Overslaan en naar de inhoud gaan
Hermos Transport

Jurgen werd chauffeur bij Hermos Transport en heeft hier nog geen seconde spijt van gehad.

Jurgen werkt nu 2 jaar bij Hermos Transport als chauffeur. Hij rijdt vooral nachtritten en gaat binnenkort ook enkele internationale ritten doen.

Heb je bewust gekozen voor nachtritten?

Jurgen: Ja eigenlijk wel, dan kan ik overdag de paarden thuis verzorgen. Ik heb even moeten wennen aan het ritme maar ik was het eigenlijk snel gewend. Het is ’s nachts heel rustig op de weg, er rijden weinig auto’s en ik heb nooit last van files. Ik zou dit nog jarenlang willen doen. Het bevalt mij echt.

Je werkt nu 2 jaar bij Hermos Transport. Wat was jouw vorige job?

Jurgen: Ik heb 20 jaar in de bouw gewerkt als installateur van trappen en binnendeuren. Ik kreeg op den duur schrik voor mijn gezondheid door de chemische producten die wij gebruikten. Ik ben dan op zoek gegaan naar een andere job. 

Hermos Transport

Hoe ben je dan bij de transportsector uitgekomen?

Jurgen: Ik heb eigenlijk altijd interesse gehad om met de vrachtwagen te rijden. Op mijn vorige job heb ik dat rijbewijs zelf gehaald, zodat ik kon helpen met het transport. Toen mijn buurman Karel hoorde dat ik van job was veranderd, heeft hij meteen Hermos Transport aangeraden. Ik reed toen bij een ander transportbedrijf.

Hoe heeft Karel jou overtuigd om bij Hermos Transport te komen rijden?

Jurgen: Daar was niet veel voor nodig, haha. Ik wist dat het bedrijf een goede naam had, zowel bij klanten als bij de eigen werknemers. Karel vertelde mij dat de sfeer hier heel gemoedelijk was en dat de chauffeurs hier goed verzorgd worden. Bij mijn toenmalig transportbedrijf wist ik om 22u bijvoorbeeld niet waar ik ’s ochtends naartoe moest rijden en hoe laat ik moest vertrekken, de planning was daar heel onregelmatig.

Hermos Transport

Heeft Karel gelijk gekregen?

Jurgen: Absoluut! Wij worden hier altijd goed onthaald, altijd vriendelijk, ze staan echt voor ons klaar. Je kan met alles terecht bij collega’s en zelfs bij Ina en Patrick, onze bedrijfsleiders. De communicatie verloopt hier heel goed en op een open manier. De financiën komen altijd goed op tijd, dat is ook niet onbelangrijk. En dan voor mij het belangrijkste: de planning gebeurt hier heel goed. Ik ken mijn schema heel goed. Ik weet wanneer ik moet vertrekken naar een opdracht, maar ik weet wel niet wanneer ik thuis zal komen. Dat hoort nu immers bij de job. Soms kan er wel eens iets tegenvallen onderweg, zoals bijvoorbeeld onverwachte file of moeilijke weersomstandigheden. 

Hoe zou je de sfeer binnen het bedrijf omschrijven?

Jurgen: Heel goed, heel vriendelijk, professioneel en respectvol. Ik merk veel waardering en respect naar ons toe. Wij krijgen hier bijna nooit iets opgelegd, alles gebeurt hier in onderlinge communicatie. Omdat ze hier zo goed zijn voor mij, ben ik ook goed voor hen. Er wordt hier geen misbruik gemaakt van goede intenties. We helpen mekaar allemaal, hier voel je je echt deel van de familie. 

Hermos Transport

Hoe zou jij zelf mensen overtuigen om hier te komen werken?

Jurgen: Dat heb ik al gedaan! Hier heerst echt een fijne sfeer en familiale band. Ook al zit je alleen in de vrachtwagen, het contact met collega’s en de bazen is heel goed. Hier komt alles duidelijk van twee kanten. Zij zijn flexibel en wij zijn flexibel terug.

Wat spreekt je aan aan het rijden op zich?

Jurgen: Ik ben graag op mijn gemakje, ik geniet ervan om alleen in de vrachtwagen te zitten en even rust te nemen van alle drukte. Ik heb hier mijn eigen vrachtwagen die ik zelf heb mogen inrichten, dat is heel gezellig. De vrachtwagens zijn ook altijd goed in orde. Als er iets mis is, dan wordt het meteen nagekeken door de monteurs in onze eigen garage. Dat is ook een voordeel hier. Ik voel mij 100% veilig door de goede staat waarin mijn vrachtwagen zich altijd bevindt. Bovendien moet ik niet altijd rijden, bij het in- en uitladen zetten wij heel wat stappen volgens mijn stappenteller dus het is ook goed voor de fysiek om hier te werken.

In contact komen met Hermos Transport

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan