Overslaan en naar de inhoud gaan
Heyvaert & Co

Eric, vrachtwagenchauffeur bij Heyvaert & Co: “Het is hier wreed familiaal”

“Het is die vrijheid, hé. Je bent op de baan. Er staat geen baas in je nek te hijgen of te kijken wat je allemaal aan het doen bent. Zolang het werk gedaan is, zijn ze content hier. En ook als je geen accidenten hebt (lacht).” Het is ons meteen duidelijk waarom Eric al 17 jaar vrachtwagenchauffeur is, waarvan zo’n achttal bij transportbedrijf Heyvaert & Co in Asse. “Ik heb eerder ook voor andere werkgevers gewerkt, maar het is gewoon die sfeer hier. ‘Wreed’ familiaal én het loon wordt altijd op tijd gestort. Ook niet onbelangrijk.”

Zie je je collega’s nog vaak wanneer je de baan op bent, Eric?

“Collega’s zie ik regelmatig aan de kaai, als we bijvoorbeeld aan het wachten of laden zijn. We babbelen regelmatig, jawel. We bellen ook vaak naar elkaar. Zeker als we ergens lang moeten wachten (lacht). We wisselen informatie uit en geven elkaar tips. ‘Langs waar kan je best rijden? - Ah, rij langs daar.’ Ik ken Brussel bijvoorbeeld heel goed, dus als er een collega naar Brussel rijdt en hij weet het niet zijn, dan moet hij mij maar bellen. Ik regel dat. Dan zeg ik waar ze moeten zijn.” 

Heb je ook steeds een vaste planning of varieert dat?

“Ik rij over het hele land, voornamelijk voor Delhaize en XPO. Vrijdag krijgen we onze weekplanning van Delhaize, dat is makkelijk. Zo kan je in de namiddag of avond nog dingen plannen in je vrije tijd. Voor XPO weet ik het pas de avond ervoor waar ik naartoe zal gaan. In het weekend rijden we één zaterdag om de twee weken. Dat hoort erbij. Soms kan het wat lastig zijn, hangt ervan af wat je op vrijdagavond allemaal gedaan hebt natuurlijk (lacht). Maar dat vormt geen probleem voor mij. ”

Welke ritten rijd je het liefst?

“Vooral die naar de Ardennen. De kleine wegjes, de grote wegen… Het is daar veel rustiger op de baan en je hebt altijd een schoon zicht! Ik heb ook ooit eens een aantal ritten gereden voor Delhaize via Disor in Londerzeel. Dat waren Proxy’s en shops die altijd ver weg lagen. Daardoor was ik een hele dag op pad. Vroeg beginnen en vroeg thuis. Dat was gemakkelijk met de kinderen en dat vond ik wel plezant.” 

Heyvaert & Co

Zijn er ook momenten geweest dat je gesukkeld hebt met een rit? 

“Goh, niet echt eigenlijk. Je kijkt een beetje op je gps en pakt een kaart vast... Soms is het wat lastiger als ze bijvoorbeeld in een winkel aan het verbouwen zijn of als er gewerkt wordt in een straat. Verkeerd gelost heb ik nog niet meegemaakt, verkeerd gereden wel. Dat was vooral in Gent. Daar rij ik niet zo graag (lacht). Dan stuurt de gps je ergens naartoe, maar je moet eigenlijk aan de andere kant van Gent zijn - zo van die dingen. Dan zet ik Google Maps op. Die regelt dat en brengt je er wel naartoe.”

Is er iets wat je nog wil zeggen tegen een nieuwe chauffeur die hier komt werken?

“Ah, ja. Dat ‘em met zijn pollen van mijn ritten moet afblijven (lacht)! Nee, mopje. Dan ben ik wel mijn schoon ritjes kwijt, maar ja. Het voordeel daarvan is dat ik nu al mijn winkels bijna weet liggen. Dat is ook een gemak. Soms is het een nieuwe winkel of ergens waar ik nog nooit geweest ben, dan is het zoeken. Maar dat is het plezante van de job.” 

In contact komen met Heyvaert & Co

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan