Overslaan en naar de inhoud gaan
jaga

Van Facebook tot Putin: Stijn zorgt dat alle opdrachten vlot naar buiten gaan bij Jaga

Stijn Bielen werkt sinds 2000 bij Jaga. Als jong gastje begon hij er als orderpicker, maar ondertussen groeide hij door naar teamleader van het magazijn. Elke dag opnieuw stuurt hij zijn team aan, vergadert, maakt werkplanningen op en zorgt ervoor dat alles voorbereid is. Naar eigen zeggen, ‘van alles ewa’. Wanneer we hem vragen waarom hij zo graag bij Jaga werkt, maakt Stijn een duidelijk statement: “Omdat wij specialer zijn, zowel onze filosofie als onze baas” (lacht). 

Je hebt hier dus wel wat doorgroeimogelijkheden, Stijn?

“Ja, ik vind dat wel! Ik ben begonnen op mijn 18de en dan zo stillekes richting de convectoren, daarna naar het magazijn - de algemene picking - en vervolgens naar teamleader. Nu hebben ze al opnieuw een voorstel gedaan om een andere functie uit te oefenen. Dus als je kan en wil, dan komen er zeker kansen. Dan wordt er ook niet gekeken naar jouw studies. Als je wil werken, is Jaga er voor u. Iedere mens moet ambitie hebben naar mijn mening.” 

Hoe vind je het om voor een dergelijk groot en innovatief bedrijf te werken?

“Het is inderdaad een groot bedrijf, maar het voelt niet groot aan vind ik. We bestaan al van in de jaren 60. Jan Kriekels Senior bracht de firma tot leven in Diepenbeek, maar ondertussen leveren we aan de hele wereld: Kazachstan, Rusland, Mongolië… Desondanks blijft het bedrijf zelf heel familiaal. De meesten hier zijn van Diepenbeek, Hasselt, Bilzen of Lummen. Limburg overheerst dus. We hebben ook wel een paar mensen uit Leuven, maar we zijn vooral rond Diepenbeek gecentraliseerd. Op die manier ken je ook iedereen. Onze oude baas, komt ook nog vaak een praatje maken enz. Daardoor blijft dat familiale er wel in zitten en dat vind ik ook belangrijk.

jaga

Het is hier ook nooit hetzelfde. Voor het hoofdkantoor van Facebook hebben we eens de Briza 22 mogen leveren, dat is één van onze nieuwere toestellen. Best een groot project, maar heel mooi om te mogen meemaken. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook ooit aan Putin geleverd. Het werk is dus heel afwisselend. De andere keer zit de challenge ‘em weer in de tijdsdruk, wanneer de klant bijvoorbeeld de werf oplevering dringend wil doen. Het is altijd afwisselend en dat vind ik fijn. Er wordt ook altijd gecommuniceerd naar ons, waarvoor het project dient. Dat maakt dat die verbondenheid er altijd is. Bij een ander bedrijf ga je die info niet altijd krijgen, denk ik. Daar is het vaak gewoon en masse. Die duiding en uitleg vind ik belangrijk en dat zie ik bij mijn jongens ook terug. Zo weet je waarvoor je werkt, wat motiveert natuurlijk. Het is niet alleen het financiële dat telt, het gevoel moet goed zijn.”

Worden er ook extraatjes georganiseerd voor jullie?

“Ik heb al legendarische feestjes meegemaakt, ja! Bijvoorbeeld de Gipsy Kings, toen was er 5000 man hier bij Jaga. De Versuz hebben we ook al een keertje of 2-3 gezien. Dat zijn feestjes die bijblijven. Er wordt nu nog steeds gebabbeld over feestjes van voor mijn tijd, dus er zijn er veel geweest... We hebben ook al meegedaan met de Chambers Trophy, dat zijn bedrijven die tegen elkaar strijden en zowat spellekes doen om te winnen. In het pre-COVID tijdperk hielden we ieder jaar onze BBQ. Je hebt dan ook altijd zo’n groepje dat tot het laatste blijft hangen, daar ben ik ook altijd bij (lacht). Soms doen we ook iets alleen onder de ploegbazen - bij Jan Kriekels thuis. En dan met het magazijn doen wij ook nog dingen. Daar wordt zeker belang aan gehecht en worden ook de middelen voor vrijgemaakt. Ja, ik vind wel dat we genoeg feestjes hebben. Allee, het mag altijd meer hè (lacht).”

In contact komen met Jaga

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan