meestal hetzelfde uit. Een ploeg bestaat uit een ploegbaas en twee monteurs. Soms meer of minder, maar meestal zijn ze met drie. ’s Middags eten ze ook altijd samen. In de werfkeet of bij bedrijven zelf.”

Kestens Montage

Hoe zou je nieuwe kandidaten overtuigen om voor Kestens Montage te kiezen?

“Door de afwisseling van werken die we hebben. We doen niet één soort specifieke projecten. We richten ons niet enkel op staalmontage, maar staan ook in voor onderhoudswerken, speciale verhuizingen van machines, betonwerk... Noem maar op! Dat is uitdagend, maar ook wel plezant. Zoiets geeft afwisseling in de job. 

Daarnaast zijn er om de zoveel tijd opleidingen of is er een lesgever die langskomt. De meeste van onze attesten zijn maar vijf jaar geldig. Er wordt dus goed in het oog gehouden wanneer die vernieuwd moeten worden. Die opleidingen doen we dan met groepjes van 5 à 10 collega’s.”

Kan je een voorbeeld geven van zo’n uitdagend project?

“Afgelopen zomer hebben we in Avelgem, bij een laminaatproducent, op 14 dagen tijd een stalen tussenvloer gemaakt. We hebben toen 500 ton staal bewerkt op twee weken tijd. Daar waren 7 op 7 16 monteurs aanwezig. Die werf uiteindelijk af zien, is het leukste eraan vind ik. Het resultaat. Zeker als het uitdagend was met moeilijkere montages. Ook al kwam er soms de nodige stress bij kijken, als het af is krijg je die voldoening.

In dezelfde zomer zijn we ook bij Procter & Gamble langs geweest in Mechelen. Een gebouw van 48 meter hoog. Als je geen schrik hebt is dat enorm mooi, want je had daar een prachtig uitzicht.”

Hoe ben je zelf hier beland, Jorne?

“Mijn broer werkt hier als ploegbaas. Op 16-jarige leeftijd heb ik zelf ook vakantiewerk hier gedaan. Toen heb ik een bachelor Bouw gevolgd aan de hogeschool en ben ik uiteindelijk toch terug hier beland. In de industrie zijn projecten uitdagender en spectaculairder dan gewoon in de woningbouw. Ik ben zelf ook nog eerst monteur geweest en dat vond ik heel plezant. Meehelpen aan speciale dingen, zoals bijvoorbeeld kraanwerk, is mijn ding.  Hoogtevrees ligt dus ook iets gevoeliger bij een monteur (lacht).”

Kestens Montage

In contact komen met Kestens Montage

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan