Overslaan en naar de inhoud gaan
Houtskeletbouw Horemans

Ervaring is niet het belangrijkste bij Horemans Houtskeletbouw, motivatie wel

Erwin en Raf onderbreken hun werkzaamheden in het atelier voor een gesprek met ons in de koffiekamer. Wij willen graag weten hoe graag zij hier bij Houtskeletbouw Horemans werken.

Hoe lang werken jullie hier al?

Erwin: Ik werk hier nu 9 jaar. Ik had geen ervaring in de houtskeletbouw maar hout heeft mij altijd geboeid. Ik ben altijd dakwerker geweest dus die ervaring heb ik wel kunnen meenemen naar hier. Ik ben altijd graag met mijn handen bezig geweest.

Raf: Ik werk hier nu 2 jaar. Ik had geen werkervaring in houtskeletbouw maar ik heb wel mijn eigen huis in houtskeletbouw gebouwd. Door die ervaring heb ik zin gekregen om hierin te blijven werken en heb ik mijn job als opvoeder opgezegd. Ik ben het levende bewijs dat ervaring niet altijd het belangrijkste is, maar dat motivatie vaak even belangrijk is. Ik ben dankbaar dat ze mij hier bij Horemans de kans hebben gegeven om te tonen wat ik kan en hoe ver ik met mijn motivatie kan komen.

Houtskeletbouw Horemans

Wat zijn de voordelen aan jullie job hier bij Horemans? 

Raf: Ik werk hier vaste uren en vaste dagen. Dat is een groot verschil met mijn vorige job. En het is dichtbij mijn woonplaats, zowel het atelier als de werven zijn meestal in de buurt. 

Erwin: Ik vind het fijn dat wij onze werkdag vroeg mogen beginnen, dan zijn we mooi op tijd thuis. Het is hier zeker een voordeel dat wij kort bij huis kunnen werken. De werven liggen dichtbij en ik kom elke dag met de fiets naar het atelier. Daarnaast voel je de familiewaarden hier. Hier heerst een persoonlijke sfeer en je kan alles bespreken met Sven en Wim. Ze hebben dat van vader op zoon meegekregen. 

Raf: Het klikt ook goed tussen de werkmannen onderling. We helpen mekaar uit de nood als er iets misloopt op een andere werf of als het voorbereidend werk niet goed lukt in het atelier. Het komt het werk alleen maar ten goede als het goed klikt onderling maar ook met de zaakvoerders. 

Erwin: Wij mogen zelf aangeven als we opleidingen willen volgen. Meestal wordt er ingegaan op onze vragen, dat wordt geapprecieerd. 

Raf: Nog een voordeel aan de job is dat ik er fysiek op vooruit ben gegaan!

Houtskeletbouw Horemans

Vinden jullie voldoening in het werk dat je doet?

Raf: Jazeker, wij hebben deugd van ons werk. Wij zetten een volledige woning recht met twee personen. Het voorbereidend werk doe je ook met je eigen handen in het atelier en dan mag je het zelf gaan plaatsen. 

Erwin: Er is ook veel afwisseling in het werk: afwisseling tussen binnen en buiten werken en afwisseling tussen het voorbereidend werk en het plaatswerk. Elke dag kan anders zijn. Als er veel regendagen zijn, dan werken wij veel in het atelier. Wij moeten dus bijna nooit in de regen en de kou werken en wij krijgen veel vrijheid om zelf die planning te maken en aan te passen.

Raf: Wij kunnen de extremen van het weer inderdaad zo veel mogelijk vermijden, zolang de deadlines gehaald worden. Ze proberen hier het werk zo aangenaam mogelijk te maken voor ons.

Houtskeletbouw Horemans

Hoe zou je het bedrijf omschrijven?

Erwin: Het is een jong en vernieuwend bedrijf. Hier is een duidelijke structuur met duidelijke projecten en afspraken worden altijd nagekomen. Hier is veel flexibiliteit en er wordt rekening gehouden met onze privé-situatie. Er kan altijd iets gebeuren waardoor we niet op tijd op het werk kunnen zijn, of waardoor we lange tijd afwezig zullen zijn. Je kan hier altijd met Sven en Wim over praten en samen naar een oplossing zoeken.

Raf: Ik vind het een familiaal, vooruitstrevend bedrijf. Er is altijd werk. Ik ben fier om deel uit te maken van dit familiebedrijf. 

In contact komen met Horemans Houtskeletbouw

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan