Overslaan en naar de inhoud gaan
Het Ramenhuis

Pieter en Maarten voelen zich thuis bij Het Ramenhuis!

Pieter Schreurs en Maarten Martens werken elk respectievelijk al vijf en acht jaar bij Het Ramenhuis. Als projectleider en monteur vullen ze elkaar letterlijk en figuurlijk aan. De mannen doen al eens graag een pretparkske, maar dat is niet de enige reden waarom ze maar wat graag deel uitmaken van Het Ramenhuis-team!

Mannen vertel eens, wat doen jullie hier precies?

Pieter: “Ik ben projectleider, dus ik doe de opmetingen bij klanten, de verdere uitwerking van het project, technische tekeningen, bestellingen plaatsen, het dossier helemaal opvolgen zodat het klaar is voor plaatsing en de klanten tevreden houden… Ja, alles na verkoop eigenlijk (lacht). Behalve de planning, daarvoor hebben we iemand anders!”

Maarten: “En ik ben monteur in ramen en deuren. Dit houdt hoofdzakelijk het uitbreken en plaatsen van ramen in, zowel bij renovaties als nieuwbouw. Het sociale contact met de klanten is hetgeen wat me hierin aantrekt – steeds nieuwe klanten en situaties maken het heel afwisselend en fijn!”

Hoe zijn jullie hier beland?

Pieter: “Ik heb één van de zaakvoerders destijds ontmoet op een bouwbeurs. Je kent dat wel hé, opeens kom je aan de toog terecht en zo zijn we aan de praat geraakt. Van het één kwam het ander en een paar maanden later stond ik hier! Ik ben hiervoor zelf ook monteur geweest, maar ik zag me na 10 jaar wel evolueren naar een andere positie. Ik kickte op iets anders en ik ben heel blij dat ze me hier de kans hebben gegeven om te starten als projectleider.”

Maarten: “Ik ook! De mogelijkheden en de collegialiteit hier trokken me enorm aan. Dat miste ik wat op mijn vorige werkplek. Er is hier een hele goede band tussen het personeel en de zaakvoerders zelf. Ik apprecieer het dan ook enorm om voor mensen te mogen werken die zelf niet te lui zijn om een fijne werkplek te creëren voor ons. Het respect van en naar de zaakvoerders is dan ook zeker een groot pluspunt! Ik ben geen nummer, maar een monteur. Wat je functie ook mag zijn, iedereen is belangrijk en dat laten ze jou ook voelen.”

Pieter: “Ja die sfeer onderling zit zeker goed. Eigenlijk zijn wij luxepaarden hier (lacht). Je komt ‘s morgens binnen, pakt een koffieke, doet een babbeltje met mekaar… Er is niemand die ernaar kraait van ‘allee mannen zijt ge nu nog nie vertrokken?’. Versta me niet verkeerd, je moet niet denken dat het hier een speeltuin is hè – het werk moet wel gedaan zijn. Je krijgt een takenpakket, maar je hebt er zelf de vrijheid in hoe je dat op tijd afwerkt. Die eigen invulling vind ik fijn!”

Het Ramenhuis

Welke extraatjes voorzien ze voor jullie?

Maarten: “Onze uitstapjes vind ik super hè! Dan zien we de verkopers ook nog eens terug, dat is altijd tof natuurlijk. Soms doen we enkel iets onder ons, maar partners en kinderen worden ook vaak uitgenodigd voor gezinstripjes. We zijn een vrij jong bedrijf, dus we hebben allemaal nog jonge kinderen - die vinden zoiets de max natuurlijk. Persoonlijk vond ik ons tripje naar de Efteling het leukst. Dan rijden we samen in konvooi op, maken we er een leuke dag van en gaan we ‘s avonds nog lekker eten voor we naar huis gaan. Dat wordt allemaal tot in de puntjes verzorgd!” 

Pieter: “We hebben inderdaad regelmatig zo’n familiedag. Dat maakt dat hier ook een familiale sfeer hangt onderling – we zijn een soort vriendengroep. Bij Sinterklaas is er trouwens ook altijd een feestje voor de kleintjes, maar de groten worden dan ook op het matje geroepen (lacht). Ik denk niet dat je zoiets op veel plaatsen ziet. De diepvries zit hier ook altijd vol met ijsjes. Dus als je een ijsje wil?” (lacht). 

Wat is het leukste aan jullie job?

Pieter: “Ik ben iemand die uitdaging nodig heeft - zo van die speciallekes mogen ze mij altijd geven! Ik hou wel van een challenge, dat ik echt moet nadenken van ‘hoe ga ik dat hier aanpakken?’. Standaard renovaties doen we natuurlijk ook, maar ik kan me meer uitleven bij de complexere gevallen. Onlangs heb ik ergens in Hasselt een hele gevelbekleding van onder tot boven gedaan. Toen hebben we ramen onder de dakrand geplaatst, met aluminium platen, screens… Noem maar op! Echt precisiewerk, want elk lijntje moest tot op de millimeter uitkomen op de naden. Daar ben je wel een tijdje zoet mee, maar dat geeft veel voldoening - zowel voor mij als voor de mannen op de werkvloer. Ik teken dat allemaal wel uit, maar zij moeten het uiteindelijk zetten!”

Maarten: “Ik vind alle renovaties fijn op zich. Je ziet dan duidelijk de voor en na. Bij de voor zijn de mensen meestal een beetje in paniek. Dan stellen we ze gerust, want je breekt die hun muren open (lacht). Maar als je dan de na ziet en de mensen zijn content met een mooi eindresultaat, dan zijn we zelf ook content!

Het Ramenhuis

In contact komen met Het Ramenhuis

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan